Obs İndirdikten Sonra Anlık Pcde Parazit Tarzı Bir Şey Çıkması

oguzKrlk

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese merhaba rtx5060 ekran kartım 5500 işlemcim var obs yükledim birkaç kere canlı yayın açtım ama böyle ekranda bir parazitlenme gibi bir şey oluyor arka planda kapalıyken bile olmaya başladı saniyelik oluyor sonra gidiyor ayrıca şaşırtılı bir şekilde bilgisayardan yayın esnasında veya kayıtta hiçbir şey çıkmıyor sadece monitöre böyle geliyor yani monitör ekranına geliyor yani yaklaşık iki haftadan beri hiçbir şey yoktu lakin obsyi indirdim indirdiğim ilk günden beri bu hata alıyorum eğer görmek isterseniz de aşağıya bir tane YouTube video linki bırakıyorum sırf gözükmesi için atmıştım

Son düzenleme:
  • Üzgün
Reaksiyonlar: XPCX
kodlayıcı olarak ne seçili ?

Video kodlayıcı donanım (NVENC,H.264) yazıyor
sanırım sistem yetersiz kalıyor obs'i ne için kullanıyorsun kayıt mı yayın mı ? bir de siyah ekrana sağ tıklayıp önizleme diye bir seçenek olacak ondaki tiki kaldırabilir misin

sanırım sistem yetersiz kalıyor obs'i ne için kullanıyorsun kayıt mı yayın mı ? bir de siyah ekrana sağ tıklayıp önizleme diye bir seçenek olacak ondaki tiki kaldırabilir misin
Tabii ki yayın için kullanıyorum ama sanırım arkada kapalıyken bile yapmaya başladı bunu yani obs kapalı şu an arkada mesela şuan obs sildim yine oluyor

Son düzenleme:
obs'i nereden indirmiştin ?

Herkese merhaba rtx5060 ekran kartım 5500 işlemcim var obs Yükledikten sonra böyle bir şey çıktı ve arada böyle bir kasma oluyor bilgisayarda nedeni ne çözemedim
buraya yükledim
Aynı sorun bende de var reis masaüstünde bile yapmaya başlyıor 1-2 kere yayın açtıktan sonra ve bendeki ekran kartı 5080 buna rağmen oluyor demekki sorun nvidia kaynaklıdır büyük ihtimalle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada tavsiye olarak steamden indir obs yi hem daha güvenli hemde daha iyi güncel olarak güncelleme alır.

Aynı sorun bende de var reis masaüstünde bile yapmaya başlyıor 1-2 kere yayın açtıktan sonra ve bendeki ekran kartı 5080 buna rağmen oluyor demekki sorun nvidia kaynaklıdır büyük ihtimalle.

Bu arada tavsiye olarak steamden indir obs yi hem daha güvenli hemde daha iyi güncel olarak güncelleme alır.
Mantıken hala olması lazım sende reis yayın yapmıyorsan bile peki nasıl çözdün yani ben de atıyorum yayın izleyeceğim ya da video izleyeceğim en basit sekme kapatıyorum bir anda oluyor sanki drop yiyormuşum gibi kapalıyken de olmaya başladı

bende 5070 var yayın açıyorum ama hiç problem yaşamadım daha.

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Sence neden olabilir
5500x pci3.0 o etkiliyor olabilir anakartın sitesinden chipset güncellemesini indir bir de öyle dene her ihtimal olabilir yapılacak en mantıklı hareket chatgpt üzerinden sora sora ilerlemek

5500x pci3.0 o etkiliyor olabilir anakartın sitesinden chipset güncellemesini indir bir de öyle dene her ihtimal olabilir yapılacak en mantıklı hareket chatgpt üzerinden sora sora ilerlemek
Bu tip konuları hiç bilmiyorum ama ChatGPT’ye sanırım video atamıyorum bu sorunu nasıl açıklayabilirim video atarsam anlayacak ama video atamıyorum

Geri