Ekran Kartı Fan Soketini Çıkaramıyorum

AlphaOMG

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
739
Herkese merhaba. Ekran kartımın termal macun ve pedlerini yenileyeceğim ama fan kablosunun olduğu soketi çıkaramadım bir türlü zararda vermek istemiyorum acaba püf noktası mı var? Bilen yardım etsin teşekkür ederim.
IMG_6528.webp

Pcie kablosuna benzer kilidi varsa kontrol edin biraz zor çıkar ama sorun olmaz resimde net görünmüyor ama kilidi yok gibi cımbız filan varsa elinizde hafif oynatarak çıkar

tırnaklıdır o uzun ince olan tırnak galiba ona biraz üstten yatay bastır sonra çıkar

İnce, yatay uçlu tornavidayla yandan yukarı doğru kanırtarak çapraz çapraz çıkartmak gerekiyor bunları, çok sert tutuyorlar ama bu şekilde kolayca çıkıyor.

Valla hocam çok denedim. Aslında oynuyor yerinde ama bir türlü çıkmıyor. Kilidi olduğundan şüpheleniyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tırnaklıdır o uzun ince olan tırnak galiba ona biraz üstten yatay bastır sonra çıkar
Tamamdır hocam deneyeceğim.

Bununla aynı yapıda mı? Eğer aynı ise kilidi yok, dediğim şekilde çapraz çıkıyor ama epey zor çıkıyor orası kesin.

Ekler

• 1785260578016.webp
    1785260578016.webp
    67.4 KB · Hit: 49
Valla hocam çok denedim. Aslında oynuyor yerinde ama bir türlü çıkmıyor. Kilidi olduğundan şüpheleniyorum.

Tamamdır hocam deneyeceğim.
o siyah uzun olan ince parçaya iç tarafa doğru bastırın esneyip çıkması lazım, fotoğraftan tırnak kilidi gibi görünüyor

Ekler

• IMG_6533.webp
    IMG_6533.webp
    764.6 KB · Hit: 33

Pcb’den ayrılacak diye endişeleniyorum 😄.
Aynı duruyor, kilitli olduğunu sanmıyorum. Tam olarak işaretlediğim yerden en ince uçlu, yatay tornavida ile çapraz şekilde yukarı doğru ittiğinizde çıkartabiliyorsunuz. Bunu yapana kadar ben de 15-20 dakika sökmeye uğraşmıştım, çok sert tutuyor.

Ekler

• 1785261226911.webp
    1785261226911.webp
    71.9 KB · Hit: 19

Pcb’den ayrılacak diye endişeleniyorum 😄.
soketin çıkıntılı olan herhangi bir yerinden içe bastırın çıkarın zaten soket bunlar, kilit olsa bile her halükarda iç tarafa doğru baskı uygulayarak çıkması lazım, kilit yoksa çok sert davranmadan ellerinizle sağ sol oynatarak çıkarabilirsiniz

Aynı duruyor, kilitli olduğunu sanmıyorum. Tam olarak işaretlediğim yerden en ince uçlu, yatay tornavida ile çapraz şekilde yukarı doğru ittiğinizde çıkartabiliyorsunuz. Bunu yapana kadar ben de 15-20 dakika sökmeye uğraşmıştım, çok sert tutuyor.
Anladım hocam deneyeceğim birazdan.

soketin çıkıntılı olan herhangi bir yerinden içe bastırın çıkarın zaten soket bunlar, kilit olsa bile her halükarda iç tarafa doğru baskı uygulayarak çıkması lazım, kilit yoksa çok sert davranmadan ellerinizle sağ sol oynatarak çıkarabilirsiniz
1 saattir cımbızla deniyorum ama yok nafile.

Valla hocam dışındaki plastik yani soketin girdiği yuva bile pcbden oynuyor ama çıkmıyor valla gına geldi ya bu ne illet bir şey.

Valla hocam dışındaki plastik yani soketin girdiği yuva bile pcbden oynuyor ama çıkmıyor valla gına geldi ya bu ne illet bir şey.
Maalesef GPU bakımının en zor noktası o kablolar, çıkartması çok zor oluyorlar. Önerebileceğim başka bir şey de yok, ben hep bu şekilde çıkartıyorum. MX6 sürekli pump-out olduğu için 6 ayda bir aç kapa aç kapa yalama oldu benim kart zaten, artık MX7 sürme vakti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,003
Üyeler
200,267
Son üye
'İsimsiz'

Geri