Neden Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Puanları Her Sene Düşüyor?

Hocam siber güvenlik gibi ucu bucağı olmayan gelişime bağlı bir yerde işsizlik daha az olur ama düz yazılımcılık bitti desek yeridir
Hocam niye surekli yazilimcilik bitti diye iantla yorumluyorsunuz hic iyi niyet sezmedim onden takip mi eliyorsunuz :kekw:

Hocam bakin yazilim devri daha dogrusu ''Kod yazma devri'' Bitti evet bu yuzden isci yukunede gerek kalmadigindan artik cok ama cok azladi talep bu yuzden issizde cok vs...

Ama Yazilimcialr tamamen bitti cok sacma bir yaklasim yani nasil siberciler azaliyor ama devam ediyorsalar buda oyle dusunun kafasi farkli olan yazilimcilar is bulabilcek ve hala piyasada olacaklar

Yani ''Ben Yazilimciyim AI'da kulanabiliyorum hakimim agent'lere'' vs. diyen elaman silinecek piyasadan ilerleyen zamanlarda ama ''Ben Yazilimin,AI'in vs. mantigini biliyorum ayrica size para kazandirabilirim (tabi belli veri istatiskler falan sunarak yoksa her para kazandirabilriim diyeni ise alsalar issiz yazilimci kalmaz herkes sozde parayi vuruyor XD) yani farkli tarzda fikir bulabilen ve bunu pazarlayan'' adam piyasada kalacak

Hatta Antropic'in CEO'suda galbia benzer bir sey soylemisti hatta daha iddiali olarak ''Otizimli,Dikkat eksikligi vs.'' olan yazilimcilarin yada insanalrin tam hatirlamiyorum ise alacagini onlarin gelecegin calisanalri olacagini soyluyordu ''farkli dusundukleri,herkes gibi ayni seyleri dusunmedikleri,hayal guclerinin cok daha iyi oldugu icin vs..''

ayrica siber guvenliktede cok buyuk bir azalma olacak hic oyle dusunmeyin pentester'larin yaptigi isi artik 1 tane kisi yapiyor mesela artik tek bir siberci bir kac farkli siber dalindaki seyi tek basian ypaabiliyor ai sayesinde vs...

Hocam her seyi bos verin tek eksigimiz soyle bir ortam bu ortama bu ulke'de kavusailsek neler yapilirdi ama iste...

Son düzenleme:
yapay zeka diyeceğim ama herkes demiş bende diğer kısımlarından bahsedeyim . Tr'de şuan haddinden çok fazla mezun var , pandemi dönemimde işe alımlar patladı ama sonrasında süreçte işe alımlar çok yapılmadı çünkü elde çok vardı zaten . İnsanlarda pandemi dönemi bu mesleğin evden çalışıp çok para yaptığını görünce iyice zıpladı , eğilim arttı . Ancak artık bu mesleğin hem yapay zeka hem de piyasa tarafından ezilmesi insanları eee veya ie gibi mesleklere daha çok yönlendirdi.
Açıkçası borsa gibi oldu biraz bu iş. Covid dönemi herkes tıptan kaçtı şuan yazılım sektöründe dalgalanma var diye herkes yazılımdan kaçıyor ortalıkta gezen genel söylentilere göre hareket ediliyor kısacası.

Hocam niye surekli yazilimcilik bitti diye iantla yorumluyorsunuz hic iyi niyet sezmedim onden takip mi eliyorsunuz :kekw:

Hocam bakin yazilim devri daha dogrusu ''Kod yazma devri'' Bitti evet bu yuzden isci yukunede gerek kalmadigindan artik cok ama cok azladi talep bu yuzden issizde cok vs...

Ama Yazilimcialr tamamen bitti cok sacma bir yaklasim yani nasil siberciler azaliyor ama devam ediyorsalar buda oyle dusunun kafasi farkli olan yazilimcilar is bulabilcek ve hala piyasada olacaklar

Yani ''Ben Yazilimciyim AI'da kulanabiliyorum hakimim agent'lere'' vs. diyen elaman silinecek piyasadan ilerleyen zamanlarda ama ''Ben Yazilimin,AI'in vs. mantigini biliyorum ayrica size para kazandirabilirim (tabi belli veri istatiskler falan sunarak yoksa her para kazandirabilriim diyeni ise alsalar issiz yazilimci kalmaz herkes sozde parayi vuruyor XD) yani farkli tarzda fikir bulabilen ve bunu pazarlayan'' adam piyasada kalacak

Hatta Antropic'in CEO'suda galbia benzer bir sey soylemisti hatta daha iddiali olarak ''Otizimli,Dikkat eksikligi vs.'' olan yazilimcilarin yada insanalrin tam hatirlamiyorum ise alacagini onlarin gelecegin calisanalri olacagini soyluyordu ''farkli dusundukleri,herkes gibi ayni seyleri dusunmedikleri,hayal guclerinin cok daha iyi oldugu icin vs..''

ayrica siber guvenliktede cok buyuk bir azalma olacak hic oyle dusunmeyin pentester'larin yaptigi isi artik 1 tane kisi yapiyor mesela artik tek bir siberci bir kac farkli siber dalindaki seyi tek basian ypaabiliyor ai sayesinde vs...

