Rehber HyperX Pulsefire Haste alınır mı?

Sıradaki mouse rehberi hangi mouse hakkında olsun?

• Sharkoon Light² 100

Oylar: 3 11.5%
  • Glorious Model O Wireless

Oylar: 16 61.5%
  • Cooler Master MM720

Oylar: 0 0.0%
  • Redradon M808 Storm

Oylar: 3 11.5%
  • XPG Primer

Oylar: 4 15.4%

• Oy kullanan toplam üye
    26

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
13,818
Merhaba sevgili Donanım Arşivi Forum üyeleri veya üye olmayıp bu konuyu okuyanlar. Bu seferki mouse rehberimizde HyperX Pulsefire Haste mouseu hakkında konuşacağız.

title.jpg

Tasarım, Ağırlık, Kablo ve Skatezler

Mouse iki ele de uygun ama makro tuşları solda. Yani mouseu sol elde kullananlar makro tuşlarını kullanmakta epey zorlanır. Mouseu 124.2 mm uzunluğa, 66.8 mm genişliğe ve 38.2 mm derinliğe sahip. Yani orta ve küçük elli kullanıcılara daha çok uygun. Ama büyük elliler de kullanabilir "herhalde". Ağırlığı ise 58 gram ki gerçekten hafif. Örgülü kablomuzun uzunluğu ise 1,8 metre. Skatezler gayet kaygan. Malzeme kalitesi ise delikli bir mousea göre gayet iyi.

frontangle1_small.jpg

Switchler ve Scroll

Sol ve sağ tuşlarımızda 60 milyon tıklamaya dayanıklı TTC Golden Micro Dustproof switchler var. Adı üstünde toza dayanıklı. Sol ve sağ tuşlarımız gayet iyi. Ancak DPI değiştirme tuşumuz markasız bir switch. Kaliteyi ne kadar etkiler bilmiyorum. Scroll tekerleğimiz de gayet iyi. Scrollun kodlayıcısı ise TTC marka. Switchi ise markasız. Ana tuşlarımızın gecikme süresi debounce gibi değerler dahil yaklaşık 4,5 ms. Tabi bu tam doğru gecikme değil.

dismain_small.jpg

Sensör

Mouseumuzda PixArt PAW3335 sensör kullanılmış. 400 IPS hızlanmaye, 45G ivmeye, 1000 hz raporlama hızına ve 16000 DPI çözünürklüğe sahip. Gayet iyi orta-üst düzey bir sensör. DPI değeri 400 DPI'da +125 DPI, 800 DPI'da +235 DPI, 1600 DPI'da +238 DPI ve 3200 DPI'da +830 DPI şaşmış. Normalden biraz değil bayağı yüksek değerler. Yani 800 DPI size 800 DPI gibi hissettirmiyorsa, DPI seviyesini 235 DPI azaltmalısınız. Herhangi bir smoothing yok. Donanım hızlandırma çok, çok az var. Sensörde lens rattle yok. 10000 DPI ve üstünde biraz jitter var. LOD ise 1,2 mm'nin altında. Tabi LOD, mouseu kullandığınız yüzeye göre değişebilir.

feet_small.jpg

Yazılım

(Yazılım beta versiyonunda olduğundan hatalar olabilir.)

(Yazılım açıkken raporlama hızı dengesizleşiyor diye duydum.

Sonuç, Fiyat ve Ekstra Notlar

RGB aydınlatma sadece scroll tekerleğinde var. Aydınlatma gayet canlı. Mouseun fiyatı ise yaklaşık 400 TL. DeathAdder / Basilisk V2, G305 veya Basilisk X tercih etmek istemeyenler için harika bir seçim.

Son düzenleme:
Eline sağlık,
Rival 3 Wireless'i iade edecektim dün sayfaya girdim iade butonu vardı fakat bugün gitmiş o tuş ne yapcam ya satabilir miym acaba?

Geri