Hangi RTX 5080 Modeli Alınmalı?

Zaten dlss açmadan oyun oynanmaz bu devirde hiç kullanmadıgınız için bilmiyor olanilirsiniz. Dlss native den daha yii görüntü veriyor artık. O isler eskide kaldı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soyle bir alt metin var 5080 e de oc yapılabiliyor.
Evet hocam, hatta şöyle bir durumda var. 4K DLSS Performance modu 2K native'den daha iyi görüntü veriyor. Tercih meselesi, ben OC yada UV'ye sıcak bakmıyorum. Arzu eden yapar, tercih eder, öyle kullanır.

Evet hocam, hatta şöyle bir durumda var. 4K DLSS Performance modu 2K native'den daha iyi görüntü veriyor. Tercih meselesi, ben OC yada UV'ye sıcak bakmıyorum. Arzu eden yapar, tercih eder, öyle kullanır.
2k olmasına gerek yok 4k dlss balanced bile 4k native den iyi görüntü verebiliyor. Yt de testleri mevcut.

Evet biliyorum. Benim demek istediğim 5070Ti 2K kartı olmadığı. Arada devasa bir fark yok stok haldeki fark bile ciddi değil ve OC ile çok azaltılabiliyor. DLSS bu iki kartıda 4K'da kurtabiliyor ki kullanmak lazım zaten iki kartta da.

1786289754539.webp

Görseli arkadaşın attığı videoların birinden aldım, bana kalırsa aradaki fiyat farkına kesinlikle değer bu değerlere göre. Oyundan oyuna değişiyor tabii de bana göre değer yani. Şöyle düşünelim, bir oyunda en iyi ihtimalle(tamamen rakamları örnek veriyorum.)5080'in 60-65 FPS aldığını düşünelim. 5070Ti'ın ise 50-55 fps aldığını düşünelim. Arkadaş 10 fps fark var diyor ya, bu fark için dahi aradaki fiyat farkı verilir bana göre. 60 FPS altında oyun oynanmaz bu denli yüksek ekran kartlı sistem kullanan birisi için. Saf haliyle yani OC yapılmadan kullanılan haliyle DLSS Dengeli modda 5070Ti 41 FPS alıyor. 5080 ise 49 FPS alıyor. Dikkat çekmek istediğim nokta aradaki FPS farkı değil, akıcılığına dikkat çekiyorum oynanacak oyunların.

Evet biliyorum. Benim demek istediğim 5070Ti 2K kartı olmadığı. Arada devasa bir fark yok stok haldeki fark bile ciddi değil ve OC ile çok azaltılabiliyor. DLSS bu iki kartıda 4K'da kurtabiliyor.
Benimde demek istedigim farklıydı. Hani sizin özelinizde değil de bu forumdakiler var yok 9070xt ye yok 5070ti a oc yapılınca 5080 i yakalıyor vs vs sanki 5080 in hic oc olanagı yokmus gibi. Güçsüz diye agladıkları 5070 e oc yapınca da 5070ti ve 9070xt stocku yakalıyorum ben de neredeyse ama bunu desem herhangi bir 5070ti 9070xt gonderisine topa tutarlar

90kya astral almıştık anasını satayım.

sonunda 5080'e de oc yapılabileceğini söyleyen birisi, 80 yerine 70ti aldırıp oc yap zaten 80 performansı veriyor diyenlerden bıktık yemin ederim.
Bunu söyleyen cidden çok az ya. :)

2k olmasına gerek yok 4k dlss balanced bile 4k native den iyi görüntü verebiliyor. Yt de testleri mevcut.
Evet, demek istediğim 2K native daha düşük çözünürlük ama insanlar 2K native duyunca 4K DLSS'den daha güzel görüntü vereceğini düşünüyorlar. O yüzden o örneği verdim hocam. Dediğiniz doğru, DLSS'in 4K nativeden bile daha iyi görüntü verdiği oyunlar var.

Benimde demek istedigim farklıydı. Hani sizin özelinizde değil de bu forumdakiler var yok 9070xt ye yok 5070ti a oc yapılınca 5080 i yakalıyor vs vs sanki 5080 in hic oc olanagı yokmus gibi. Güçsüz diye agladıkları 5070 e oc yapınca da 5070ti ve 9070xt stocku yakalıyorum ben de neredeyse ama bunu desem herhangi bir 5070ti 9070xt gonderisine topa tutarlar
Evet hocam, sanki tüm 5000 serisinde sadece 5070Ti'a OC yapılabiliyor da diğer kartlarda bu olanak yokmuş gibi bir algı var. F/P olarak 5070Ti'da tercih edilebilir, saygı duyarım zaten ama 5080'de yada diğer kartlarda bu olanak yokmuş gibi söylendiği için insanlar öyle sanıyor, öyle zannediyorlar.

