AMD Ekran Kartları Her Zaman Çöker (?)

İste bu örnek olarak. Misal a620 veya h610 takıp sorun yasayanlarıda gördüm ben. Nedenini bende cozemedim. Veya yine dedigim gibi amd kartlar düşük işlemcilerle cok uygun calısamıyor. Bende 5600x 6800 sistem vardı drop manyagıydım. İmzadaki sisteme gecince kartta belirgin seviyede azalmıstı droplar. Yine senin dediğin gibi ekstra kablolarda bile uyumsuzluk yasayabiliyor bu kartlar. Çok stabil ortam istiyor sözün özü. Yeni pc alacak elemanda bunları düsünmüyor sorun yasıyorum diyor.
Bu doğru. Bende benzeri bir senaryo yaşadım 1 kere AMD ile ama kullandığım anakart foxconn marka 6 senedir bios update almamış bir anakarttı (foxconn iyidir bu arada) ona bağlamıştım.

Sistem tavsiyesi verirken ben artık PSU'yu abartarak tavsiye vereceğim bu yaşadığımdan sonra. Herkes 1000W alsın, kafası rahat etsin.

Yakın zamanda Galax 4080 ile 9070XT Nitro+ ı takasladım üzerine de 10K nakit aldım. Şuan sistem de 4080 varmış gibi sıfır soruın, en ufak stabilite sorunu yok. Daha öncesinde de 9070XT Aorus kullanmıştım yine onda da sıfır sorun fazlasıyla memnundum.

Eski nesillerde sorunlar vardı doğru fakat 9000 serisinde sorun yaşayanların %90 ının sorunu kart dan yada sürücülerden değil, kendi sisteminden kaynaklı ama farkında değiller.

Bu doğru. Bende benzeri bir senaryo yaşadım 1 kere AMD ile ama kullandığım anakart foxconn marka 6 senedir bios update almamış bir anakarttı (foxconn iyidir bu arada) ona bağlamıştım.

Sistem tavsiyesi verirken ben artık PSU'yu abartarak tavsiye vereceğim bu yaşadığımdan sonra. Herkes 1000W alsın, kafası rahat etsin.
Ossurada benim 12 yıllık canavar EVGA 750'ye bağladığım 4090'ın sıfatül eşgaliye şak şak :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Offf, benim 265K da 253W çekerken taksam; PSU üstünde yumurta kırsam.

Onu bırak da, ben 12v-2x6 dönüştürücü to 6+2 pin dönüştürücü nereden bulucam ben?

Ossurada benim 12 yıllık canavar EVGA 750'ye bağladığım 4090'ın sıfatül eşgaliye şak şak :D
EVGA'ya reddit'de tekrar ekran kartı üret kampanyası başlattılar. Bakalım.

ben 12v-2x6 dönüştürücü to 6+2 pin dönüştürücü nereden bulucam onu de sen bana?

EVGA'ya reddit'de tekrar ekran kartı üret kampanyası başlattılar. Bakalım.

ben 12v-2x6 dönüştürücü to 6+2 pin dönüştürücü nereden bulucam onu de sen bana?
Bu attığım yeri şiddetle öneririm adamlar çok iyi malzeme yapıyorlar.

Offf, benim 265K da 253W çekerken taksam; PSU üstünde yumurta kırsam.

Onu bırak da, ben 12v-2x6 dönüştürücü to 6+2 pin dönüştürücü nereden bulucam ben?
Bu inteller ucuyor bende de 14600k var aga 200 küsürleri goruyor derdi neyse. Llc düsürmekten bir hâl oldum

https://www.vatanbilgisayar.com/the...-den-12-4-pine-donusturucu-sleeved-kablo.html
Şu var da tersi sekilde çalışıyor mu bilmiyorum

Bu inteller ucuyor bende de 14600k var aga 200 küsürleri goruyor derdi neyse. Llc düsürmekten bir hâl oldum

https://www.vatanbilgisayar.com/the...-den-12-4-pine-donusturucu-sleeved-kablo.html
Şu var da tersi sekilde çalışıyor mu bilmiyorum
Sorma ya. 240MM AIO ağlıyor benim.

Bunun tam tersi lazım

Bakıyorum da, allah aşkına, AI çağında 2 prompt ile redesign ederler şu siteyi. Gözüm kanadı ve hala bulamadım kabloyu

Bunlar isteğe göre kablo da yapıyor mu ya? Bulamadım ama istersem yapabiliyor gibiler geldi

Son düzenleme:
ben 255W tdp'si olan 6800xt için şu şekilde kullanıyorum 960mV ilk başta stabil gibiydi ama sonrasında 1-2 kez çökme sorunu yaşadım ondan sonra 980e çektim şuanlık problem yok 3-4 ay oluyor sanırsam bu UV'yi yapalı fps testi vs. saatlerce yaptım stabilite testleri UV'siz 15000 puan alıyorsa örneğin UV ile 14980 falan alıyor
Alıntıyı görüntüle
1787418181168.webp

Benim sorun yaşamadığım bir senaryoda şu an. 95 derece max görüyor hotspot (4 senedir içi açılmadı).

Daha da çeksem mi bilemedim.

Alıntıyı görüntüle
Benim sorun yaşamadığım bir senaryoda şu an. 95 derece max görüyor hotspot (4 senedir içi açılmadı).

Daha da çeksem mi bilemedim.
benim rx 580 yaz aylarında 82-83 gpu görüyordu ağır oyun açınca çöküyordu 4 sene olduktan sonra, acaba kim bilir hotspot kaçtı :ROFLMAO:
(odam 35-36 derece oluyor)

bir de kasa mesh değildi yaptık bir hata

25 Nisan 2026 dan bu yana Sapphire Nitro + 9070 kullanıcısıyım.

Top tier neredeyse tüm AAA oyunları deneme fırsatım oldu ve bunları oyunun verebildiği desteklediği derecede en yüksek grafik seviyesinde RT açık olarak 2K çözünürlükte oynadım. Herhangi bir atma ötme çökme olmadan deneyimledim. Kart zaten neredeyse tüm oyunlarda zero fan olarak çalışıyor.

Kartı almama vesile olan @GGbaba kardeşime tekrar teşekkür ederim.

25 Nisan 2026 dan bu yana Sapphire Nitro + 9070 kullanıcısıyım.

Top tier neredeyse tüm AAA oyunları deneme fırsatım oldu ve bunları oyunun verebildiği desteklediği derecede en yüksek grafik seviyesinde RT açık olarak 2K çözünürlükte oynadım. Herhangi bir atma ötme çökme olmadan deneyimledim. Kart zaten neredeyse tüm oyunlarda zero fan olarak çalışıyor.

Kartı almama vesile olan @GGbaba kardeşime tekrar teşekkür ederim.
Güle güle kullan 😀 çok sevindim memnun olmana
https://forum.donanimarsivi.com/konu/13-nesil-intel-ve-rx-9070li-ddr4-sistemim.1249361/ sonunda bende kutusundan çıkarabildim o günden beri 1 tane bile satılmadı 9070 nitro iyi ki almışız

Geri