🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

Güvenilir kaynak yok dediğim, arkadaşın elinde testleri yapıp ölçebileceği bir alet edevat yok = güvenilir değil subjecktif yorumlar, telefon ile çekilmiş içerik sende bende aynı şey izledik hocam. Geçtiği üst model monitörün güvenilir test sonuçlarını atmanla konuda bahsi geçen model hakkında *güvenilir kaynak yok* demem hala bu söylediğimin doğru olduğunu ortaya koyuyor. Ne gerek var yani böyle laf salatalığı yapmaya.

Monitör güzel zaten fiyat saçma burada yaptığımız eleştride bu.
Bu arada şu argümanın yanlış inceleyen kişi değiştirmiş, kullanmıyor kısmı. Yani o inceleme yapanlara onun iyisi her türlü gelir. Ona geçer bunlar çok normal. Konuştuğunuz monitör 27G64 ise inceleme kanalları o monitörü ana monitörü olarak kullanmaz zaten değiştirmesi kadar normal bir şey yok. Ürünün kötü olduğu anlamına gelmiyor yani. TCL hoparlörü geçtim, DP alt modlu type-c bile koymamış ben fiyatları çok beğenmedim ama şuan rakipleri olmadığından işte rahatlar. Bu bütçede benimde monitör ihtiyacım var bunu alırım gibi mecburen. Edge lit almayalım diye mecbur alıyor alıcılar.

%100 katılıyorum yüksek satürasyon asıl etmen. Ve büyük çoğunluk ayar sekmesine dokunmuyor. Sonrasında cd değeri ve pwm gibi şeyler geliyor. Ama kalibrasyonlu kullanınca en az yoran benim tecrübemle IPS. Fakat IPS kaliteli olmalı. Toplumda kaliteli görülen fakat kötü olan çok IPS var. Bende bir tanesi vardı mesela beni en çok yoran monitör oydu. Her testi iyiydi, pwm yoktu fakat yoruyordu o IPS. IPS'ide 300cd üstüne film harici çıkarmamak lazım, panel çok kaliteli olsada yoruyor tabi mesafede önemli bu durumlarda. Onun dışında oled içinde tüm yorumlarına katılıyorum. Gerekli ayarlar yapılırsa oled çok konforlu. Ama bana belki yılların IPS aşinalığındanda olabilir, hiçbir monitör günlük kullanımda IPS konforu vermedi.

Benim QD IPS miniled tecrübemde hiç sorun yaşamadım görüntüde siyahlık vs. sağdaki ıps ile alakası yoktu neredeyse aynı soldaki gibiydi fakat mouse imleci hareket ettirirken hızlı modda selektör yapıyordu. Film harici normal kullanımda çok rahatsız ediyordu SRGB modda ise normal monitör srgb'sine göre çok daha garip oluyordu. Tabi benim kullandığım modelin yazılımı biraz sıkıntılı, düzgün yazılımda sonuçlar daha iyi olur.
Hangi modelde var tcl c2apro iyi midir? yazılımdw

Bu arada şu argümanın yanlış inceleyen kişi değiştirmiş, kullanmıyor kısmı. Yani o inceleme yapanlara onun iyisi her türlü gelir. Ona geçer bunlar çok normal. Konuştuğunuz monitör 27G64 ise inceleme kanalları o monitörü ana monitörü olarak kullanmaz zaten değiştirmesi kadar normal bir şey yok. Ürünün kötü olduğu anlamına gelmiyor yani. TCL hoparlörü geçtim, DP alt modlu type-c bile koymamış ben fiyatları çok beğenmedim ama şuan rakipleri olmadığından işte rahatlar. Bu bütçede benimde monitör ihtiyacım var bunu alırım gibi mecburen. Edge lit almayalım diye mecbur alıyor alıcılar.
Sadece o değil güvenilir kaynak yok demesi de yanlış. Konunun açıldığı mesajda 6 tane video var. Ghosting testi var, tepki süresi testi var, srgb modu test edilmiş, parlaklık test edilmiş, renk gamutu testi var, blooming test edilmiş vs bu videoları ben görmüyorum değil mi sadece? Yoksa bu arkadaş tepki süresi, parlaklık, renk gibi ölçümlerin cihaz ile yapıldığından bihaber falan mı? Ayrıca internette bir sürü kullanıcı yorumu ve çekilmiş videolar var. Yoksa monitörler ghosting testi, kullanıcı deneyimi ve ölçüm cihazı hariç başka yöntemler ile de test ediliyorda bizim haberimiz mi yok?

