Radeon RX 9070 XT'den RTX 5080'e Geçenler Ne Diyor?

Hayırlı olsun Furkan, ben kullanım amacını bildiğim için doğru karar olduğunu düşünüyorum. Hala 5070 ti daha uygun bir seçenek olurdu gibi geliyor ama aldığın kartın çok iyi olduğunu da değiştirmiyor bu. Güle güle bol fpsli keyifli günlerde kullan.

Bu arada kesinlikle 2K Oled yapmaya bak. Farkı çok büyük

Bence önceden 9070XT almaman lazımdı. Direkt 5080 yapıştırsaydın daha iyi olurdu. Şimdi Radeon'u elden çıkartırsan daha ucuza satma ihtimalin var

RTX 5080 ve RTX 5090'nın temel amacı yapay zekadır. O yüzden 9070XT ile bu iki kartı kıyaslamak yanlış olur.
şu mesajı yazıp yazıp duruyorsun da alakası yok, kartın adında rtx var zaten. oyun kartı bu kartlar. bu kartlarla anca hobi projesi yaparsın. gerçek ai işleri için insanlar gidip şu kartları alıyor;

• NVIDIA H100 – Uzun süre büyük AI eğitiminde standart kartlardan biri oldu.
  • NVIDIA H200 – H100'ün daha yüksek bellek kapasiteli sürümü.
  • NVIDIA B200 – Yeni nesil büyük dil modeli eğitimi ve çıkarımı için.
  • NVIDIA GB200 NVL72 – Dev veri merkezlerinde onlarca GPU'nun birlikte çalıştığı sistem.
  • NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell – İş istasyonları için profesyonel AI ve render kartı.

Overclock ve uv yaparsan aynı performansı alma şansın var yada 3 4 fps fark

Kör cahilliğime verin ama bir şeyi sormak istiyorum. Herkes şunu diyor oyun içinse değişiklik olmaz yapazy zeka içinse çok farkeder. Şimdi yapay zekayı sadece gemini, claude a tablo falan yaptırmak ve soru sormak için kullanıyorum. Bu yapay zeka için dediğiniz şey nedir? Çok daha ağır ve standart kullanıcının yapmayacağı şeyler gibi geliyor bana.

Kör cahilliğime verin ama bir şeyi sormak istiyorum. Herkes şunu diyor oyun içinse değişiklik olmaz yapazy zeka içinse çok farkeder. Şimdi yapay zekayı sadece gemini, claude a tablo falan yaptırmak ve soru sormak için kullanıyorum. Bu yapay zeka için dediğiniz şey nedir? Çok daha ağır ve standart kullanıcının yapmayacağı şeyler gibi geliyor bana.
Lokal olarak dil modeli eğitimi yapma gibi şeyler hocam. Kesinlikle çok daha ağır ve dediğiniz gibi standart kullanıcıyla alakası olmayan bir şey.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece oyunda %15-20 hadi %30 performans artışı için (ki kesinlikle az olduğunu iddia etmiyorum) %100 fiyat artışına değer mi o size kalmış. Yz işleri de varsa değebilir ancak oyun için ben almazdım.

Hayırlı olsun Furkan, ben kullanım amacını bildiğim için doğru karar olduğunu düşünüyorum. Hala 5070 ti daha uygun bir seçenek olurdu gibi geliyor ama aldığın kartın çok iyi olduğunu da değiştirmiyor bu. Güle güle bol fpsli keyifli günlerde kullan.

Bu arada kesinlikle 2K Oled yapmaya bak. Farkı çok büyük
teşekkür ederim, biliyosun baktık 5070 ti ile 5080 aynı fiyat neredeyse :D

Yani gencler bu kadar övmek icin yer aramaya gerek var mı? En kötü %15 20 fark var fps olarak bakılmaz farka. Rtx artık günümüzde standart bir özellik ray tracing acmayacaksam 2k 4k ultra oynamanın ne anlamı kalıyor bazı oyunlar özelinde. Tamam kart rasterda güçlü olabilirde bir 5080 değil.
Peki bu senaryoda 45 bin lira fazladan verir misin?

llm denen yerel yapay zeka dil modelleri çalıştırmaktan bahsediyor insanlar da, 5070ti 5080 gibi kartlarla ancak hobi projesi, yapay zeka müh okuyan üni öğrencilerinin işini falan görür. bu kartlar oyun kartları yani 9070xt ile de llm çalıştırılabiliyor. 5070ti daha optimize sadece.

Peki bu senaryoda 45 bin lira fazladan verir misin?
Diğer mesajlarda açıkça belirttigimi düsünüyorum.

KRal bak fiyat önemli değil. Fark yok demek baska fiyatını haketmiyor demek baska. Su forumda anlasılmayan bu.

Yav brom ne alakası var adam doğru yapmıs diye bir sey de demedim 5080 alınır wooow kart diye bir seyde demedim. Düz bakıyorsunuz sadece. Adam rasterda fark yok demis ona takılacagına buna takılıyorsun. Burası teknolojik yardım alma platformu ekonomik yönlendirme platformu değil😃 yani oyun icin alınmaz zaten 5080 de fark yok demek icin enayilik lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,745
Üyeler
200,775
Son üye
ozgur.tt

Geri