M1 Macbook Almak Mantıklı mı?

Reaksiyon skoru
45
Bende ipad 9 64gb var ve gerçekten çok az kullanıyorum. Vize final zamanı çalışırken not uygulamaları işime yarıyor gerçekten ama onun dışında telefonun şarjı azsa evde o şarjdayken instagrama girme nadiren dizi izleme falan dışında neredeyse kullanmıyorum genelde boş yatıyor. Mühendislik de okuduğum için bazen derste matlab özellikle lazım olabiliyor derste not almıyorum o yüzden tableti de zaten çok götürmüyorum derse ama matlab falan laızm olunca da bendeki hp victus 16 hem ağır hem pili çabuk bittiği için taşımak istemiyorum.
İpad 9'u satıp üstüne 10K falan ekleyerek M1 macbook alsam basit matlab tarzı işlerde dizi film izlemede günlük basit kullanımda 5-6 yıl idare eder mi? Gerçekten basti günlük kullanımda kasma falan olmadan gider mi sorum bu?
İpadi satıp üstüne 10K max ekleyerek m1 almak mantıklı mı veya uyguna m2 bulunabilir mi 20000 civarına?

m1 çok eski artık ve yazılımı olarak çok uzun bir zamanı kalmadı gibi o yüzden m2 almak daha mantıklı sarı siteye 22-23 civalarına var m2 airlar pazarlık ile 20-21 e alırı

m1 çok eski artık ve yazılımı olarak çok uzun bir zamanı kalmadı gibi o yüzden m2 almak daha mantıklı sarı siteye 22-23 civalarına var m2 airlar pazarlık ile 20-21 e alırı
Fiyatlara tekrar baktım da 16-17 civarına m1'ler de bulunabiliyor aşırı bir ihtiyacım olmadığı için daha uyguna m1 mantıklı olur mu merak ediyorum

düzgün m2 ler 25k falan galiba, 20k ya bulursan direkt al.
M1 ile m2 arasında 5k varsa M2 almaya değer seni zorlamayacaksa.
M2 biraz daha ince taşıma acısından, ikisininde rahat 10 saati çıkarıyor.
Gündelik işlerde ikiside yıllarca yeterli olur.

düzgün m2 ler 25k falan galiba, 20k ya bulursan direkt al.
M1 ile m2 arasında 5k varsa M2 almaya değer seni zorlamayacaksa.
M2 biraz daha ince taşıma acısından, ikisininde rahat 10 saati çıkarıyor.
Gündelik işlerde ikiside yıllarca yeterli olur.
8gb ram 5 yıl falan daha kullanmak için yeterli olur mu 16 gerekir mi? 21-22'ye 8gb m2 bulabilirim belki ama 16gb m1'ler 19-20'ye de bulunabiliyor 8 gb m2 yerine 16gb m1 daha mantıklı gibi

hocam merhaba. elimde m2 8gb air var. 2 yıl oldu hala canavar gibi. şarjı da hala 10 saati buluyor çok tavsiye ederim

hocam merhaba. elimde m2 8gb air var. 2 yıl oldu hala canavar gibi. şarjı da hala 10 saati buluyor çok tavsiye ederim
Kullanım şeklin nasıl? 8gb yetersiz hsisettirdiği oluyor mu bir de?

Geri