15845.webp
15847.webp
15849.webp

Yetersiz cevap değil, sana açıklayayım. Sana o kadar çok VA panel gömen konu atarımki dersin çok yanlış yorum yapmışım. Reddit yorumları referans alıyorsak TN, Oled, IPS içinde dolusuyla atarım. VA panel'in kalitesizi kullanılamaz derecede kötü oluyor. Renk doygunluğu berbat, ghosthing arşta vs. bir sürü sorunlu VA var. Ki forumdaki en çok VA'yi seven bile derki VA'nın kalitesizi kullanılmaz. Gayette net konuşmuşum ürünleri panel tipi bazında değil ürün bazında değerlendirebilirsin. Gidipte IPS'in kalitesizini kullanıpta VA'nın kalitelisi ile kıyaslayamazsın. Segmentine ve kullanım amacına göre de panel tipinde kazanan ve kaybeden değişiyor. Aynı ürünü aynı segmentte kıyaslaman lazım. Hangi panel kullanmış vs. birsürü etmen var. Göze sorun yapan şeyler yüksek cd, tayfunun dediği gibi yüksek saturasyon fazla renk doygunluğu, ghosthing, pwm, metinlerde blurlanma gibi şeylerdir. IPS'in kötü olanı dediğini yapar, iyi IPS'te çok uzun sürelerde bile sorun yaşamazsın, aynısı iyi VA içinde geçerli. Çünkü kötü IPS'te renk doygunluğu fazla olur ve bu sorun yapar. Bende kötü IPS'te baş ağrısı gibi sorunlar yaşadım. 2 panel tipini kıyaslayabilmek için birebir aynı segmentteki panel tipleriyle kıyaslayabilirsin. IPS'te gördüm VA'da görmedim diye kıyaslanamaz. Doğrudan ürün modelini atman lazımki ona göre bakılır.

Ben elma diyorum sen armut. :) Verdigin cevaplar tamamen konu dışı. Başka konuları bol bol yazıp kendini haklı çıkarmıyorsun öncelikle bunu bil.

VA'da ghosting sorunu olup konu açanlar var. 'Gözümü yoran VA', 'Göz kurulugu yapan VA' panel konusu görmedim hiç. Varsa bile IPS'e kıyasla çok çok azdır. Abartmıyorum binde birdir. Ben sana bunu söylüyorum sen başka şeyler anlatıyorsun.

Eski TN, IPS monitörümden sonra VA panel aldım 'gözümde kuruluk,batma ve yanma yaptı' tarzında bir konuya hiç rastlamadım. Sen diyorsun ki VA'lar ghosting yapıyor, sana bir sürü konu atarım. Ghosting farklı bir konu.

Burada konuştugumuz şey ortada kullanılan bir IPS panel var. Ülkemizde ve avrupada çok satılan panellerde yaşanıyor. Glow'u orta seviye ve ghosting yok. Sadece adam 1 saat zor oturuyor ekran başında. Uzun süreli kullanımlarda gözlerde kuruluk,yanma ve batma yapıyor. Ayarlardan mavi ışıgı kapatıyorsun, hatta özel mavi ışık engelleyici gözlük alıyorsun yine çözüm olmuyor.

İlk mesajıma gidersen muamma dedim ama konuyu okudukça tayfuns'da bir şeyler yazmış. Woled'e geçtim sorunlarım düzeldi demiş.

Ben çevremde pc parçalarından az çok anlarım ve çevreme yardımcı olurum. Bir tanıdıgıma Dell S2721DGF, digerine Dell G2724D aldırdım. İkiside gözlerimizde kuruluk, yanma ve batma yaptı dediler uzun kullanımda. Ama memnunlar görüntü olarak. Bu adamları tanıyorum zaten birisi evde yaşamak zorunda olan birisi. Pc'de uzun süre vakit geçiriyor. Bu adamlar bana böyle dönüş yaptıysa var bir şey. Marka modelde verdim. Monitörler kalitesizde degil. Zamanında peynir ekmek gibi satıldı.

Samsung G5 ve aoc q27g41zdf den bahsediyor. 20k nın altına düşen başka olmadı. 20k ya satılan var Lenovo var bir de ama daha fazla düşmedi
Hocam 4K OLED'lerde en düşük kaç görülüyor peki var mı indirime giren modeller

Ben elma diyorum sen armut. :) Verdigin cevaplar tamamen konu dışı. Başka konuları bol bol yazıp kendini haklı çıkarmıyorsun öncelikle bunu bil.

VA'da ghosting sorunu olup konu açanlar var. 'Gözümü yoran VA', 'Göz kurulugu yapan VA' panel konusu görmedim hiç. Varsa bile IPS'e kıyasla çok çok azdır. Abartmıyorum binde birdir. Ben sana bunu söylüyorum sen başka şeyler anlatıyorsun.

