Ryzen 7 9700x Sıcaklık Değeri

cmb19

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhaba kullandığım kasa ve kule tipi soğutucu aşağıdadır . Ryzen 7 9700x işlemci ful yükte 75-80 derecelerde çalışıyor , bu normalmi yoksa sıvı soğutucu almak gerekir mi ? Örneğin alan wake 2 oyununda tüm ayarlar en yüksekte ve 2k da 80 derecelere geliyor işlemci sıcaklığı . Bu arada biostan işlemci watt değerini 105 wata çıkarmıştım , normalde 60 wat olarak çalışıyordu. Tabi şuan yaz ayları olduğu için onunda etkisi vardır , termal bakımını yeni yaptım . Kullandığım macun https://www.hepsiburada.com/claw-s-...macun-4gr-p-HBCV0000787LJO?magaza=Hepsiburada

bence sıcaklıklar normal, hatta mevsime göre düşük bile denebilir. sıvı soğutucuya geçmenize gerek yok.

Full yükte derken hangi benchmark da yaptın testi? Oyunlar GPU için bir ölçü olabilir ama CPU için tavsiye edilmez.

OCCT ile "Power" testi yaparken yanda da HWInfo yu açarak özellikle CPU değerlerini takip et, CPU ısınıp "throttling" yapıyor mu kontrol et.

105 watt modunda normaldir 75-80 derece, fazla değil zaten sıcaklık olarak. Stres testinde denediniz mi ?

80 derece ne ya yuh erir yakında :D şaka bir yana 95 dereceye kadar sıkıntı yok.

105 watt modunda normaldir 75-80 derece, fazla değil zaten sıcaklık olarak. Stres testinde denediniz mi ?
hayır oyunlarda denedim sadece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Full yükte derken hangi benchmark da yaptın testi? Oyunlar GPU için bir ölçü olabilir ama CPU için tavsiye edilmez.

OCCT ile "Power" testi yaparken yanda da HWInfo yu açarak özellikle CPU değerlerini takip et, CPU ısınıp "throttling" yapıyor mu kontrol et.
yüksek sistem isteyen oyunlarda bakıyorum hocam , bi ara 90 derecelere çıktı ,, drop oluyordu bi oyunda ondan sonra dikkatimi çekti . Termal macun değişimi yapıp , soğutucu fanlarınıda anakartta pump kısmına takınca , ortalama 80 derecelere düştü ,.

yüksek sistem isteyen oyunlarda bakıyorum hocam , bi ara 90 derecelere çıktı ,, drop oluyordu bi oyunda ondan sonra dikkatimi çekti . Termal macun değişimi yapıp , soğutucu fanlarınıda anakartta pump kısmına takınca , ortalama 80 derecelere düştü ,.

Curve optimizer negatif bütün çekirdeklere 25 ver bakalım dahada serinler

Soğutucunun fanlar CPU_Fan üzerinde olmalı ama pompa çalışma mantığı da aynıymış demek ki, soğutmuş 🥸 Pump_Fan bağlantısı sıvı soğutmalar için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,251
Üyeler
201,155
Son üye
xmemo31x

Geri