Asus Rog OLED Monitörler Arasındaki Farkları Açıklıyorum

Teknoloji hem çok hızlı hemde çok yavaş gelişiyor desene
Evet 16 demisim yanlışlıkla 13 diyecektim. 13 yılda hala tamamen çözülmedi sadece üst segment modellerde (G) serisi parlaklık sorunu çözüldü.

@Cagdas5389 senin icin en iyi secenek bu ancak tr de yok 🤣 black smearing yapmayan VA monitör IPS kadar hızlı hatta cogundan hızlı. IPS glow sorunu da yok. Görüntü kalitesi IPS versiyonlardan daha iyi.

@Cagdas5389

OLED için daha fazla bekleme derim, 2030 yılında gelmesi öngörülen QDEL ekran teknolojisinde dahi potansiyel yanık ihtimali ciddi oranda düşürülecek ama hâlâ düşük oranda devam edecek.

Son düzenleme:
@Cagdas5389

OLED için daha fazla bekleme derim, 2030 yılında gelmesi öngörülen QDEL ekran teknolojisinde dahi potansiyel yanık ihtimali ciddi oranda düşürülecek ama hâlâ düşük oranda devam edecek.
Ek olarak qdel uygun fiyatlı olmaz muhtemelen. Şu an en yeni çıkan modeller cidden pahalı xg27aqwmg, pg32ucdm3, mpg341cqr x36 mag321up x24 gibi

Ek olarak qdel uygun fiyatlı olmaz muhtemelen. Şu an en yeni çıkan modeller cidden pahalı xg27aqwmg, pg32ucdm3, mpg341cqr x36 mag321up x24 gibi

Kullanıcılardan monitörlerde yeni görenler var (şaşırtıcı ama evet var :D) millet çekiniyor, bu kaygıyla almayanlar da oluyor. Mevcuttakilerin tadını çıkarmak gerek geç bile kalındı sayılır 2022 yılında monitör kanadında. (TV tarafının daha uzun süreli geçmişini baz aldığımızda)

Oled teknolojisini bilipte kendi görece sebeplerini belirtip almayanlar da var azınlıkta olsalarda bu kesim ısrarcılığına devam ediyor.

Son düzenleme:
:kekw: Bu nasıl fark açıklaması kaçıncı nesil olduğu sır değil zaten

Araştırmayanlar okumayı sevmeyenler maalesef var üzücü ama ekranın kendi ana sitesine bakmayıp rastgele konuşanları bile görüyoruz bu tembellikte hangi seviye bilmiyorum. TR forumlarında bazen doğru bilgiye karşı çıkanlar bir yana zeka ortalaması barajın altında oluyor.

Cins çok türlü türlü her telden profil var, adamlar okuduğunu gördüğünü yorumlayamıyor yorumlamaktan aciz laf anlatmaya çalışıyoruz.

Günümüzü güncel modelleri takip etmiyorlar vs vesaire sebepler.

Son düzenleme:
Alırken seçim yapmanızı kolaylaştıracaktır. Tek bir harf değişikliği bile kaplama panel vs değiştirebiliyor.

2k modeller

XG27AQDMG Glossy Woled MLA+ 3.nesil
XG27AQDMGR Trueblack Glossy Woled MLA+ 3.nesil
XG27ACDNG 3.nesil Glossy QD-OLED
XG27AQDNG modeli ACDNG nin yakınlık sensörü eklenmiş hali
XG27AQDMES 3.nesil Glossy QD-OLED Kırpılmış
XG27AQDPG 3.nesil Glossy QD-OLED Optimize edilmiş daha yüksek SDR parlaklık 300nit ve 500hz yenileme hızı
XG27AQWMG 4.nesil trueblack glossy woled
PG27AQWP-W 4.nesil Trueblack glossy woled XG27AQWMG nin 720hz 720p / 2k 540hz çift modlu versiyonu ve ek olarak örümcek ayaklara sahip
XG27ACDMS 3.nesil glossy qd oled XG27AQDNG nin 280hz versiyonu

4k modeller

XG27UCDMG 4.nesil Glossy qd oled
PG27UCDM 4.nesil Glossy qd oled XG27UCDMG nin dp 2.1, dolby vision ve örümcek ayaklara sahip versiyonu
PG32UCDM 3.nesil glossy qd oled
PG32UCDM3 gen 3 4.nesil qd oled ek olarak Blacksheild kaplama ve trueblack500 mevcut bunlar diğer 4.nesil qd oled versiyonlarda yok (Örn pg27ucdm ve xg27ucdmg)
XG32UCWG 3.nesil Trueblack glossy woled
XG32UCWMG 3.nesil trueblack Glossy woled Ucwg nin yenileme hızı olarak daha yüksek versiyonu
XG32UQWMS 4.nesil Trueblack glossy Woled
Hocam eline sağlık Asus marka oled kullanıyorum, hem özet hem detay bilgi gibi bir şey olmuş bu tablo :D Ben bana soran herkese hala diyorum detaylara çok takılan ve kafada kuran biriyseniz OLED cidden alınmaz verdiğiniz paranın her TL sini her dk düşünürsünüz. Ben hediye şeklinde aldığım için çok kafama takmıyorum ama temizliği için masamın kenarında 3 adet mikrofiber bez, 1 şişe distile su bulunduruyorum. Bu arada temizliği dediğim şey 3 dk dan uzun sürmüyor ama bunu alışkanlık haline getirene kadar insanın gözüne cidden angarya olarak geliyor yalan yok :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,701
Üyeler
200,750
Son üye
İbrahimaygrd

Geri