O konuyu biliyorum zaten önemli depolayacağım dosyam yok 3 5 oyun kuracağım.Bad sectorler zamanla büyür dostum aklında bulunsun.
Oyunlarda disk yüzünden drop yeme ihtimalin.O konuyu biliyorum zaten önemli depolayacağım dosyam yok 3 5 oyun kuracağım.
Sistemim o kadar kötü değil ama aşırı drop yer mi diyorsunuz?Öyle 1 saniyelik droplar benim için önemli değil.Oyunlarda disk yüzünden drop yeme ihtimalin.
Steam gibi platformlar diskte bad sector varsa oyunları kuramıyor. Veya kurduğunuz oyunun olduğu sectorde bad sector oluşursa o veri silinir. Bad sectorlü disk kullanmak pek mantıklı değil bu yüzden.Sistemim o kadar kötü değil ama aşırı drop yer mi diyorsunuz?Öyle 1 saniyelik droplar benim için önemli değil.
Cidden mi?Bunu ilk defa duydum steam olayını.O zaman steam değilde steam dışı oyunları hdd ye kurayım.Steam gibi platformlar diskte bad sector varsa oyunları kuramıyor. Veya kurduğunuz oyunun olduğu sectorde bad sector oluşursa o veri silinir. Bad sectorlü disk kullanmak pek mantıklı değil bu yüzden.
Okuma yazma hızı güzel bir HDD için.Arkadaşlar daha önce 2.elden 60 TL ye disk almıştım (320 gb) ve çok fazla bad sector çıkmıştı iade ettim.Şimdi de 2.elden 50 TL ye wd blue harddisk aldım(320 gb).Durumu nasıl?Ekstra yapmam gerekn bir şey var mı?
Bu arada harddisk 8 MB .
Epic , origin vb platformlarda da bu mevcut. Oyunu indirirken disk okuma hatası alınıyor belli yerlerde.Cidden mi?Bunu ilk defa duydum steam olayını.O zaman steam değilde steam dışı oyunları hdd ye kurayım.
Peki low level format ile götürebildiği yere kadar götürse olur mu?Epic , origin vb platformlarda da bu mevcut. Oyunu indirirken disk okuma hatası alınıyor belli yerlerde.
Olur tabii. Ya da hdd regenerator kullanabilirsin. Program hasarlı olan gbları devre dışı bırakıyor. Örneğin 1tblık diskte 120gb hasarlı bölüm varsa diskten o kadar yer azalacaktır.Peki low level format ile götürebildiği yere kadar götürse olur mu?
Anladım,bi bakayım olmazsa regenerator kullanarak devam ederiz,teşekkürler.Olur tabii. Ya da hdd regenerator kullanabilirsin. Program hasarlı olan gbları devre dışı bırakıyor. Örneğin 1tblık diskte 120gb hasarlı bölüm varsa diskten o kadar yer azalacaktır.
Önemli değil.Anladım,bi bakayım olmazsa regenerator kullanarak devam ederiz,teşekkürler.