Eski TN, IPS monitörümden sonra VA panel aldım 'gözümde kuruluk,batma ve yanma yaptı' tarzında bir konuya hiç rastlamadım. Sen diyorsun ki VA'lar ghosting yapıyor, sana bir sürü konu atarım. Ghosting farklı bir konu.

Burada konuştugumuz şey ortada kullanılan bir IPS panel var. Ülkemizde ve avrupada çok satılan panellerde yaşanıyor. Glow'u orta seviye ve ghosting yok. Sadece adam 1 saat zor oturuyor ekran başında. Uzun süreli kullanımlarda gözlerde kuruluk,yanma ve batma yapıyor. Ayarlardan mavi ışıgı kapatıyorsun, hatta özel mavi ışık engelleyici gözlük alıyorsun yine çözüm olmuyor.

İlk mesajıma gidersen muamma dedim ama konuyu okudukça tayfuns'da bir şeyler yazmış. Woled'e geçtim sorunlarım düzeldi demiş.

Ben çevremde pc parçalarından az çok anlarım ve çevreme yardımcı olurum. Bir tanıdıgıma Dell S2721DGF, digerine Dell G2724D aldırdım. İkiside gözlerimizde kuruluk, yanma ve batma yaptı dediler uzun kullanımda. Ama memnunlar görüntü olarak. Bu adamları tanıyorum zaten birisi evde yaşamak zorunda olan birisi. Pc'de uzun süre vakit geçiriyor. Bu adamlar bana böyle dönüş yaptıysa var bir şey. Marka modelde verdim. Monitörler kalitesizde degil. Zamanında peynir ekmek gibi satıldı.
Okuduğunu anlamamışsın veya düzgün okumamışsın. tayfuns'da bir şeyler yazmış. Woled'e geçtim sorunlarım düzeldi demiş. Böyle bir şey demedim kısa özet sana söyleyeyim qd oledden woled gecip göz yorgunluğundan kurtuldum diyenler var dedim. Ama neredeyse hepsi aşırı doygun modda kullanıyor monitörü ve qd oled panel WOLEDE göre çok daha canlı. Renkler sdr da bozulacak kadar canlı olduğu için ve çoğu kişi sdr da native renk alanını kullandığı için oversaturation görüntü yüzünden göz yorgunluğu yaşıyor dedim. Ben değil başkaları sorun yaşıyor ben kendi sorunumu srgb renk alanına alarak çözdüm benim göz yorgunluğumun sebebi aşırı doygunluktu çünkü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 4K OLED'lerde en düşük kaç görülüyor peki var mı indirime giren modeller
33-34k görülüyor

Okuduğunu anlamamışsın veya düzgün okumamışsın. tayfuns'da bir şeyler yazmış. Woled'e geçtim sorunlarım düzeldi demiş. Böyle bir şey demedim kısa özet sana söyleyeyim qd oledden woled gecip göz yorgunluğundan kurtuldum diyenler var dedim. Ama neredeyse hepsi aşırı doygun modda kullanıyor monitörü ve qd oled panel WOLEDE göre çok daha canlı. Renkler sdr da bozulacak kadar canlı olduğu için ve çoğu kişi sdr da native renk alanını kullandığı için oversaturation görüntü yüzünden göz yorgunluğu yaşıyor dedim. Ben değil başkaları sorun yaşıyor ben kendi sorunumu srgb renk alanına alarak çözdüm benim göz yorgunluğumun sebebi aşırı doygunluktu çünkü.

33-34k görülüyor
hocam alınır mı nasıl acaba kelepir fiyat gibi ama bilemedim

33-34k görülüyor

Yaptıgın yoruma kısa bir göz gezdirmiştim sabah ve konuyu okumamıştım. Demek istedigimi gayet iyi açıklamışsın.

Benim haklı çıkmak gibi boş dertlerim yok. Konulara girişin biraz egolu geliyor bana ve monitör bilginde hakaret olarak algılamazsan bence çok az. Referans için monitör kullanan biriyim. Hemen şuan sana va panel baş ağrısı ve göz kuruluğu konusu dolusuyla atarımda atamayacağımı düşünmen daha iyi olur benim için diye atmıyorum, zaten sen görmeyince öyle konular açılmamış oluyor sanırım. Monitörden anlayan anlamıştır zaten yazdığımı, neyi kastettiğimi ve ne anlattığımı. Gayet net ve açıklayıcı şekilde yazdım anlamadıysan tekrar okursun tekrara düşmeye gerek yok. Ben kendi tecrübelerimle konuşurum, başkalarının tecrübeleri ile değil. Yoksa 768p monitöre 10 saat bakıp memnun olanda tanıyorum, 4k monitörden memnun olmayanda tanıyorum. Her araç kullanan şöför oluyorsa, F1'e gitsin herkes aynı hesap. 400cd full'de yüksek doygunlukta fabrikasyon kullanıyorsa zaten rahatsız eder, benide ediyor. Düz sadece panel tipi olarak temel şeyler dışında kıyaslama yapamazsın. Ben sana teknik şeyler yazmışım, sen bana ayarlardan mavi ışık kapatınca bile göz kuruluğu oluyor yazmışsın :D Anlaması gereken anlamıştır gerekeni diye düşünüyorum.

