ingilizce nasıl öğrene biliriz ??

ingilizceden hiç bir şey anlamıyorum çünkü bir kere anlamadım diye hiç öğrenmeye çalışmadım
ingilizce öğrenebileceğim bir site veya video felan varmı ücretsiz ama
Dizi ve film izle gibi bir öneriye kulak asmayın. Oyuncuların konuştuğu İngilizce günlük konuşma İngilizcesi olduğu için anlamanızı ve farkları starter durumunda katıştırmanıza yol açacaktır.

Gidiyorum yerine gidiyom denmesi gibi düşünün ya da 'Nasıl öğreneceğim? ' yerine 'Nasıl öğrencem?'.

Günlük ağız ile gramer farklıdır ki, başlangıç olarak kelimeler ile birlikte zaman kiplerini paralel olarak alıştırmalar ile öğrenmeye gayret gösterin. Hiçbir ücretsiz kaynak tam olarak size yardımcı da olamaz. Bir yere kadar gider.

Kendinize bir mektup arkadaşı bulun. Bol bol onlar ile günlük hayatınızdan konuşabilir, alıştırmalar yapabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek destekli bir mobil aplikasyon olan Donut Language ile AI sohbetleri de yapabilir, dili ne kadar efektif kullandığınızı ve hatalarınızı anlayarak nerede geliştirmeler yapacağınız konusunda da bilgi alabilirsiniz. Şahsen kullanıyorum. Çok beğendiğim bir uygulama.

ingilizceden hiç bir şey anlamıyorum çünkü bir kere anlamadım diye hiç öğrenmeye çalışmadım
baya kişi gramer vs yazmış. ben bu arkadaşlara katılmıyorum... peki neden? yıllardır gerek okulda gerek kurslarda önce gramer öğretiyorlar yok ikinci hali üçüncü hali vs vs. oysa günlük kelimelerle bile bir yabancı ile anlaşıyorsun. Bizler nasıl gerek burada forum da gerekse reel hayatımızda bire bir gramere uymuyor isek onlarda uymuyor. Bu sebepten ötürü belli başlı kalıpları bilip ing ed vs vs bol bol pratik yapabilceğimiz yabancı arakadaşlar ve maksimum kelime bilmek ilk başta etkili olacaktır. bunun dışında udemy dende eğitim seti alıp öğrenebilirsin. Bu pandemi döneminde kendi kendine eğitimi sen ver bence. hocalardan nasıl şıkayetçıysen böyle anlatsa anlatırım diyorsan kendıne o tarz eğitim ver ve eğlenceli hale getir çalışmayı

Burada öyle bir zorunluluk yok ve bu yüzden ben de dikkat etmiyorum pek ama imla kurallarına hakimimdir. alakasız şeyler söylemeyin.
knk bu dedikleriniz önerdiniz şeyleri uygulasam ingilzicem iyi olur mu benim ingilizce öğrenmem için 5.sınıf konularıyla başlamam lazım

baya kişi gramer vs yazmış. ben bu arkadaşlara katılmıyorum... peki neden? yıllardır gerek okulda gerek kurslarda önce gramer öğretiyorlar yok ikinci hali üçüncü hali vs vs. oysa günlük kelimelerle bile bir yabancı ile anlaşıyorsun. Bizler nasıl gerek burada forum da gerekse reel hayatımızda bire bir gramere uymuyor isek onlarda uymuyor. Bu sebepten ötürü belli başlı kalıpları bilip ing ed vs vs bol bol pratik yapabilceğimiz yabancı arakadaşlar ve maksimum kelime bilmek ilk başta etkili olacaktır. bunun dışında udemy dende eğitim seti alıp öğrenebilirsin. Bu pandemi döneminde kendi kendine eğitimi sen ver bence. hocalardan nasıl şıkayetçıysen böyle anlatsa anlatırım diyorsan kendıne o tarz eğitim ver ve eğlenceli hale getir çalışmayı
Biraz saçma kaçtı bu bak. I'm going. derken kurallara uydum ama gramer bildiğimden uydum. Bilmeyen ne bilsin nasıl kullanacağını?

Gramer günlük yaşantıda, turist olarak gittiğiniz bir ülkede ihtiyaçlarınızı belirtmekte ya da size sorular soran bir yabancı kimseye yol tarif etmekte çokta gerekli değil haklısınız lâkin business alanda gramer o kadar önemli ki... Yabancı dilin çok ama çok fazla kullanıldığı bir işte çalışan birisi olarak, gramer iş hayatında çok önemli oldupunu rahatlıkla söyleyebilirim.

knk bu dedikleriniz önerdiniz şeyleri uygulasam ingilzicem iyi olur mu benim ingilizce öğrenmem için 5.sınıf konularıyla başlamam lazım
Çalışırsan ve istersen her şeyi başarabilirsin. Haftalık 4 saat özel ders aldım 4 yıl boyunca onun dışında gram çalışmadım şahsen 4. sınıfta 53 olan ing ortalamam 5. sınıfda 100 oldu artış büyük bu arada 0'dan başladım.