Alıntıyı görüntüle

Görseli arkadaşın attığı videoların birinden aldım, bana kalırsa aradaki fiyat farkına kesinlikle değer bu değerlere göre. Oyundan oyuna değişiyor tabii de bana göre değer yani. Şöyle düşünelim, bir oyunda en iyi ihtimalle(tamamen rakamları örnek veriyorum.)5080'in 60-65 FPS aldığını düşünelim. 5070Ti'ın ise 50-55 fps aldığını düşünelim. Arkadaş 10 fps fark var diyor ya, bu fark için dahi aradaki fiyat farkı verilir bana göre. 60 FPS altında oyun oynanmaz bu denli yüksek ekran kartlı sistem kullanan birisi için. Saf haliyle yani OC yapılmadan kullanılan haliyle DLSS Dengeli modda 5070Ti 41 FPS alıyor. 5080 ise 49 FPS alıyor. Dikkat çekmek istediğim nokta aradaki FPS farkı değil, akıcılığına dikkat çekiyorum oynanacak oyunların.
İki kart arasında fiyat olarak 18K var. Aradaki farkı verebilecek imkanı olan versin tabi. Ben aradaki farka gider monitöre veririm başta 2K oled alabilecekken ekran kartına vereceğim parayla 4K oled alırım mesela 4K ve 2K arasında görüntü olarak fark gözle görülür çünkü ve değer ha para harcanması gereken bir bileşen veya monitör yoktur 5080 zorlayabilirsin. Ben FG açmıyorum CP77'de DLSS Balanced Path Tracing ortalama 50 fps oynuyorum akıcılık bence gayet okey zaten gamepadle oynuyorum 2x açsan zaten stok halde bile 70-80 fps alıyorsun 5070Ti ile o da okey. Ha PT istemiyorum dersen RT Sayko 60 FPS alıyorsun yani DLSS ile.

İki kart arasında fiyat olarak 18K var. Aradaki farkı verebilecek imkanı olan versin tabi. Ben aradaki farka gider monitöre veririm başta 2K oled alabilecekken ekran kartına vereceğim parayla 4K oled alırım mesela 4K ve 2K arasında görüntü olarak fark gözle görülür çünkü ve değer. Ben FG açmıyorum CP77'de DLSS Balanced Path Tracing ortalama 50 fps oynuyorum akıcılık bence gayet okey zaten gamepadle oynuyorum 2x açsan zaten stok halde bile 70-80 fps alıyorsun 5070Ti ile o da okey. Ha PT istemiyorum dersen RT Sayko 60 FPS alıyorsun yani.
Bugün için bu dedikleriniz doğru olabilir hocam da uzun vadede(upgrade düşünmeyen birisi için, gittiği yere kadar gitsin diye düşünen birisi için) düşününce aradaki farka kesinlikle değer diyorum. Şöyle de bir durum var, 2K OLED alabilecekken dediniz ya 5070Ti için 2K sistem toplayan birisi için mi örnek verdiniz? Aradaki farka 4K OLED alırsın dediniz ya hani onun için sordum. Ben 5070Ti'ın 4K'da daha çabuk yorulabileceğini, eskiyebileceğini düşünüyorum yani uzun ömürlü düşünen birisi için 5080 daha uygun bir kart olacaktır. Bu arada MSI 5070 TI Gaming Trio OC ile MSI 5080 Gaming Trio OC arasında 15000 TL fark var 18000 değil hocam. 5070 Ti'ı Tebilon yerine n11'den alırsa 12000 TL fark oluyor. Tabii farklı model tercih eder, etmez alacak kişi orasını bilemem de bu şekilde yani.

Zaten dlss açmadan oyun oynanmaz bu devirde hiç kullanmadıgınız için bilmiyor olanilirsiniz. Dlss native den daha yii görüntü veriyor artık. O isler eskide kaldı.

Ama tabi ikisi de %10-15 arasi kazanc sagliyordu sanirim, yani degisen yine olmayacak, baraj ayni kalacak :)

Techpowerupa gore, oc edildiginde
Asus Noctua 5080 +%11.5
MSI Ventus 5070 Ti +%13.5 fps kazanci saglamis.