Hocam her seyi bos verin tek eksigimiz soyle bir ortam bu ortama bu ulke'de kavusailsek neler yapilirdi ama iste...

Hocam iş ilanlarına bakın yazılımcı ihtiyacı 50 tane varsa bunu 1 kişi bile yapabiliyor şirketler zaten cebini sallasa eleman düşer o yüzden çalıştırdığı aşamada asgari ücretten az fazla veriyor iş ilanlarına felan bakın gerçek bu şuanda ai kullanmak bir beceri değil çağa uyum zaten kullanamıyorsan gg oluyorsun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Açıkçası borsa gibi oldu biraz bu iş. Covid dönemi herkes tıptan kaçtı şuan yazılım sektöründe dalgalanma var diye herkes yazılımdan kaçıyor ortalıkta gezen genel söylentilere göre hareket ediliyor kısacası.
Aİ mühendisliği %62 artmış neden bilgisayar müh. Okumak yerine tek bir alan ismine sahip bir bölüm okuyayım ki? İnsanlar koyun sürüsü gibi hareket ediyor Aİ mühendisliği aynen :D

Hocam niye surekli yazilimcilik bitti diye iantla yorumluyorsunuz hic iyi niyet sezmedim onden takip mi eliyorsunuz
Hocam yazılımcılar ile bir sorunum yokki PC muhendisleride babamın uşağı değil böyle düşündüğüm için diyorum (rakip eliyom)

Hocam iş ilanlarına bakın yazılımcı ihtiyacı 50 tane varsa bunu 1 kişi bile yapabiliyor şirketler zaten cebini sallasa eleman düşer o yüzden çalıştırdığı aşamada asgari ücretten az fazla veriyor iş ilanlarına felan bakın gerçek bu şuanda ai kullanmak bir beceri değil çağa uyum zaten kullanamıyorsan gg oluyorsun
Hocam sadece şunu söyliyeyim benim dediklerimi daha kısa daha as ayrıntı ile ve daha karamsar şekilde söylüyorsunuz yani aslında temelde aynı şeyi söylüyorsuz birbirini gösteren Spiderman gibi oldu bu en iyisi boş verin

(O askeri ücet dediğin küçük firmalar ve türkiyedeki firmalar yoksa ABD gibi ekonomisi iyi ülkelerde zaten aşırı rekabet olduğu ve en iyi adamları elde tutmak için daha fazla artacak maaş ama 50 yazılımcıdan 2-3 kişiye düşeceği için yine adamlar karda olacak yani 1 maaş değilde 3-5 maaş verecekler büyük şirketlerde öyle düşünün)

Hocam yazılımcılar ile bir sorunum yokki PC muhendisleride babamın uşağı değil böyle düşündüğüm için diyorum (rakip eliyom)
:kekw:

cidden ilginç,böyle bir sonuç beklemiyordum,ben de pandemiden sonra talep çakıldı sanıyordum

1787209902152.webp

1787209930554.webp

Hala yazılım bitti diyenleri engelleyin. Dünyada istihdam büyüyor, alımlar artıyor işler çoğalıyor.

Fındık beyinlilerin laflarını dinlemeyin. Türkiye de en büyük sorun isci calıstırma maaliyeti çok yüksek.
Son 2 senedir Euroyu Doları tuttukları icin şirketler çıkmaya başladı. kendi ülkesinde 4-5k€ ya çalıştıracakları adamları eskiden buradan 2k€ ya çalıştırıyorlardı ama şuan neredeyse ortalama bir yazılımcının maliyeti onlar icin 3-4k€ ve adam o zaman ben niye bu ülkedeyim diyip ya kendi ülkesine dönüyor ya da hindu ya gidiyor.

Mercedesin yazılım birimi Türkiyeden tam bu saydığım sebepten çekildi ve hintlileri çalıştırmaya gitti. Bunun gibi onlarca buyuk firma var. Şuanki yazılımda istihdam sorunu tamamen Türkiyenin para biriminin yasattığı baskı ile alakalı 2-3 sene önce her köşede firma vardı iş bulup değişebiliyordun ama şuan öyle değil.

Lan Oha YBS osmanlıdan beter çökmüş

Alıntıyı görüntüle
Bilgisayar yazılım mühendisliği manyak isim yaptı covidden öncede devir teknoloji devri diye diye dedem bile ben 8 10 yaşındayken bilgisayar mühendisliği oku diyordu oradan aklımda kalmış araştırmıştım mühendislik diyince ya inşaat yada PC geliyor milletin aklına

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,235,625
Üyeler
201,801
Son üye
mrozbey
Geri