Bugün Aldığım 7800x3d ve RTX 5070 Sistemde Görüntü Geç Gelme Sorunu

Görüntü geç gelmesi derken displayporttan dolayı monitörün sinyali geç algılayıp sonradan mı görüntü vermesi (sürpriz bir şekilde masaüstündesin fakat monitör sinyali sonradan yakalayıp sana geç göstermesi mi) yoksa monitörde “sinyal yok” uyarısı yok sarı güç ışığı yok monitör kesin açık ama windowsa geç gelme olayı mı?

Boot ederken anakartla ilgili logo vs. görüyor musun?

İlk dediğimse monitörün dp sürümünün 1.4 olması sorunu malesef rtx 50 klasik problemi bende aynısını yaşıyorum

İkincisi ise arkadaşların dediği gibi bios ve bios ayarından ötürü

Bios güncellesem ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Görüntü geç gelmesi derken displayporttan dolayı monitörün sinyali geç algılayıp sonradan mı görüntü vermesi (sürpriz bir şekilde masaüstündesin fakat monitör sinyali sonradan yakalayıp sana geç göstermesi mi) yoksa monitörde “sinyal yok” uyarısı yok sarı güç ışığı yok monitör kesin açık ama windowsa geç gelme olayı mı?

Boot ederken anakartla ilgili logo vs. görüyor musun?

İlk dediğimse monitörün dp sürümünün 1.4 olması sorunu malesef rtx 50 klasik problemi bende aynısını yaşıyorum

İkincisi ise arkadaşların dediği gibi bios ve bios ayarından ötürü
Monitör dp süresi de olabilir monitör gigabyte mQ27

Ekler

• image.webp
    image.webp
    630.3 KB · Hit: 12
Bios güncellesem ?

Monitör dp süresi de olabilir monitör gigabyte mQ27

Bunu anlamak zordur ama hocam. Daha önce rtx 50 dışı bir ekran kartı kullanıp birebir aynı sistemde görüntü erken gelipte rtx 50 ye geçince geç gelmeye başladıysa bu dp ile alakalı

Ama senin sistem yeniydi galiba zaten. Eski ekran kartı olmadığı için bunu elerim

Gerçi yukarda yazmışsın bios süren nerdeyse 1 dakika

Bence arkadaşların bios ayarlarını deneyerek çözebiliyor musun bi bak

Alıntıyı görüntüle

7500f expo kapalı 4800 mhz kullanıyorum. patriot viper venom. expo kapayınca çat diye açılıyor
expo açmazsan da ramden tam verim nasıl alacaksın

Bunu anlamak zordur ama hocam. Daha önce rtx 50 dışı bir ekran kartı kullanıp birebir aynı sistemde görüntü erken gelipte rtx 50 ye geçince geç gelmeye başladıysa bu dp ile alakalı

Ama senin sistem yeniydi galiba zaten. Eski ekran kartı olmadığı için bunu elerim

Gerçi yukarda yazmışsın bios süren nerdeyse 1 dakika

Bence arkadaşların bios ayarlarını deneyerek çözebiliyor musun bi bak
şuan 12.4 saniye bios

Demekki 30 35 saniye değilmiş

Memory Context Restore`yi aç, açılış süren kısalır
Sanırım dedigini yapınca oldu bios süresi 10 saniyelere düştü yada sistem yeniydi diye alıştı mı ne oldu anlamadım.

Sanırım dedigini yapınca oldu bios süresi 10 saniyelere düştü yada sistem yeniydi diye alıştı mı ne oldu anlamadım.
Sistem ramleri baştan eğitir her açılışta, memory context restore açınca hafızaya atar ve hızlı açılmasını sağlar yani sebebi bu. Memory context restore açtığında power down enable ı da aç biostan

Sistem ramleri baştan eğitir her açılışta, memory context restore açınca hafızaya atar ve hızlı açılmasını sağlar yani sebebi bu. Memory context restore açtığında power down enable ı da aç biostan
Memory context i açınca bios süresi görev yöneticisinden 59 saniyelerden 8 saniyelere düştü belkide sistem yeniydi ve ilk 10 20 açılıştan sonra kendine geldi bilmiyorum hangisinin etkisi oldu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,462
Üyeler
200,940
Son üye
ekuban

Geri