hocam işlemci değiştirmeyecekseniz en ucuz b650 yi alın geçin yok ileride x3d falan takarım diyorsanız en dip modeliniz b850 mk olsun7500f ile kullanacağım bir anakart arıyorum , beyaz istemiyorum , wifi özelliği olabilir ama şart değil
Bütçe: 8k
İşlemci değişirim hocam ddr5 geçmek için makul bir işlemci ile başlayıp ileride değiştirmeyi düşünüyorum.hocam işlemci değiştirmeyecekseniz en ucuz b650 yi alın geçin yok ileride x3d falan takarım diyorsanız en dip modeliniz b850 mk olsun
Biraz da görsel olarak güzel gözükmesini istiyorum açıkcası çıplak kart almak istemiyorum.Her hangi bir asus b850 alın geçin.
Wi-fi özellikli ATX bir MSI kart. İşinizi görür mu bu model?Biraz da görsel olarak güzel gözükmesini istiyorum açıkcası çıplak kart almak istemiyorum.
Bu intel soket değil mi görselde ki ?Wi-fi özellikli ATX bir MSI kart. İşinizi görür mu bu model?
E tamam AM5 soket zaten yeniler LGA tipi anakart yuvasından pinli.Görürde hocam amd işlemci takacağım.
Hocam şöyle ekran kartım RX6800 , işlemci olarak 7500f ddr5 adım atmak için tercih etmek istiyorum sonrasında işlemciyi upgrade yaparım diye düşünüyorum ama anakartı sabit tutmayı düşünüyorum o yüzden alınabilecek en ideal fiyat performans olmasını istiyorum.Hocam eğer düşük bir sistemde kullanacaksanız büyük güçlü bir anakarta ihtiyacınız yok. VRM beslkemeleri kuvvetli bir kartta gerekmez.Ekran kartınız ney?
Daha sonra anakartı sabit tutup sistemi güncelleyecek misiniz?
USB Port sayısı sizin için önemli mi?USB 3.1 desteği istiyor musunuz?
USB 4.0 Desteği sizin için önemli mi?
burada pek çok etmen var ama PCIe 5.0 x16 destekleyen bir anakart işiniz görür,
Daha fazla USB portu istiyorum diyorsanız destekleyen modeller B650 veya B850 temelde aynı yongayı kullanıyorlar sadece standartlar değişib 850 chipsette
Ama ankaartı iyi alayım sonrasında 9700x 9800x3d gibi işlemci takacağım diyorsanız B850 B650 Orta üst segment öneririm
4.0 desteği istiyorsanız X870e x870 chipsetler tercih etmelisiniz
Giriş Seviye yükseltmeye açık:
Çok Portlu Orta seviye Giriş Anakartı:
Orta seviye üst segment :
https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X870E-TOMAHAWK-WIFI
Dikkat!: Bu modelde 2. m2 slotu ve USB 40 Gbps slotu siwtchli 2. m2 taktığınız zaman 40 Gbps desteği kapanıyor veya ikisini 4x 4x bölüştürüyorsunuzMSI marka örneğ iverdim süper boot hızları ve kullanıcı dostu BIOS arayüzleri yüzünden ama genel olarak isteiğinize ve ihtiyacınıza göre kart seçmenizi tavsiye ederim