Hat Değerlerim İyi Mi?

ben tam olarak anlamadım binanın kutusuna kadar çekiyorlarsa neden dairelere çıkmıyor ki?

Ayrıca daireye çıkarmak için tesisat gerekmez mi?
gerekir. bakın şöyle özetleyeyim.
yanlış yazdıysam özür dilerim çünkü bilmiyorum.
gerçek hayat ping testi yapalım.
kettle mutfaktadır, kahve yapmak için su ısıtman gerekir. odandan mutfağa gidersin ve fiberin dağıtım kaynağı gibi düşünelim o kaynek kettle olsun.
o arada sen varsın dimi kettle ayağına kadar gelmiyor niye mutfakta ve prize takılı, sabit. ama sen odana damacana su koyarsan bi de kettle odanda olursa yerinden bile kalkmadan mutfağa giderek yaptığın işleri halledebilirsin bu da onun gibi.
odana kadar gelmesi için yeni modülasyonlar, yeni hatlar, yeni cihazlar lazım. damacana gibi.

yani mevcut hattan dağıtmak varken tt niye dairelere kadar uğraşsın.

gerekir. bakın şöyle özetleyeyim.
yanlış yazdıysam özür dilerim çünkü bilmiyorum.
gerçek hayat ping testi yapalım.
kettle mutfaktadır, kahve yapmak için su ısıtman gerekir. odandan mutfağa gidersin ve fiberin dağıtım kaynağı gibi düşünelim o kaynek kettle olsun.
o arada sen varsın dimi kettle ayağına kadar gelmiyor niye mutfakta ve prize takılı, sabit. ama sen odana damacana su koyarsan bi de kettle odanda olursa yerinden bile kalkmadan mutfağa giderek yaptığın işleri halledebilirsin bu da onun gibi.
odana kadar gelmesi için yeni modülasyonlar, yeni hatlar, yeni cihazlar lazım. damacana gibi.

yani mevcut hattan dağıtmak varken tt niye dairelere kadar uğraşsın.
ama bu sefer de klasik telefon kablosundan maks 88 mbps yada 100 mbps alacağım?

Fiberin bir anlamı olmuyor o zaman. 88 mbps i sen dedin diye söyledim normalde vdsl 100 mbps destekliyor diye biliyorum

ama bu sefer de klasik telefon kablosundan maks 88 mbps yada 100 mbps alacağım?

Fiberin bir anlamı olmuyor o zaman. 88 mbps i sen dedin diye söyledim normalde vdsl 100 mbps destekliyor diye biliyorum
duruma göre 100. karşı binanın dolaba olan uzaklığı 11 metre, 99mbps destekliyor. benim 45 metre, 87mbps destekliyor. ikimizinki de fttc fiber. normalde 117mbps falan gözüküyor benim modemde. o üst sınır. ama ttnin belirlediği kesintisiz kopmasız sınır 87 öyle düşün.

duruma göre 100. karşı binanın dolaba olan uzaklığı 11 metre, 99mbps destekliyor. benim 45 metre, 87mbps destekliyor. ikimizinki de fttc fiber. normalde 117mbps falan gözüküyor benim modemde. o üst sınır. ama ttnin belirlediği kesintisiz kopmasız sınır 87 öyle düşün.
acaba saha dolabı nerde bizim burda :unsure:

acaba saha dolabı nerde bizim burda :unsure:
müşteri hizmetleri cevaplıyor. benimki 45. ben de bulamadım saha dolabı. 45 metre yakınımdaki her yeri araştırdım ama yok ki bulamadım.

Bu hat değerlerinde sorun var mı?

Ekler

• hat değeri.PNG
    hat değeri.PNG
    14.9 KB · Hit: 71
müşteri hizmetleri cevaplıyor. benimki 45. ben de bulamadım saha dolabı. 45 metre yakınımdaki her yeri araştırdım ama yok ki bulamadım.
trafonun dibine bir yere yapıyorlar sa zaten binanın dibinde trafo var

Bi dışarı çıkıp bakarım

Gönül ister internetim 50 mbps 100 mbps olsun ama babam hep aynı şeyi söylüyor 5 yıldır 24 mbps ile cebelleşiyoruz bide tam olarak alsam iyi o da yok 15 falan anca

Pc de wifi yok burda ethernet kablosu çekemiyorum router ı wifi ile modeme bağladım arkasından ethernet ile interneti çekiyorum aslında wifi oluyor zaten modemin wifi performansı berbat bir de arada duvar var iyice sinir ediyor

max 14 mbps, hat zayıflaması az, pek bir sorun yok ya iyi bu.
Max 16 mbps olarak bilgi verdiler. Vdsl'e geçiş yapacağım. 33 download 3 upload verecekler fakat aynı hat üzerinden olacağı söylendi bana. Herhangi bir sıkıntı çıkar mı ?

trafonun dibine bir yere yapıyorlar sa zaten binanın dibinde trafo var

Bi dışarı çıkıp bakarım

Gönül ister internetim 50 mbps 100 mbps olsun ama babam hep aynı şeyi söylüyor 5 yıldır 24 mbps ile cebelleşiyoruz bide tam olarak alsam iyi o da yok 15 falan anca

PC de wifi yok burda ethernet kablosu çekemiyorum router ı wifi ile modeme bağladım arkasından ethernet ile interneti çekiyorum aslında wifi oluyor zaten modemin wifi performansı berbat bir de arada duvar var iyice sinir ediyor
iyi de aga zaten 88mbps destekliyor diyor.

iyi de aga zaten 88mbps destekliyor diyor.
hayır yav paketten bahsediyorum babama yıllardır 50 ye 100 e geç diyorum ama hep aynı şeyi söylüyor

Zaten hat değerlerinde falan sıkıntı yok

Şuan 24 kullanıyorum

Max 16 mbps olarak bilgi verdiler. Vdsl'e geçiş yapacağım. 33 download 3 upload verecekler fakat aynı hat üzerinden olacağı söylendi bana. Herhangi bir sıkıntı çıkar mı ?
eğer altyapı vdsl ise sorun çıkmaz. altyapı vdsl, siz adsl kullanıyorsanız hiiç sorun çıkmaz. ama firmayla sorun çıkarsa ben karışmam. normal şartlarda çalışır.

eğer altyapı vdsl ise sorun çıkmaz. altyapı vdsl, siz adsl kullanıyorsanız hiiç sorun çıkmaz. ama firmayla sorun çıkarsa ben karışmam. normal şartlarda çalışır.
Firma ile sürekli sorun yaşıyorum zaten alıştım. Farklı bir firmaya geçiş yapmaya kalksam mahallede tüm portlar dolu olduğu için sıraya giriyorum. En az 2 yıl bekleme ihtimalim var. Altyapı vdsl muhtemelen, biz adsl kullanıyoruz.

Geri