Anakartımın overclock sorunu

Reaksiyon skoru
4
Önceden bi hazır sistem sipariş etmiştim bugün elime ulaştı ve gerek işletim sistemi olsun gerek biosu olsun güncel bir şekilde veya hiç gönderilmemiş. Her neyse bilgisayarcıya götürdüm aradaşlar ve anakartımın iyi olmadığını sorun olabileceğini overlock yapılamayacağını söyledi 1600 mhz de çalışacağını söyledi doğal olarak ramlerde öyle çalışacakmış. Anakartımın modeli ise Biostar B450M. Eğer overlock yapılırsa ekran kartının bozulacağını söyledi. 8×2 ram var 3200 mhz ve ben satın alırken anakartda 3200 mhz olduğu yazıyordu ikisi bir kullanayım diye almıştım ama bilgisayarcı böyle diyince doğal olarak moralim bozuldu sizin fikriniz nedir cevaplarsanız çok sevinirim

bu model mi ramleri çalıştırmanız için xmp açıp bunu elle yapmanız gerek onun dışında bios update kontrol et bunu yapmadan önce

O nasıl bir bilgisayarcı bilmiyorum ama dediklerine ben sadece gülerim. B450 bir anakartınız var her ne kadar mosfet soğutucuları olmasa da az da olsa OC için imkan sunuyor . Benzer bir anakart ile yani mosfet soğutucusuz Abdullah abi fazlasıyla OC yaptı ve bir şey olmadı video linki bırakırım. Ayrıca ram konusunda ilk taktığınızda düşük mhz değerinde çalışabilir Bios üzerinden XMP açıp normal değerlerinde kullanabilirsiniz. Çünkü anakart 3200mhz destekliyor zaten. Örnek bir video yine bırakırım.

bu model mi ramleri çalıştırmanız için xmp açıp bunu elle yapmanız gerek onun dışında bios update kontrol et bunu yapmadan önce
aynen tamda bu model bu anakartın biosunda xmp varmıdır acaba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O nasıl bir bilgisayarcı bilmiyorum ama dediklerine ben sadece gülerim. B450 bir anakartınız var her ne kadar mosfet soğutucuları olmasa da az da olsa OC için imkan sunuyor . Benzer bir anakart ile yani mosfet soğutucusuz Abdullah abi fazlasıyla OC yaptı ve bir şey olmadı video linki bırakırım. Ayrıca RAM konusunda ilk taktığınızda düşük mhz değerinde çalışabilir Bios üzerinden XMP açıp normal değerlerinde kullanabilirsiniz. Çünkü anakart 3200mhz destekliyor zaten. Örnek bir video yine bırakırım.
Aslında bende öyle düşündüm çeşitli araştırmalarıma göre ama tabi farklı farklı kişilerden duymak beni sevindirdi çok teşekkür ederim :)

Önceden bi hazır sistem sipariş etmiştim bugün elime ulaştı ve gerek işletim sistemi olsun gerek biosu olsun güncel bir şekilde veya hiç gönderilmemiş. Her neyse bilgisayarcıya götürdüm aradaşlar ve anakartımın iyi olmadığını sorun olabileceğini overlock yapılamayacağını söyledi 1600 mhz de çalışacağını söyledi doğal olarak ramlerde öyle çalışacakmış. Anakartımın modeli ise Biostar B450M. Eğer overlock yapılırsa ekran kartının bozulacağını söyledi. 8×2 RAM var 3200 mhz ve ben satın alırken anakartda 3200 mhz olduğu yazıyordu ikisi bir kullanayım diye almıştım ama bilgisayarcı böyle diyince doğal olarak moralim bozuldu sizin fikriniz nedir cevaplarsanız çok sevinirim
3600 mhz ram dahi alsaniz kasa elinize ulaştiğinda ramler 3600 de çalişmaz tabi satın aldiğiniz yerden rica ederseniz başka bunu anakartın biod menüsünden manuel olarak düzeltebiliyorsunuz bunun overclockluk işi yok ayrıca B450 overclock a izin veren bir anakarttır.Yeni aldığınız sistemleri mahalle bilgisayarcısına götürmeyin.

3600 mhz RAM dahi alsaniz kasa elinize ulaştiğinda ramler 3600 de çalişmaz tabi satın aldiğiniz yerden rica ederseniz başka bunu anakartın biod menüsünden manuel olarak düzeltebiliyorsunuz bunun overclockluk işi yok ayrıca B450 overclock a izin veren bir anakarttır.Yeni aldığınız sistemleri mahalle bilgisayarcısına götürmeyin.
Çoook teşekkür ederim yani aslında driver kurulumları windows kurulumlarını yaptırmak için götürmüştüm o kişide böyle bi söylentide bulundu moralim bozulmuştu çok teşekkür ederiim :)))

Geri