Tamamdır hocam deneyeceğim.tırnaklıdır o uzun ince olan tırnak galiba ona biraz üstten yatay bastır sonra çıkar
o siyah uzun olan ince parçaya iç tarafa doğru bastırın esneyip çıkması lazım, fotoğraftan tırnak kilidi gibi görünüyorValla hocam çok denedim. Aslında oynuyor yerinde ama bir türlü çıkmıyor. Kilidi olduğundan şüpheleniyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Tamamdır hocam deneyeceğim.
Bununla aynı yapıda mı? Eğer aynı ise kilidi yok, dediğim şekilde çapraz çıkıyor ama epey zor çıkıyor orası kesin.
Pcb’den ayrılacak diye endişeleniyorumo siyah uzun olan ince parçaya iç tarafa doğru bastırın esneyip çıkması lazım, fotoğraftan tırnak kilidi gibi görünüyor
Aynı duruyor, kilitli olduğunu sanmıyorum. Tam olarak işaretlediğim yerden en ince uçlu, yatay tornavida ile çapraz şekilde yukarı doğru ittiğinizde çıkartabiliyorsunuz. Bunu yapana kadar ben de 15-20 dakika sökmeye uğraşmıştım, çok sert tutuyor.Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Pcb’den ayrılacak diye endişeleniyorum.
soketin çıkıntılı olan herhangi bir yerinden içe bastırın çıkarın zaten soket bunlar, kilit olsa bile her halükarda iç tarafa doğru baskı uygulayarak çıkması lazım, kilit yoksa çok sert davranmadan ellerinizle sağ sol oynatarak çıkarabilirsinizMesaj otomatik olarak birleştirildi:
Pcb’den ayrılacak diye endişeleniyorum.
Anladım hocam deneyeceğim birazdan.Aynı duruyor, kilitli olduğunu sanmıyorum. Tam olarak işaretlediğim yerden en ince uçlu, yatay tornavida ile çapraz şekilde yukarı doğru ittiğinizde çıkartabiliyorsunuz. Bunu yapana kadar ben de 15-20 dakika sökmeye uğraşmıştım, çok sert tutuyor.
1 saattir cımbızla deniyorum ama yok nafile.soketin çıkıntılı olan herhangi bir yerinden içe bastırın çıkarın zaten soket bunlar, kilit olsa bile her halükarda iç tarafa doğru baskı uygulayarak çıkması lazım, kilit yoksa çok sert davranmadan ellerinizle sağ sol oynatarak çıkarabilirsiniz
Valla hocam dışındaki plastik yani soketin girdiği yuva bile pcbden oynuyor ama çıkmıyor valla gına geldi ya bu ne illet bir şey.Aynı duruyor, kilitli olduğunu sanmıyorum. Tam olarak işaretlediğim yerden en ince uçlu, yatay tornavida ile çapraz şekilde yukarı doğru ittiğinizde çıkartabiliyorsunuz. Bunu yapana kadar ben de 15-20 dakika sökmeye uğraşmıştım, çok sert tutuyor.
Maalesef GPU bakımının en zor noktası o kablolar, çıkartması çok zor oluyorlar. Önerebileceğim başka bir şey de yok, ben hep bu şekilde çıkartıyorum. MX6 sürekli pump-out olduğu için 6 ayda bir aç kapa aç kapa yalama oldu benim kart zaten, artık MX7 sürme vakti.Valla hocam dışındaki plastik yani soketin girdiği yuva bile pcbden oynuyor ama çıkmıyor valla gına geldi ya bu ne illet bir şey.