AMD Ryzen 7 9800x3d İçin Sıcaklık ve Watt Değeri Nasıl?

Testlerim devam ederken -25 değerinden -30'a çektiğimde Cinebench 2026 Multicore olarak 7100 civarlarında 7400 civarlarında çıktı aslında burada bile işlemin ne kadar yararlı olduğunu anlayabiliyoruz. Ve sadece bu da değil üst puanlarda daha fazla kaldığımı görebiliyorum

Tamamdır teşekkür ederim herkesin iyi bir alanı var ben kendimi işlemci ve ekran kartı konusunda bilgili olduğuma inanıyorum ama ram konusunda öyle bir güvenim ve deneyimim yok
RAM kısmı çok karmaşık ve teknik detay isteyen bir konu ondan dolayı yardım alarak yapıyorum sürekli. Malum bir ram 12k olunca insan dikkatli olmak için ekstra çaba sarf ediyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Testlerim devam ederken -25 değerinden -30'a çektiğimde Cinebench 2026 Multicore olarak 7100 civarlarında 7400 civarlarında çıktı aslında burada bile işlemin ne kadar yararlı olduğunu anlayabiliyoruz. Ve sadece bu da değil üst puanlarda daha fazla kaldığımı görebiliyorum
Bence çoğu bileşen stock ayalarında kullanılmaması lazım mesela işlemci ve ram gibi. -25 iyi bir değer kesinlikle.

Y cruncher ile yaptım

Y cruncherde co stabilliği için (kısa ve net sonuç)

1-7-0

Veya BKT, BBP, SFTV4 ve SVT çalıştırmak. Her çekirdek için 4 saatten toplam 16 saat yapar;

8 çekirdekli işlemci için buda 128 saat yapar. Ortalama 1 hafta 😂 (yurtdışında böyle yaparlar genelde adam bilgisayarı bırakıyor dışarda hayatını yaşıyor. Veya uykuya yatıyor ertesi gün bakıyor)

Siz böyle yapmayında 1-7-0 genel olarak yeterlidir ama 👍

RAM kısmı çok karmaşık ve teknik detay isteyen bir konu ondan dolayı yardım alarak yapıyorum sürekli. Malum bir ram 12k olunca insan dikkatli olmak için ekstra çaba sarf ediyor.

Bence çoğu bileşen stock ayalarında kullanılmaması lazım mesela işlemci ve ram gibi. -25 iyi bir değer kesinlikle.
Bence de katılıyorum ve stabilitesini koruduğu sürece daha da üstüne çıkılması lazım -30 yaptığımda çünkü daha da iyi performans alabildim(7100 -> 7400). Sıcaklık ise 210w mak çekirdek sıcaklığı ise 87(12 çekirdekten en yüksek olanı) derece

1-7-0

Veya BKT, BBP, SFTV4 ve SVT çalıştırmak. Her çekirdek için 4 saatten toplam 16 saat yapar;

8 çekirdekli işlemci için buda 128 saat yapar. Ortalama 1 hafta 😂 (yurtdışında böyle yaparlar genelde adam bilgisayarı bırakıyor dışarda hayatını yaşıyor. Veya uykuya yatıyor ertesi gün bakıyor)

1786015031358.webp

1.07 ve 1.06 arasında sürekli gidip geldi ama hiç sapıtmadı rakamlar

1-7-0

hocam o kadar asla test etmem açıkcası :D

Alıntıyı görüntüle

1.07 ve 1.06 arasında sürekli gidip geldi ama hiç sapıtmadı rakamlar

hocam o kadar asla test etmem açıkcası :D
AVX2 data setini kullanıyor bu test de yani OCCT ile aynı

CU yaparken RyzenMaster indirip hangi çekirdeklerinizin en üst seviye olduğuna göre yapabilirsiniz. Burada sıcak olmasın evet ama amaç performanssa zaten sıcak olacak. Yok soğuk olsun diyorsanız performansa göre soğutmanız lazım. R9 7900 var bende -15'den başlıyor -30 -20 -25 olarak devam ediyor. Cinebench R23'de 23K çoklu çekirdeği 30K'lara tırmandırdım. W değerlerini sonuna kadar kullanmanıza gerek yok bu işlemcinin amacı oyun zaten oyunda da 60 maksimum 80W çekecek. Asıl testleriniz oyun olsun.
Ekran görüntüsü 2026-05-03 204357.webp

CU yaparken RyzenMaster indirip hangi çekirdeklerinizin en üst seviye olduğuna göre yapabilirsiniz. Burada sıcak olmasın evet ama amaç performanssa zaten sıcak olacak. Yok soğuk olsun diyorsanız performansa göre soğutmanız lazım. R9 7900 var bende -15'den başlıyor -30 -20 -25 olarak devam ediyor. Cinebench R23'de 23K çoklu çekirdeği 30K'lara tırmandırdım. W değerlerini sonuna kadar kullanmanıza gerek yok bu işlemcinin amacı oyun zaten oyunda da 60 maksimum 80W çekecek. Asıl testleriniz oyun olsun.Alıntıyı görüntüle
kesinlikle doğru ama yük testide yapılmalı bence. wifi gelirse oyunları yükleyip derhal testlere başlyacağım.

Prime95 testinide buraya koyayım bari -30V işlemide tamamdır demek
Ekran görüntüsü 2026-08-06 143903.webp

Prime95 testinide buraya koyayım bari -30V işlemide tamamdır demek
Alıntıyı görüntüle
konudan alakasız ama
AMD Ryzen 9 9900X-Colorful iGame Ultra RTX 4070 TI Super-GİGABYTE X870E AERO X3D WOOD-XPG Lancer RGB 64 GB (2x32) 6400 MHz CL32 White - Lian Li Hydro-Shift II LCD-C INF 360mm-Lian Li Vector V100R - Lian Li EG1000G 80+ Gold - Lian Li Universal 8.8 - Strimer Wireless Set

o yazan şeyleri nasıl yazabilirim bende kendi sistemime

konudan alakasız ama
AMD Ryzen 9 9900X-Colorful iGame Ultra RTX 4070 TI Super-GİGABYTE X870E AERO X3D WOOD-XPG Lancer RGB 64 GB (2x32) 6400 MHz CL32 White - Lian Li Hydro-Shift II LCD-C INF 360mm-Lian Li Vector V100R - Lian Li EG1000G 80+ Gold - Lian Li Universal 8.8 - Strimer Wireless Set

o yazan şeyleri nasıl yazabilirim bende kendi sistemime
Sağ üste profiline tıkla ve imza menüsü gözükecek oradan yapabilirsiniz.

ben 240mm sıvo soğutucu ile kullanıcam , sıkıntı olur mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,508
Üyeler
200,954
Son üye
reamaan

Geri