- En İyi Cevap
- 4
- Reaksiyon skoru
- 44,473
USA yazısını gördüm ok Almanya imiş.
USA yazısını gördüm ok Almanya imiş.
Hocam sarı sitede bir ilanda 1 aylık RTX 5070 satılık ilanı gördüm aldığını zaman 09.08 o zaman sıfır fiyatı 31kdan , 40k ya satıyor benim buradaki sitemim buBir de bunlar Vergi hariç fiyat
Önemi yokhayat toz pembeydi zaten dostum![]()
bişey sorcam aynı olay senin için geçerli olsaydı sen napardınHocam sarı sitede bir ilanda 1 aylık RTX 5070 satılık ilanı gördüm aldığını zaman 09.08 o zaman sıfır fiyatı 31kdan almış aldığı fiyat 33k 40k ya satıyor benim buradaki sitemim bu
Altın pahalanınca aldığınız altını ucuza vermezsiniz hocam sanırımHocam sarı sitede bir ilanda 1 aylık RTX 5070 satılık ilanı gördüm aldığını zaman 09.08 o zaman sıfır fiyatı 31kdan almış aldığı fiyat 33k 40k ya satıyor benim buradaki sitemim bu
doğru olanı yapıyor.Hocam sarı sitede bir ilanda 1 aylık RTX 5070 satılık ilanı gördüm aldığını zaman 09.08 o zaman sıfır fiyatı 31kdan almış aldığı fiyat 33k 40k ya satıyor benim buradaki sitemim bu
Gerekirse 100 yıl sonra sahip olurum önemli değil xD
Valla ben basit adamım ddr4 sistem kullanıyorum hala 5800x3d ile işimi görüyor o kadar paralar vermek mantığıma yatmıyor dediğim gibi. RTX 3080 ile keyfime bakacağımAltın pahalanınca aldığınız altını ucuza vermezsiniz hocam sanırımram fiyatları çıktığında da aynı yorumu yaptı herkes 5k dan ram mi olur dedi 1 ay sonra 9k dan ram mi olur dedi şimdi 14k dan alıyorlar, bir gün düşer elbette ama o gün pek yakın gibi gelmiyor bana. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
![]()
Acaba bizde toplanıp tam tersini mi yapsak?Sahte ilanlar açıp ucuza ekran kartı koyup piyasayı düşürebilirmiyiz?2 türlüsü var, birisi mevcut kartını satıp; yükseltecek olanlar. Bunlar günlük de fiyat yükseltebiliyor çünkü adam onu satıp üstüne koyup; sıfır 5080 alacak. 5080 fiyatı artınca, o da arttırıyor; satılmazsa da kalsın, düşük fiyata satıp zaten başka kart alamam diyor.
Diğeri de piyasa manipülatörleri. Bunları 2. el ekran kartı ararken bolca gördüm. Adam 7900 XTX gibi sıfırı olmayan bir ilan açıyor mesela 60 liraya, birisi (yan hesabı) 2 saat sonra gelip altında 57'ye şu an gelip alayım diyor, o da yalandan reddediyor. Böyle böyle kartın piyasası uçuyor. Bu şekilde 2-3 sahte ilan giriliyor 60 ila 70 lira arasına; amaç zaten satmak değil; yorumlarla piyasayı manipüle etmek. Kartın ederi aslında 35-38 lira arası.
4-5 gün sonunda da kendisi satış yapmak istediği ilanını açıyor 55'e, 52'ye pazarlıkla satıyor çünkü insanlar kartın piyasası 60-70 arası sanıyor, bu adam da 52'ye satıyor deyip aynı gün alıyor.
Olaylar olaylar... 2. elde bile lobi var.
Yaparsın tabii ama organize olmak gerek. Ben mesela şu an 7900 XTX'e 3 tane sahte ilan girsem 35 bin liradan, 50'ye koyanlara yazan bile olmaz. sahteden 2'sini satsam; 50'ye satanlara da 35'e satan var yazsam ve 35'lik ilanı 10 gün tutsam; onlar da seve seve 40'a çekecek.Acaba bizde toplanıp tam tersini mi yapsak?Sahte ilanlar açıp ucuza ekran kartı koyup piyasayı düşürebilirmiyiz?
Bunla uğraşan kimse çıkmaz bence diyelimki çıktı organize olamayız.Bide birisi şikayet eder bunlar piyasa manipilasyonu yapıyor diye içeri alırlar sıkıntı olur.Yaparsın tabii ama organize olmak gerek. Ben mesela şu an 7900 XTX'e 3 tane sahte ilan girsem 35 bin liradan, 50'ye koyanlara yazan bile olmaz. sahteden 2'sini satsam; 50'ye satanlara da 35'e satan var yazsam ve 35'lik ilanı 10 gün tutsam; onlar da seve seve 40'a çekecek.
Kesinlikle öyle yapacağımAcaba bizde toplanıp tam tersini mi yapsak?Sahte ilanlar açıp ucuza ekran kartı koyup piyasayı düşürebilirmiyiz?
Hukuken sorun olurmu acabaKesinlikle öyle yapacağım