Hakem Heyeti Kararına Uyulmuyor Ne Yapmalıyım ?

meteq10

80+
Reaksiyon skoru
0
Lenovo LOQ cihazımı aldıktan yaklaşık bir buçuk yıl sonra sıcaklık değerlerinin yükseldiğini fark ettim ancak kargo sürecinde zarar görür diye çekindiğimden servise göndermeyi erteledim. Garantinin bitmesine iki ay kala genel bakım için yetkili servise gönderdiğim cihaz, bakımdan geldikten iki üç hafta sonra aniden kapandı ve şarj almamaya başladı. Servise tekrar yolladığımda anakartın yandığını söyleyip ücretsiz değiştirdiler. Fakat cihaz elime ulaştığında bu sefer sürekli mavi ekran hataları almaya başladım. Tekrar gönderdiğimde takılan yeni anakartın bozuk çıktığını söyleyip anakartı ikinci kez değiştirdiler.

Cihaz tekrar elime ulaştığında ilk iş sıcaklıkları kontrol ettim ve bilgisayar açılır açılmaz sıcaklıkların 80 ile 100 derece arasında oynadığını gördüm. Bu şikayetle cihazı tekrar göndersem de sorun yok denilerek iki kez hiçbir işlem yapılmadan bana geri gönderildi. Bu süreçte garantisi biten cihazı tekrar incelemek için benden ücret talep ettiler. Servisten sonuç alamayınca Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve yaklaşık altı aylık bir sürecin ardından karar, ayıpsız misliyle değişim yönünde lehime sonuçlandı.

Karar çıkalı üç hafta oldu ve durumu Trendyol'a ilettim. Başlarda kararın kendilerine henüz ulaşmadığını söyleyerek oyaladılar, son iki gündür ise müşteri hizmetleri ürünün stoklarında olmadığını söyleyerek süreci kapatmaya çalışıyor. Kendilerine ürün stokta yoksa karar gereği eşdeğer veya üst bir modelle değişim yapmaları gerektiğini söylediğimde ise düzgün cevap vermiyorlar. Bu durumla ilgili ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Lenovo LOQ cihazımı aldıktan yaklaşık bir buçuk yıl sonra sıcaklık değerlerinin yükseldiğini fark ettim ancak kargo sürecinde zarar görür diye çekindiğimden servise göndermeyi erteledim. Garantinin bitmesine iki ay kala genel bakım için yetkili servise gönderdiğim cihaz, bakımdan geldikten iki üç hafta sonra aniden kapandı ve şarj almamaya başladı. Servise tekrar yolladığımda anakartın yandığını söyleyip ücretsiz değiştirdiler. Fakat cihaz elime ulaştığında bu sefer sürekli mavi ekran hataları almaya başladım. Tekrar gönderdiğimde takılan yeni anakartın bozuk çıktığını söyleyip anakartı ikinci kez değiştirdiler.

Cihaz tekrar elime ulaştığında ilk iş sıcaklıkları kontrol ettim ve bilgisayar açılır açılmaz sıcaklıkların 80 ile 100 derece arasında oynadığını gördüm. Bu şikayetle cihazı tekrar göndersem de sorun yok denilerek iki kez hiçbir işlem yapılmadan bana geri gönderildi. Bu süreçte garantisi biten cihazı tekrar incelemek için benden ücret talep ettiler. Servisten sonuç alamayınca Tüketici Hakem Heyetine başvurdum ve yaklaşık altı aylık bir sürecin ardından karar, ayıpsız misliyle değişim yönünde lehime sonuçlandı.

Karar çıkalı üç hafta oldu ve durumu Trendyol'a ilettim. Başlarda kararın kendilerine henüz ulaşmadığını söyleyerek oyaladılar, son iki gündür ise müşteri hizmetleri ürünün stoklarında olmadığını söyleyerek süreci kapatmaya çalışıyor. Kendilerine ürün stokta yoksa karar gereği eşdeğer bir modelle değişim yapmaları veya güncel bedelini ödemeleri gerektiğini söylediğimde ise düzgün cevap vermiyorlar. Bu durumla ilgili ne yapmalıyım ?
sanırım burada sorumlu trendyol değil lenovo. değişimi lenovo yapmalı galiba.
lenovoya sordunuz mu?

İcra takibi başlatmak lazım mecbur

sanırım burada sorumlu trendyol değil lenovo. değişimi lenovo yapmalı galiba.
lenovoya sordunuz mu?
değişimi trendyol yapacak. servisten iade veya değişim için rapor verirler satın alınan yere iletilir ona göre işlem yapılır. burda zaten thh kararı var. süreç olarak yerine getirmiyorlarsa ilamsız icra takibi başlatman gerekiyor.

İlamlı icra takibi.
Icra nasıl ilerliyor bilginiz varsa yazabilir misiniz geri dava acma gibi durumlar oluyor mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

değişimi trendyol yapacak. servisten iade veya değişim için rapor verirler satın alınan yere iletilir ona göre işlem yapılır. burda zaten thh kararı var. süreç olarak yerine getirmiyorlarsa ilamsız icra takibi başlatman gerekiyor.
Icra takibi nasıl ilerliyor bilginiz varsa yazabilir misiniz geri dava acma gibi durumlar oluyor mu

Icra nasıl ilerliyor bilginiz varsa yazabilir misiniz geri dava acma gibi durumlar oluyor mu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Icra takibi nasıl ilerliyor bilginiz varsa yazabilir misiniz geri dava acma gibi durumlar oluyor mu
thh kararı ne zaman çıktı? karşı firma 15 gün içinde itiraz edebiliyor. İtirazla alakalı bir durum oldu mu? Eğer olmadıysa ilamsız icra takibi başlatarak işlem başlatın. Adliyeye gidip icra servisine gidebilirsiniz veya UYAP üzerinden de yapılabiliyor sanırım bu işlemler araştırarak bakabilirsin

İlamlı icra. Stokta olmaması senin sorunun değil. Gerekirse 1, o da yoksa 2 üst modelini vermeleri gerek sana.

Bence ücret iadesi ASLA isteme. Müşteri olarak birini seçme şansın var. 2 yıl önce aldığın fiyattan o cihazın yarısını bile alamazsın muhtemelen.

Bu sebeple asla ücret iadesi istemediğini, misliyle değişim istediğini belirt.

thh kararı ne zaman çıktı? karşı firma 15 gün içinde itiraz edebiliyor. İtirazla alakalı bir durum oldu mu? Eğer olmadıysa ilamsız icra takibi başlatarak işlem başlatın. Adliyeye gidip icra servisine gidebilirsiniz veya UYAP üzerinden de yapılabiliyor sanırım bu işlemler araştırarak bakabilirsin
THH kararı var. İlamlı icra olması lazım.

Direkt icra başlat

Ilamli icra takibi için icra dairesine giderek dilekçe vererek icra takibi başlatabilirsin icra müdürü 3 gün içinde ödeme emri gönderecektir 7 gün içinde ödeme için süre verecektir ödeme süresi içinde muhtemelen yatırırlar parani karşı taraf muhtemelen itiraz süresi içinde dava açmayacaktır dava açarsada icra teminat yatırmadıkça durmayacaktır en sağlıklisi 15 gün bekleyip itiraz süresi dolduktan sonra icraya basvurman

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,282
Üyeler
203,772
Son üye
hasanakdemr
Geri