Biraz saçma kaçtı bu bak. I'm going. derken kurallara uydum ama gramer bildiğimden uydum. Bilmeyen ne bilsin nasıl kullanacağını?
tabi ki basit kavramları bilmeli. lakin şöyle düşün almanyaya giden gurbetçiler zamanında almanca mı biliyordu? ya da eğitim mi aldı orada. kutuların üzerinde ürünleri görerek. başkaları nasıl konuşuyor duyarak öğrendikleri kelimeleri cümleler kurmaya çalışarak bi yere geldi. Bebekleride öyle düşünebilirsin. konuşmayı yeni öğrenen bir çocuk gramer mi görüyor misal. en hızlı öğrenme biçimi bence bu şekil. yalnız ben hiç gramer bakmasın demıyorum belli seviyeye gelene kadar işin içine atlasın ilerledikçe gramer katar kendıne. yoksa tüm zamanları tek tek öğrenerek ingilizce öğrenilmez kanaatindeyim.

tabi ki basit kavramları bilmeli. lakin şöyle düşün almanyaya giden gurbetçiler zamanında almanca mı biliyordu? ya da eğitim mi aldı orada. kutuların üzerinde ürünleri görerek. başkaları nasıl konuşuyor duyarak öğrendikleri kelimeleri cümleler kurmaya çalışarak bi yere geldi. Bebekleride öyle düşünebilirsin. konuşmayı yeni öğrenen bir çocuk gramer mi görüyor misal. en hızlı öğrenme biçimi bence bu şekil. yalnız ben hiç gramer bakmasın demıyorum belli seviyeye gelene kadar işin içine atlasın ilerledikçe gramer katar kendıne. yoksa tüm zamanları tek tek öğrenerek ingilizce öğrenilmez kanaatindeyim.
Hocam evet ama biz türkiyedeyiz :D
Tabii ki gramer çalışmak kararında olmalı anlamak ve konuşmak en önemlisi tıpkı bahsettiğiniz gibi.

Gramer günlük yaşantıda, turist olarak gittiğiniz bir ülkede ihtiyaçlarınızı belirtmekte ya da size sorular soran bir yabancı kimseye yol tarif etmekte çokta gerekli değil haklısınız lâkin business alanda gramer o kadar önemli ki... Yabancı dilin çok ama çok fazla kullanıldığı bir işte çalışan birisi olarak, gramer iş hayatında çok önemli oldupunu rahatlıkla söyleyebilirim.
tabi ki öyle lakin ben zaten işin başı için böyle dedim. ilerledikçe grameride ilerletir. yoksa ilk etaptan zamanlara girince sıkılıyorlar salıyorlar. bu şekilde konuşabildiğini fark eden bireyde istek oluyor ve öğrenmeye heves ediyor. Şahsen yabancı birkaç arkadaş şart ama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam evet ama biz türkiyedeyiz :D
Tabii ki gramer çalışmak kararında olmalı anlamak ve konuşmak en önemlisi tıpkı bahsettiğiniz gibi.
yoksa gelip present perfect contınuous tense yada past perfect tense gibi zamanlara girerseler afallıyorlar basit zamanları öğrenip günlük konuşma dilimize göre yani şimdiki geniş ve geçmiş zamanı baz alarak bunlarda basit bilgiler ve speakınge yonelik çalışma yaparsa daha başarılı olur

Sakın ilk başta gramer çalışmak gibi bir hata yapma İngilizce'den sıkılırsın. Çocuk çizgi filmleri izleyebilirsin A1-A2 düzeyinde oldukça akıcı ve düzgün konuşuyorlar.
Günlük yazabilirsin.
Kitap kesinlikle oku.
Discord gruplarına gir ingilizce konuş, sakın çekinme.
Grameri en sona bırak. Bir bebeği düşün ilk konuşmayı öğrenirken gramer öğrenmiyor çevreden duyduklarıyla öğreniyor.
Kendini İngilizce'ye maruz bırak.

Sakın ilk başta gramer çalışmak gibi bir hata yapma İngilizce'den sıkılırsın. Çocuk çizgi filmleri izleyebilirsin A1-A2 düzeyinde oldukça akıcı ve düzgün konuşuyorlar.
Günlük yazabilirsin.
Kitap kesinlikle oku.
Grameri en sona bırak. Bir bebeği düşün ilk konuşmayı öğrenirken gramer öğrenmiyor çevreden duyduklarıyla öğreniyor.
nerden izleyebilirim çocuk filmini ingilizce altyapılımı dinlemeliyim bide ingilizce dublaj mı olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Günlük yazabilirsin.
Kitap kesinlikle oku.
nerden izleyebilirim çocuk filmini ingilizce altyapılımı dinlemeliyim bide ingilizce dublaj mı olsun

Voscreen çok iyi uygulama seviyeni seçip önüne dizilerden, filmlerden kesitler getiriyor ve duyduğunu bilmeye çalışıyorsun.
Netflix, Amazon Prime gibi uygulamalardan izleyebilirsin.
YouTube'da da var oradan da izleyebilirsin.
İngilizcen henüz başlangıçsa İngilizce altyazılı izleyince pek anlamayabilirsin bu durumda da sıkılırsın. Eğer belli altyapı, kelimeler biliyorsan Kesinlikle İngilizce altyazı izle.

Geri