70 Bin TL'ye Oyun İçin Laptop Önerisi?

Reaksiyon skoru
14
70k civarı bütçede oyun için laptop arıyorum 1tb olması önemli benim için 512 yetmiyor çünkü ve asus lenovo gibi markaları istiyorum daha çok gamegaraj gibi markalara pek güvenmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum,teşekkürler.

70k civarı bütçede oyun için laptop arıyorum 1tb olması önemli benim için 512 yetmiyor çünkü ve asus lenovo gibi markaları istiyorum daha çok gamegaraj gibi markalara pek güvenmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum,teşekkürler.
bu fena durmuyor hocam 5070 var içerisinde işlemciside iyi 1tb 16 gbda yeterli olur diye düşünüyorum 140w tgp gözüküyor bi bakın derim

bu fena durmuyor hocam 5070 var içerisinde işlemciside iyi 1tb 16 gbda yeterli olur diye düşünüyorum 140w tgp gözüküyor bi bakın derim
ryzen ai lar nasıl hiç bilmiyorum bi araştırıcam bide öncelik olarak işlemci daha öncemli benim için çünkü daha çok cs gibi oyunlar oynuyorum

Gamegaraj laptopları asus tuf'dan termal olarak daha iyi. Fanlarının çapı daha büyük ve komple içinde soğutma bloğu mevcut. Üstüne sıvı metal gibi riskli bir şey kullanmadan gayet sabit tutabiliyor. Rog'ada bu bütçede iyi bir cihaz alamazsın. Ben şahsen lenovo Loq ile Asus tuf yerine metal kasa gameraider gamegaraj gibi cihazlara bakardım. Güvenilmeyecek bir durum yok. Zaten asusta alıp topluyor, gamegaraj'da alıp topluyor. Bu firmalar monster gibiler zaten, sadece kaliteli topluyorlar. Tek fark yazılım. 4000 serisi sıfır almayın, sıfırda 5000 serisi bakın. Şuan en iyi F/P cihazlar gamegaraj/ gameraider ve hp omende. Asus garanti için dava edildi ve kaybetti. Benide mağdur ettiler o yüzden tavsiye etmiyorum. Asus'ta termal macun değişimi yaparsan garanti dışı çıkıyor. Tuf kullandım yeni serisini termal olarak kötü, rog termal olarak iyi fakat fiyat performans dengesi ile garanti hizmetini beğenmiyorum.

Ekler

• 16945.webp
    16945.webp
    1.5 MB · Hit: 16
Gamegaraj laptopları asus tuf'dan termal olarak daha iyi. Fanlarının çapı daha büyük ve komple içinde soğutma bloğu mevcut. Üstüne sıvı metal gibi riskli bir şey kullanmadan gayet sabit tutabiliyor. Rog'ada bu bütçede iyi bir cihaz alamazsın. Ben şahsen lenovo Loq ile Asus tuf yerine metal kasa gameraider gamegaraj gibi cihazlara bakardım. Güvenilmeyecek bir durum yok. Zaten asusta alıp topluyor, gamegaraj'da alıp topluyor. Bu firmalar monster gibiler zaten, sadece kaliteli topluyorlar. Tek fark yazılım. 4000 serisi sıfır almayın, sıfırda 5000 serisi bakın. Şuan en iyi F/P cihazlar gamegaraj/ gameraider ve hp omende. Asus garanti için dava edildi ve kaybetti. Benide mağdur ettiler o yüzden tavsiye etmiyorum. Asus'ta termal macun değişimi yaparsan garanti dışı çıkıyor. Tuf kullandım yeni serisini termal olarak kötü, rog termal olarak iyi fakat fiyat performans dengesi ile garanti hizmetini beğenmiyorum.
Anladım teşekkür ederim https://www.epey.com/laptop/hp-omen-gaming-16-ap0029nt-c3yn8ea.html şu omen nasıldır ozaman işlemci vs. beğendim ama %62,5 sRGB ekranı varmış yani renkler çok solukmu gözükür bilemedim

Dostum 70k bütçede kagıt üstünde donanım ve F/P olarak Monster bence ilk akla gelen seçeneklerden biri oluyor, bu fiyatlara yüksek sistem özelliklerini rahat sunuyorlar. Ancak ben de sizin gibi daha çok Asus, Lenovo ve HP tarafındayım. Kasa kalitesi, soğutma performansı ve uzun ömürlülük açısından bu bütçelere çıkmışken riske girmeyip Lenovo LOQ, Asus TUF serilerine bakmak bence çok daha mantıklı.

Bu fena değil gibi intel işlemcili istiyorsan ama yukarıda arkadaşın önerdiği Hp Omen donanım benchmarklarında eminim daha iyi sonuç vericektir muhtemelen bende onu tercih ederdim.

Anladım teşekkür ederim https://www.epey.com/laptop/hp-omen-gaming-16-ap0029nt-c3yn8ea.html şu omen nasıldır ozaman işlemci vs. beğendim ama %62,5 sRGB ekranı varmış yani renkler çok solukmu gözükür bilemedim
bu omen iyi islemcisi de cidden iyi suana kadar atilan en guclu islemcili cihaz bu hatta
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bana bu en iyi secenek gibi gozuktu acikcasi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hp omendeki 144hz 1080p ekrana kiyasla QHD+ 300hz ekran %100 srgb sunuyor. Ayrica sogutma olarakta omenden daha basarili islemciside bir tik daha guclu

O biraz kişiye özgü. Vatan veya mediamarkt teşhire gidip bakarak karar versen daha iyi olur ekrana. Yoksa tabii ki 500cd 2k daha iyi ama çoğu kişi 500cd kullanamayıp 300e çekiyor yoruyor çünkü. Cd avantajı geçilirde srgb avantajı olur. 16gb ram biraz sınır omende 24gb ram var ram yükseltme ihtiyacın azalır ileriye dönük. Birde baktığın işlemciler batarya ömrü olarak 1 saati zor geçirir haberin olsun. Onun dışında gamegaraj ile omenin işlemci farkı pratikte çok çok az.

İşlemci odaklı oyunlar veya işler yapıyosanız alınır ama ek olarak monitör ile kullanın. Elimde %62.5 sRGB ekranlı Victus ve %100 DCI-P3 ekranlı Thunderobot RS16 var. Thunderobot'un ekranına kullanırken Victusun ekranına baktığımda aşırı fazla fark hissediyorum.
hp omendeki 144hz 1080p ekrana kiyasla QHD+ 300hz ekran %100 srgb sunuyor. Ayrica sogutma olarakta omenden daha basarili islemciside bir tik daha guclu
5060/5070 gibi kartlara 2.5K ekran koyulmaması gerekiyor zaten VRAM yetmiyor 2.5K ekranla hiç yetmiyor. İmzamdaki laptopta Pragmata oyununda yüksek ayarları açarken sorun yaşıyorum VRAM yetmemesinden kaynaklı.

Son düzenleme:
Geri