Ben elma diyorum sen armut.

Verdigin cevaplar tamamen konu dışı. Başka konuları bol bol yazıp kendini haklı çıkarmıyorsun öncelikle bunu bil.
VA'da ghosting sorunu olup konu açanlar var. 'Gözümü yoran VA', 'Göz kurulugu yapan VA' panel konusu görmedim hiç. Varsa bile IPS'e kıyasla çok çok azdır. Abartmıyorum binde birdir. Ben sana bunu söylüyorum sen başka şeyler anlatıyorsun.
Eski TN, IPS monitörümden sonra VA panel aldım 'gözümde kuruluk,batma ve yanma yaptı' tarzında bir konuya hiç rastlamadım. Sen diyorsun ki VA'lar ghosting yapıyor, sana bir sürü konu atarım. Ghosting farklı bir konu.
Burada konuştugumuz şey ortada kullanılan bir IPS panel var. Ülkemizde ve avrupada çok satılan panellerde yaşanıyor. Glow'u orta seviye ve ghosting yok. Sadece adam 1 saat zor oturuyor ekran başında. Uzun süreli kullanımlarda gözlerde kuruluk,yanma ve batma yapıyor. Ayarlardan mavi ışıgı kapatıyorsun, hatta özel mavi ışık engelleyici gözlük alıyorsun yine çözüm olmuyor.
İlk mesajıma gidersen muamma dedim ama konuyu okudukça tayfuns'da bir şeyler yazmış. Woled'e geçtim sorunlarım düzeldi demiş.
Ben çevremde pc parçalarından az çok anlarım ve çevreme yardımcı olurum. Bir tanıdıgıma
Dell S2721DGF, digerine Dell G2724D aldırdım. İkiside gözlerimizde kuruluk, yanma ve batma yaptı dediler uzun kullanımda. Ama memnunlar görüntü olarak. Bu adamları tanıyorum zaten birisi evde yaşamak zorunda olan birisi. Pc'de uzun süre vakit geçiriyor. Bu adamlar bana böyle dönüş yaptıysa var bir şey. Marka modelde verdim. Monitörler kalitesizde degil. Zamanında peynir ekmek gibi satıldı.