Bu arada az once GamersNexusun yeni 5070 Ti videosunu izledim, fiyattan oturu yere gomuyor 1000$ seviyesindeymis simdi orda. Bir de burdaki fiyatlara baksa uzun guzel saclarini yolmaya baslar herhalde :)) Cuma gunu İncehesapta satilan Asus 5070 Tilar (oyleydi degil mi?) yaklasik indirimli 1500$a denk geldi ve stogu ilik gibi ictiler :)

58k ve 62kya satilan Zotac rtx 5080ler iyiydi, 41kya satilan İnno 5070 Ti da. Ben 45kya Msi 5070 Ti aldim, planim rtx 6090 aslinda :)

Gamersnexusun videosu yeni degilmis..

Son düzenleme:
Bugün için bu dedikleriniz doğru olabilir hocam da uzun vadede(upgrade düşünmeyen birisi için, gittiği yere kadar gitsin diye düşünen birisi için) düşününce aradaki farka kesinlikle değer diyorum. Şöyle de bir durum var, 2K OLED alabilecekken dediniz ya 5070Ti için 2K sistem toplayan birisi için mi örnek verdiniz? Aradaki farka 4K OLED alırsın dediniz ya hani onun için sordum. Ben 5070Ti'ın 4K'da daha çabuk yorulabileceğini, eskiyebileceğini düşünüyorum yani uzun ömürlü düşünen birisi için 5080 daha uygun bir kart olacaktır. Bu arada MSI 5070 TI Gaming Trio OC ile MSI 5080 Gaming Trio OC arasında 15000 TL fark var 18000 değil hocam. 5070 Ti'ı Tebilon yerine n11'den alırsa 12000 TL fark oluyor. Tabii farklı model tercih eder, etmez alacak kişi orasını bilemem de bu şekilde yani.
5080 alınca adamın parası 2k olede yetiyordur 5070ti alınca 4k oled alabiliyordur onu demeye çalışıyorum örnek verdim. En ucuz modeller olarak söyledim o fiyat farkını:

1786291122354.webp

1786291138788.webp

5070Ti daha güçsüz bir kart tabii daha hızlı eskiyecek ama 4k ömrü bu iki kartın yakın olur.

Ama tabi ikisi de %10-11 arasi kazanc sagliyordu sanirim, yani fegisen yine olmayacak baraj ayni kalacak :)

Techpowerupa gore, oc edildiginde
Asus Noctua 5080 +%11.5
MSI Ventus 5070 Ti +%13.5 fps kazanci saglamis.

Bu arada az once GamersNexusun yeni 5070 Ti videosunu izledim, fiyattan oturu yere gomuyor 1000$ seviyesindeymis simdi orda. Bir de burdaki fiyatlara baksa uzun guzel saclarini golmaya baslar herhalde :))
Ben de wooow 5080 oc ile ucuyor demedim ki. Sadece oc ile 5080 gücü alınıyor lafının hiçbir şey ifade etmedigini spyledim

5080 alınca adamın parası 2k olede yetiyordur 5070ti alınca 4k oled alabiliyordur onu demeye çalışıyorum örnek verdim. En ucuz modeller olarak söyledim o fiyat farkını:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

5070Ti daha güçsüz bir kart tabii daha hızlı eskiyecek ama 4k ömrü bu iki kartın yakın olur.
Tabii hocam, eğer dediğiniz gibiyse zaten 5070Ti tercih eder ama upgrade düşünmüyorsa bir kere alayım arkama bakmayım diyorsa 5080 almak daha doğru olacaktır. Sürekli sistem değiştiren birisi olsa 5070Ti ve 4K OLED alsın derim çünkü ileride ekran kartını satar üst nesile geçer yada işte 5070Ti yerine 6080 alır mesela ama monitör uzun zaman gider.

Ben de wooow 5080 oc ile ucuyor demedim ki. Sadece oc ile 5080 gücü alınıyor lafının hiçbir şey ifade etmedigini spyledim
Çok değil varya 20-24 GB bir VRAM koysalardı millet rahat rahat 5080 alırdı. Belki ilerde super modelini çıkarırız diye düşündükleri için 16 GB VRAM koydular. 5080'de beğenmediğim tek olay şu VRAM. Onu da 20-24 GB koysalardı insanlar arkalarına bakmadan alabilirlerdi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,672
Üyeler
200,998
Son üye
Yuzarsif7

Geri