Çözüldü✓ 7800x3d Boşta 60+ Derece

Bende de aynı işlemci var 360mm aio var ben boşta 35 derece biosta bile görmedim :D
Agresif fan kullanıyorsunuz demek ki
Fanlar 1300-1400RPM aralığında boşta yeterli, sessiz çalışır. Yüzdesini hatırlamıyorum. Ama boşta bu fan devirlerinde takılmalı zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizce sorun ne olabilir?
Pompadan gelen pinleri pump radyatörden geleni cpufana taktım yanlış değil herhalde
Yani hadi ortam şartları, 35-40 değil; 40-45 arasına boşta normal diyelim. PBO profiliniz ne durumda? Bu da önemli.

Sizce sorun ne olabilir?
Pompadan gelen pinleri pump radyatörden geleni cpufana taktım yanlış değil herhalde
Dostum biosuna gir fan ayarları ekranına gel orada ilk başta pompa devrini kontrol et
Pompa devrin düşükse fan hızların %100 e bile çıksa soğutma verimini kaybedersin
Pompa devrin düşükteyse %70-85 arası bir değere çek
Fan hızlarını da misal 40 derece de %25-30 civarına 55 derece de %45-55 civarına 65 derece de %65-70 civarına 75 derecede de %85 e ayarla
Hiçbir zaman %100 e çıkartma ki parça ömürleri uzun olsun

Fanlar 1300-1400RPM aralığında boşta yeterli, sessiz çalışır. Yüzdesini hatırlamıyorum. Ama boşta bu fan devirlerinde takılmalı zaten.

Yani hadi ortam şartları, 35-40 değil; 40-45 arasına boşta normal diyelim. PBO profiliniz ne durumda? Bu da önemli.
1300-1400RPM fazla değilmi
Bendeki sıvı soğutma bitfenix 1500RPM e falan çıkıyor diye biliyorum benim fanlar %100 de
Ben hiçbir zaman %100e çıkartmıyorum max %80-85 seviyesine çıkarttırıyorum sıcaklık çok yükselirse

hava olabilir mi aio da ?

o boruları 90 derece sola döndürüp montaj edersen hava üstte kalır olsa bile çok sorun çıkmaz

@Oguzhansah birde dostum CPU TDP yi 105W olarak ayarla
OC sekmesine girip oradan PBO yu aktif et, Thermal Limit i Motheboard olarak ayarla
Curve sekmesi olması lazım oradan da Negative olarak ayarlarıp 25 gir kaydet

Şu anda biosta 48 derecede cpu 750-800 pump yaklaşık 3000rpm çalışıyor

Şu anda biosta 48 derecede cpu 750-800 pump yaklaşık 3000rpm çalışıyor
Pompa devri 3000 az gibi geldi bana
Benim pompa mesela 6000 küsüre çıkıyor rpm olarak
5000 civarında çalıştırıyorum sabit olarak

Yani benimde nzxt kraken var en sessiz şekilde ayarladım fanları bende de boşta 50-53 arası bazen sıçramalar oluyor oda normal 65 e atıp geri düşüyor kendini sabit ghz de çalışmadığı için bence cokta abartı bi sıcaklık degil ama fan ayarlarını bi kontrol et.

@Oguzhansah birde dostum CPU TDP yi 105W olarak ayarla
OC sekmesine girip oradan PBO yu aktif et, Thermal Limit i Motheboard olarak ayarla
Curve sekmesi olması lazım oradan da Negative olarak ayarlarıp 25 gir kaydet
Advanceddan motherboard seçtim fakat curve için dediğiniz yeri bulamadım

Buldum şu anda yaptım ne farkı olur bunun?

hava olabilir mi aio da ?

o boruları 90 derece sola döndürüp montaj edersen hava üstte kalır olsa bile çok sorun çıkmaz
Böyle bir ihtimal varsa deneyeyim hocam sıvı soğutma kullanmadım daha önce

Pompa devri 3000 az gibi geldi bana
Benim pompa mesela 6000 küsüre çıkıyor rpm olarak
5000 civarında çalıştırıyorum sabit olarak
Nasıl düzeltirim bu durumu

Buldum şu anda yaptım ne farkı olur bunun?

Böyle bir ihtimal varsa deneyeyim hocam sıvı soğutma kullanmadım daha önce

Bak Curve Optimizer var altta
1786556045038.webp

1786556084017.webp

Şu fotoğraftaki gibi ayarlıyacaksın All Cores diyip Negative seçip 25 gir güvenli değer olarak ben 30 kullanıyorum kaldırıyor işlemcim

kral bende de 7500f var boşta 60 derecelerde oyunda 70-75 derece çalışıyor.Dün bilgisayarcıya gittim beraber komple söktük mx6 termal macun sürdük ve kaliteli sayılabilecek bi kule tipi soğutucumda var(Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2) fanların ayarını cartını curtunu yaptık derecede hiç bi değişiklik olmadı hala aynı derecelerde çalışıyor.XPG lander 500 kasam var adam bana kasan hava akışını iyi sağlayamıyor kasanı değiş dedi.Sorun ne kimse çözümünü bulamıyor artık saldım bozulursa bozulsun kafayı yiyeceğim yoksa 2 farklı yere götürdüm izlemediğim video kalmadı

kral bende de 7500f var boşta 60 derecelerde oyunda 70-75 derece çalışıyor.Dün bilgisayarcıya gittim beraber komple söktük mx6 termal macun sürdük ve kaliteli sayılabilecek bi kule tipi soğutucumda var(Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2) fanların ayarını cartını curtunu yaptık derecede hiç bi değişiklik olmadı hala aynı derecelerde çalışıyor.XPG lander 500 kasam var adam bana kasan hava akışını iyi sağlayamıyor kasanı değiş dedi.Sorun ne kimse çözümünü bulamıyor artık saldım bozulursa bozulsun kafayı yiyeceğim yoksa 2 farklı yere götürdüm izlemediğim video kalmadı
İnşallah çözersin hocam. Şu anda benim 49 derecelere düştü arkadaşların dediklerini yapınca yeterli bir seviye galiba discord ve bir kaç sekme açıkken

Geri