Sadece o değil güvenilir kaynak yok demesi de yanlış. Konunun açıldığı mesajda 6 tane video var. Ghosting testi var, tepki süresi testi var, srgb modu test edilmiş, parlaklık test edilmiş, renk gamutu testi var, blooming test edilmiş vs bu videoları ben görmüyorum değil mi sadece? Yoksa bu arkadaş tepki süresi, parlaklık, renk gibi ölçümlerin cihaz ile yapıldığından bihaber falan mı? Ayrıca internette bir sürü kullanıcı yorumu ve çekilmiş videolar var. Yoksa monitörler ghosting testi, kullanıcı deneyimi ve ölçüm cihazı hariç başka yöntemler ile de test ediliyorda bizim haberimiz mi yok?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Onuda yazacaktımda sen zaten kanıtlı cevabını atmışsın diye çok üstelemek istemedim. Biz bazı monitörlerin detayına hiçbirşekilde ulaşamıyoruz, 3 aşşağı 5 yukarı ne kullanmıştır diye tahmin ediyoruz :D Onlarda kaynak yok, bunda zaten sitesinde bile mevcut çoğu detay.

Son düzenleme:
Benim haklı çıkmak gibi boş dertlerim yok. Konulara girişin biraz egolu geliyor bana ve monitör bilginde hakaret olarak algılamazsan bence çok az. Referans için monitör kullanan biriyim. Hemen şuan sana va panel baş ağrısı ve göz kuruluğu konusu dolusuyla atarımda atamayacağımı düşünmen daha iyi olur benim için diye atmıyorum, zaten sen görmeyince öyle konular açılmamış oluyor sanırım. Monitörden anlayan anlamıştır zaten yazdığımı, neyi kastettiğimi ve ne anlattığımı. Gayet net ve açıklayıcı şekilde yazdım anlamadıysan tekrar okursun tekrara düşmeye gerek yok. Ben kendi tecrübelerimle konuşurum, başkalarının tecrübeleri ile değil. Yoksa 768p monitöre 10 saat bakıp memnun olanda tanıyorum, 4k monitörden memnun olmayanda tanıyorum. Her araç kullanan şöför oluyorsa, F1'e gitsin herkes aynı hesap. 400cd full'de yüksek doygunlukta fabrikasyon kullanıyorsa zaten rahatsız eder, benide ediyor. Düz sadece panel tipi olarak temel şeyler dışında kıyaslama yapamazsın. Ben sana teknik şeyler yazmışım, sen bana ayarlardan mavi ışık kapatınca bile göz kuruluğu oluyor yazmışsın :D Anlaması gereken anlamıştır gerekeni diye düşünüyorum.

Çok konu dışı şey yazmışsın fazla uzatmayacagım demek istedigimi net anlaman için.

Sadece Google' yaz 'Yeni aldıgım monitör gözlerimi yoruyor+tecn*pat bunu enter'la. Çıkan tüm konular IPS'e ait. Redditte aynı şekilde yine çogunluk olarak IPS var. Konu içerikleri ise yeni aldıgım monitör gözlerimi yoruyor, kuruluk ve batma yapıyor. Va panelde de elbet sorun yaşayan var ama onlar ghosting kaynaklı. Benim bahsettigim şey ise ortada bir IPS panel monitör var ve bu monitörde ghosting yok, ıps glow kabul edilir seviyede sonuç göz kurulugu, gözlerde batma ve yanma. Uzun süreli kullanım yapamıyorsun. Fixlemek isteyenler bir sürü şey denemiş senin dalga geçtigin kısım mavi ışık ayarı yapmak ben yapın demedim çözüm demedim ama insanlar denemiş sonuç 0. Ve özel mavi ışık engelleyici gözlük satın alıp yine denemişler yine çözüm olmamış.

Ben neden böyle bir yorum yaptım? Konuda kod yazacak forumdan başka bir arkadaş monitör hakkında sormuş. Onun için 'muamma' diyerek IPS hakkında yorum yapmıştım. Çünkü gerçekten muamma, IPS şikayet eden bir çok konu var redditte ama kesin kanıtlanmış bir şey yok. Mesela senin engin bilgilerinle bahsettigin özelliklere sahip IPS monitör alıp hala daha göz kurulugu ve göz yorgunlugu yaşayan insanlar var forumlarda :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,098
Üyeler
200,838
Son üye
PinkMonke

Geri