Harddiskin durumu hakkında

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,787
Arkadaşlar daha önce 2.elden 60 tl ye disk almıştım (320 gb) ve çok fazla bad sector çıkmıştı iade ettim.Şimdi de 2.elden 50 tl ye wd blue harddisk aldım(320 gb).Durumu nasıl?Ekstra yapmam gerekn bir şey var mı?

Bu arada harddisk 8 MB .

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    167.7 KB · Hit: 66
Bad sectorler zamanla büyür dostum aklında bulunsun.

Sistemim o kadar kötü değil ama aşırı drop yer mi diyorsunuz?Öyle 1 saniyelik droplar benim için önemli değil.
Steam gibi platformlar diskte bad sector varsa oyunları kuramıyor. Veya kurduğunuz oyunun olduğu sectorde bad sector oluşursa o veri silinir. Bad sectorlü disk kullanmak pek mantıklı değil bu yüzden.

Steam gibi platformlar diskte bad sector varsa oyunları kuramıyor. Veya kurduğunuz oyunun olduğu sectorde bad sector oluşursa o veri silinir. Bad sectorlü disk kullanmak pek mantıklı değil bu yüzden.
Cidden mi?Bunu ilk defa duydum steam olayını.O zaman steam değilde steam dışı oyunları hdd ye kurayım.

Arkadaşlar daha önce 2.elden 60 TL ye disk almıştım (320 gb) ve çok fazla bad sector çıkmıştı iade ettim.Şimdi de 2.elden 50 TL ye wd blue harddisk aldım(320 gb).Durumu nasıl?Ekstra yapmam gerekn bir şey var mı?

Bu arada harddisk 8 MB .
Okuma yazma hızı güzel bir HDD için.

Cidden mi?Bunu ilk defa duydum steam olayını.O zaman steam değilde steam dışı oyunları hdd ye kurayım.
Epic , origin vb platformlarda da bu mevcut. Oyunu indirirken disk okuma hatası alınıyor belli yerlerde.

Peki low level format ile götürebildiği yere kadar götürse olur mu?
Olur tabii. Ya da hdd regenerator kullanabilirsin. Program hasarlı olan gbları devre dışı bırakıyor. Örneğin 1tblık diskte 120gb hasarlı bölüm varsa diskten o kadar yer azalacaktır.

Olur tabii. Ya da hdd regenerator kullanabilirsin. Program hasarlı olan gbları devre dışı bırakıyor. Örneğin 1tblık diskte 120gb hasarlı bölüm varsa diskten o kadar yer azalacaktır.
Anladım,bi bakayım olmazsa regenerator kullanarak devam ederiz,teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,955
Üyeler
191,009
Son üye
realpatrickbateman
Geri