Yardım %50 Oyun %50 İş İçin İşlemci Önerisine İhtiyacım Var

Vallahi 12-13-14. Nesil yanıyordu bunlara da belli olmaz serin tutmak lazım
14000 serisinden sonra bütün geçmişi çöpe atıp o verimli 3 nanometre mirariye yani ultra serisine geçtiler

Sonrasında bunun da üzerine koyup plus serisini geliştirdiler

Yani çok sıcaklık konusunu kafaya takmaya gerek yok Intel artık eskisi gibi değil

250kf plus oyunda 9700x’e denk çoklu çekirdek performansında da toz yutturuyor bu arada. Fiyatlar da aynı sanırım
Bugün hazır sistem fiyatlarına göz attım biraz. 270k plus işlemci o kadar da pahalı değilken (yani çok daha pahalı işlemciler varken) hazır sistem fiyatları 90-100k'dan başlıyor ve çoğu bileşen çin malı. 9700x içeren hazır sistemler ise çok daha ucuz. Bunda anakartın etkisi de var muhakkak. Fakat core ultra serisini tam da mantıklı bulmuşken bu fiyatlar düşündürüyor.

Tek tek toplayacak vaktim yok ve bilgisayarı şehir dışında birisi için topluyorum. Hazır sistem almaktan yanayım fakat fiyatlar çok uçukmuş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

14000 serisinden sonra bütün geçmişi çöpe atıp o verimli 3 nanometre mirariye yani ultra serisine geçtiler

Sonrasında bunun da üzerine koyup plus serisini geliştirdiler

Yani çok sıcaklık konusunu kafaya takmaya gerek yok Intel artık eskisi gibi değil
İyi bir kule tipinin yetme ihtimali yok mudur peki? O da olmadı diyelim, 360 mm sıvı soğutma şart mıdır, 240 da mı yetersiz gelir?

Bugün hazır sistem fiyatlarına göz attım biraz. 270k plus işlemci o kadar da pahalı değilken (yani çok daha pahalı işlemciler varken) hazır sistem fiyatları 90-100k'dan başlıyor ve çoğu bileşen çin malı. 9700x içeren hazır sistemler ise çok daha ucuz. Bunda anakartın etkisi de var muhakkak. Fakat core ultra serisini tam da mantıklı bulmuşken bu fiyatlar düşündürüyor.

Tek tek toplayacak vaktim yok ve bilgisayarı şehir dışında birisi için topluyorum. Hazır sistem almaktan yanayım fakat fiyatlar çok uçukmuş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İyi bir kule tipinin yetme ihtimali yok mudur peki? O da olmadı diyelim, 360 mm sıvı soğutma şart mıdır, 240 da mı yetersiz gelir?
Kaliteli min 6 bakır borulu kule tipi soğutucu yeterli gelir hocam

9700x oyunlar için x3D olmayan en iyi işlemcilerden biriydi ben araştırırken. Fakat iş tarafında gerçekten o kadar iyi mi? Intel tarafındaki dengi nedir mesela?
R7 ve R9 olan işlemciler iş tarafında iyidir güvenerek alabilirsin
Bazı durumlarda değişebilir kullandığın yazılım tek çekirdek kullanıyorsa hala çok değişmeyebilir performansın ama r7 r9 gözün kapalı halleder işini

Bazı durumlarda değişebilir kullandığın yazılım tek çekirdek kullanıyorsa hala çok değişmeyebilir performansın ama r7 r9 gözün kapalı halleder işini
Olur da AMD işlemci alırsam aklımda 9700x ve 9900x var. x3D düşünmüyorum. Bunların dışında bir öneriniz var mıdır?

Olur da AMD işlemci alırsam aklımda 9700x ve 9900x var. x3D düşünmüyorum. Bunların dışında bir öneriniz var mıdır?
Ultra 7 270K plus > 9900x
İş konusunda Intel daha u7 270K plus daha iyi olacaktır
Zaten tek çekirdek ağırlıklı program açıcaksa 14900KF almalı hocam tek çekirdekde en iyisi bu

Ultra 7 270K plus > 9900x
İş konusunda Intel daha u7 270K plus daha iyi olacaktır

Zaten tek çekirdek ağırlıklı program açıcaksa 14900KF almalı hocam tek çekirdekde en iyisi bu
Bütçemi biraz aşıyor o yüzden biraz alt işlemcilere de bakmak gerekiyor. 20k değil de 13-15k bandında ne önerebilirsiniz peki?

Bütçemi biraz aşıyor o yüzden biraz alt işlemcilere de bakmak gerekiyor. 20k değil de 13-15k bandında ne önerebilirsiniz peki?
Ultra 5 250K plus öneririm
Ultra 5 250KF plus da olabilir

İsmini Kanuni Sultan Süleyman sevginden dolayı mı yaptın. Konuya gelecek olursak 270k plus amd tarafın da r9 9950x ile Çoklu çekirdek(İş gücünde) ile kafa kafaya ama aralarında ciddi bir fiyat farkı var ve ona uygun anakart seçmeye çalışında intel tarafındaki anakartlar daha uyguna geliyor çünkü Intel yeni sokete geçeceği için anakart fiyatları da düşmeye başladı ve Gaming Gecesinde dün 16k ya kadar aslında düşmüştü benim tavsiyem cuma günleri saat 22 yi beklemen olacaktı birdahaki haftaya gelmezse bile bir sonraki haftaya gelir. Oyun anlamında da kesinlikle üzmez hele ki 2k ve ya 4k oyunculuk deneyeceksen bu aradaki fark çok daha önemsiz hale gelecektir.

intel anakartlarının tek sıkıntısı artık geleceğe yönelik olmayışları am5 gibi değil artık

Geri