RTX 5070 4k Destekler mi Yoksa 2k mı?

Arkadaşlar Rtx 5070 ekran kartım var oled monitör alacağım 2k mı alsam yoksa 4k mı alsam karar vermedim 5070'in dlss ile 4k yı zorladığını ve hatta oyanttığını biliyorum ama asıl şovunu 2k da yapan bir ekran kartı onu da biliyorum yinede ileride çıkacak olan oyunlarda dlss desteğiyle 4k oynatabilir. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Oynatmasına oynatır ama ayarlar arasında dans etmen gerekir. Ne vram yeter ne performans. 2k al kafan uzun süreler rahat etsin.

Oynatmasına oynatır ama ayarlar arasında dans etmen gerekir. Ne vram yeter ne performans. 2k al kafan uzun süreler rahat etsin.
Performans yetmez diye bir olay yok sadece 2 3 oyunda vram sıkıntısı yasar onuda tüm ayarları da değil 2 3 ayarı higha alsa sıkıntı cekmez. Performansı gayet yerinde. Fg 2x ile tüm oyunları 4k 100 fps e yakın oynatır ( ağır ve opti sorunlu oyunlar icin gecerli optisi iyi olan oyunlar +120 130 fps cok rahat verir.)

Max grafik takıntınız yoksa 4k rahat her oyun oynanır.
Bunu diyince genelde siyasete kayıyorlar :D.

4k al ilerde gpu yükseltirsin ama monitor alsan 2k dan 4e geçmek saçma olur bence

4k monitör al oyuna göre yeterse kart 4k oynarsın, yetmezse vram vs 2k ya çekersin öyle oynarsın bence en mantıklısı bu

RTX 4070 ile 3K'da (3440x1440) çözünürlükte oynuyorum, neredeyse her oyunu rahatlıkla ultrada oynatabiliyor, 60 FPS altını görmüyorum, sadece 3-4 oyunda VRAM yetmemezliği yaşadım, onu da zaten VRAM'e yük bindiren ayarları kısarak düzelttim.
Ben 4070 ile 3K'da bu kadar iyi oynayabiliyorsam, sen 5070 ile 4K'da çok daha iyi oynarsın diye düşünüyorum, bende MFG yok, sende var, çok ciddi bir fark.

4kya alıştığımız için mi bilmiyorum ama bana böyle hissettiriyor. 4k low grafik > 2k max grafik

Arkadaşlar Rtx 5070 ekran kartım var oled monitör alacağım 2k mı alsam yoksa 4k mı alsam karar vermedim 5070'in dlss ile 4k yı zorladığını ve hatta oyanttığını biliyorum ama asıl şovunu 2k da yapan bir ekran kartı onu da biliyorum yinede ileride çıkacak olan oyunlarda dlss desteğiyle 4k oynatabilir. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Ben de aynı şeyi düşünüyordum. Bütçeyi arttırarak 5070 ti aldım. 5070 alsaydım kesinlikle 4k oyanyamazdım sebebi ise direkt vram. Şuan en yüksek vram kullanım rekorum 15.5 gb o da re8 de gördüm. Pragmata da 15 gb rdr de bile ara ara 12 yi gördüğümü biliyorum. Şuan her oyunu 4k da oynuyorum 5070 le oynayabilirim diye düşüyordum önceden, olmazmış ama bazı oyunları açabilirsin büyük ihtimal. Fps de önemli birde rdr2 de 90 fps alıyosam akıcılık var ama sonuçta 5070 ile bu düşücek ve akıcılık gidicek.

En fazla açması gereken fg 2xtir daha fazlası gecikme yaşanabilir ve gerçekten 4x yada 6x açınca o verdiği fps i hissetmeyebilir
RTX 4070 ile 3K'da (3440x1440) çözünürlükte oynuyorum, neredeyse her oyunu rahatlıkla ultrada oynatabiliyor, 60 FPS altını görmüyorum, sadece 3-4 oyunda VRAM yetmemezliği yaşadım, onu da zaten VRAM'e yük bindiren ayarları kısarak düzelttim.
Ben 4070 ile 3K'da bu kadar iyi oynayabiliyorsam, sen 5070 ile 4K'da çok daha iyi oynarsın diye düşünüyorum, bende MFG yok, sende var, çok ciddi bir fark.
Bence alması gereken 2k oled hem uzun ömürlü hemde hala iyi görüntü kalitesi olur ben 5070 ti ya sahip olmama rağmen 2k monitör aldım çünkü bir donanım alsam onu en az 6 yıl kullanıyorum

4kya alıştığımız için mi bilmiyorum ama bana böyle hissettiriyor. 4k low grafik > 2k max grafik
Ben de 2 ay önce falan 4k olede geçtim 1080p ips ten. Saçlardaki pikselleşmeyi o kadar sevmiyordum ki 4k ya geçince performans a bile alsam dlss yi saçların bozulmaması aşırı hoşuma gidiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En fazla açması gereken fg 2xtir daha fazlası gecikme yaşanabilir ve gerçekten 4x yada 6x açınca o verdiği fps i hissetmeyebilir
Oyunda oyuna değişiyor. Sanırım sizin elinizde 5000 serisi bir kart yok. Cyberpunk 2077 yi 4x, pragmata yı 3x, doom the dark age i ise 6x e kadar arttırsam da sorun çıkmıyordu ben 4 ya da 5x te bitirdim sanırım. Bu arada bu x i bu seviyelerde tutma sebebim ekranın 185hz olmasından dolayı. Oraya sabitlemek istediğim için öyle tutuyordum.

10 FPS alırken 4x açsa dediğiniz tamam ama 70-100 FPS alıyorken 4x ya da 6x açmanın bir dezavantajı olacağını sanmıyorum.

Geri