AMD Ryzen 7 9800x3d İçin Sıcaklık ve Watt Değeri Nasıl?

Sizle o zaman konusmustuk hatirladim. Arctic 420mmnin 95™ vermesine sasirmistim, firma da bunu teyit edip degisim yapmis zaten, ariza cihazin pompasinda miymis?

Bu konuyu konustugumuzda hava daha serindi, simdiyse +10°, yani oda sicaksa gorulen deger anormal gelmedi.

Crimson Deserta gireyim dedim shader yuklenme asamasinda benimki de peakte 90°yi buldu, surekli olsaydi sorun olurdu. Oda sicak ki ekran basinda terledim :)

Amacim aslinda 5070 Tiyi test etmekti, ilginctir ki max 65° gordu max %69 fan devrinde. Surekli sentetik testlere defil de oyunlarda duruma bakin bence, orada anormallik var mi oda sicakligini ona gore dusurmeye calisin. Biz terliyorsak bu cihazlar hayli hayli etkilenecektir.
Hocam sorunu söylemediler sadece ben daha fazla beklemeyeyim diye müşteri memnuniyeti adına değişim kararı çıkardılar. yerseniz yani

hocam wi-fi şu an daha gelmediği için CS2 testi vesaire yapamıyorum ama şu an yeni gelen soğutucumdan memnunum açıkcası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu da iyi bir sey, isi yokusa surebilirlerdi.
yani ona bile şükür ettim gerçekten. THY ile uğraşmak istemezdim şahsen. Bu arada işlemciniz ve soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz?

ben @MeGaDave06 hocamın görüşünü merak ediyorum birde. o ne diyecek acaba bu watt ile sıcaklıklar hakkında.

hocam wi-fi şu an daha gelmediği için CS2 testi vesaire yapamıyorum ama şu an yeni gelen soğutucumdan memnunum açıkcası.

yani ona bile şükür ettim gerçekten. THY ile uğraşmak istemezdim şahsen. Bu arada işlemciniz ve soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz?
Yazdim ama tekrar yazayim:
9800x3d (PBO kapali, undervolt yok)
Alphacool T38 Core Ocean 240mm
Lian Li 216 kasa
ve sicak oda :)

Bu arada Corsair Dominator Platinum ramlerin heatsinki harbi ise yariyor 40° ustune cikmiyor. 5600Mhz Cl36dan 6000Mhz Cl36 Memory Try It ayarli.

Yazdim ama tekrar yazayim:
9800x3d (PBO kapali, undervolt yok)
Alphacool T38 Core Ocean 240mm
Lian Li 216 kasa
ve sicak oda :)

Bu arada Corsair Dominator Platinum ramlerin heatsinki harbi ise yariyor 40° ustune cikmiyor. 5600Mhz Cl36dan 6000Mhz Cl36 Memory Try It ayarli.
OCCT testinde kaç Watt çekiyor ve sıcak değerleri nasıl hocam?

Benim Ramler şu an 6200 mhz Cl 26 olarak ayarlı

SK Hynix A-die farkı diye yorumladım 1:1 dimi ? :D

Lexar Ares 6400 Cl30 var hocam yani kit sağlam. A-die farkını ortaya koyuyor. Anakartımda 1.65 sınırı olmasaydı 6000 Cl24 veya 6400 Cl 26 denemek isterdim.
O zaman BIOS ayarları gelmez mi ? At da forum şenlensin :D

OCCT bir suredir yapmadim ama >150wdir tahminen. Hwinfodan bakmayi unuttum Crimson Desertta.

Ramlerinizin CL degeri baya iyi. ULL uygulaniyor mu bu ramlere yoksa etiketli yeni urun munalmak lazim ona bakmadim daha. Anakart bioslarina guncelleme geldi.

Screenshot 2026-08-06 122503.webp

Screenshot 2026-08-06 122603.webp

6200 CL26 nın üstüne çıkmadığım için iyice sıkmaya çalıştım Timing kısmını.

Ayhan hocam işin içinde olunca her şey olabiliyor tabi.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

6200 CL26 nın üstüne çıkmadığım için iyice sıkmaya çalıştım Timing kısmını.

Ayhan hocam işin içinde olunca her şey olabiliyor tabi.
Hemen Ayhan hocayı etiketle birinin işine lazımmış ? :D

Geri