Neler Yeni

ingilizce nasıl öğrene biliriz ??

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,753
İsim
Taha yücel
Voscreen çok iyi uygulama seviyeni seçip önüne dizilerden, filmlerden kesitler getiriyor ve duyduğunu bilmeye çalışıyorsun.
Netflix, Amazon Prime gibi uygulamalardan izleyebilirsin.
YouTube'da da var oradan da izleyebilirsin.
İngilizcen henüz başlangıçsa İngilizce altyazılı izleyince pek anlamayabilirsin bu durumda da sıkılırsın. Eğer belli altyapı, kelimeler biliyorsan Kesinlikle İngilizce altyazı izle.
yeni başlıcam hiç bir bilgim yok ne yapmalıyım

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,753
İsim
Taha yücel
Voscreen çok iyi uygulama seviyeni seçip önüne dizilerden, filmlerden kesitler getiriyor ve duyduğunu bilmeye çalışıyorsun.
Netflix, Amazon Prime gibi uygulamalardan izleyebilirsin.
YouTube'da da var oradan da izleyebilirsin.
İngilizcen henüz başlangıçsa İngilizce altyazılı izleyince pek anlamayabilirsin bu durumda da sıkılırsın. Eğer belli altyapı, kelimeler biliyorsan Kesinlikle İngilizce altyazı izle.
bişey daha sorcam voscreende izledim şeylerin ingilizce altyapısını açımmi kapatimmi

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
İngilizce seviyemizi nasıl anlayabilir? Test falan var mı?
b1 düzeydeki kişiler, eğer ki karşısında konuşan kişi iş ve okul hayatında düzenli olarak karşılaştıkları, yani kendilerine tanıdık gelen konularda konuşma yaparsa, bu konuşmadaki temel noktaları anlayabilir. Birçok radyo, televizyon kanalları ve gazetedeki güncel olayları veya kendileriyle alakalı kişisel olarak ilgilendikleri konuların temel noktalarını kavrayabilir.
A2 seviye ise
” ( I will take my daughter to the school 2 hours later.) tarzında cümleleri kurabilirler. Geçmişi ve acil ihtiyaçları tanımlayabilirler.

Özetle; günlük yaşantıda konuşabilecek kadar temel bilgilere sahiptirler ve bu bilgilerle iletişim kurabilirler.

böyle anlayabilirsin

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
b1 düzeydeki kişiler, eğer ki karşısında konuşan kişi iş ve okul hayatında düzenli olarak karşılaştıkları, yani kendilerine tanıdık gelen konularda konuşma yaparsa, bu konuşmadaki temel noktaları anlayabilir. Birçok radyo, televizyon kanalları ve gazetedeki güncel olayları veya kendileriyle alakalı kişisel olarak ilgilendikleri konuların temel noktalarını kavrayabilir.
A2 seviye ise
” ( I will take my daughter to the school 2 hours later.) tarzında cümleleri kurabilirler. Geçmişi ve acil ihtiyaçları tanımlayabilirler.

Özetle; günlük yaşantıda konuşabilecek kadar temel bilgilere sahiptirler ve bu bilgilerle iletişim kurabilirler.

böyle anlayabilirsin
O zaman A2 seviyesinde ya da üstündeyim, B1'den emin değilim, bazı oyunlardan, videolardan belirli kısımları, ufak çaplı meme'leri anlayabiliyorum fakat cümle kurmada sıkıntılarım var gereksiz yerlere "to" "the" vs. ekliyorum. Tavsiyelerin neler?

asteria

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
murat mert ünalan
Mısınız ayrı, soru işareti son kelimeyle bitişik olur.
hocam amacınız insanlara yardım etmek mi yoksa öğrendiğiniz 2 3 gram şey ile milleti aşağılamaya çalışarak konu altında boş yapmak mı ayrıca herkes her şeyi mükemmel yapmak zorun değil burası tdk.com da değil

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,395
İsim
berk
hocam amacınız insanlara yardım etmek mi yoksa öğrendiğiniz 2 3 gram şey ile milleti aşağılamaya çalışarak konu altında boş yapmak mı ayrıca herkes her şeyi mükemmel yapmak zorun değil burası tdk.com da değil
Gereksiz duyar kasmışsın.
Türkçe bilmeden nasıl İngilizce öğrenecek?

TDK devletin sitesi olduğu için .gov diye geçer :)

asteria

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
murat mert ünalan
alt yazılı film izleyebilirsin amacın konuşmak ise ,yani bazılarına saçma gelecektir ama hikayeli oyunları ingilizce oynayıp anlamaya çalışırsan baya katkısı olur
(arkadaşlar sürekli o ayrı yazılı yok şu şöyle yazılır diyip durmuşsunuz konu ile ilgili bir şeyler yazsanız keşke)

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
O zaman A2 seviyesinde ya da üstündeyim, B1'den emin değilim, bazı oyunlardan, videolardan belirli kısımları, ufak çaplı meme'leri anlayabiliyorum fakat cümle kurmada sıkıntılarım var gereksiz yerlere "to" "the" vs. ekliyorum. Tavsiyelerin neler?
the tek olan şeylerden önce kullanılıyor kullanmasan da çok fazla sıkıntı çıkarmaz , for ve to kullanım yerlerini öğren ve birkaç cümle kur , onun dışında müzik dinlemeye , altyazılı dizi izlemeye ve yeni kelimeler öğrenmeye devam knk böyle önemsiz değer vermeden izlediğin diziler seç onlarıda altyazısız izle illaki anlayacağın noktalar olcaktır , buradan sonra iş konuşmaya geliyor bir arkadaş edinmek ing sohbet etmek çok daha iyi olcaktır

Glioma

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,516
İsim
Nurullah Mutlu
the tek olan şeylerden önce kullanılıyor kullanmasan da çok fazla sıkıntı çıkarmaz , for ve to kullanım yerlerini öğren ve birkaç cümle kur , onun dışında müzik dinlemeye , altyazılı dizi izlemeye ve yeni kelimeler öğrenmeye devam knk böyle önemsiz değer vermeden izlediğin diziler seç onlarıda altyazısız izle illaki anlayacağın noktalar olcaktır , buradan sonra iş konuşmaya geliyor bir arkadaş edinmek ing sohbet etmek çok daha iyi olcaktır
Arkadaşımla Valorant oynadığımız zamanlarda Frankfurtta oynuyorum ama orada da kimse sesli sohbet kullanmıyor. Sence İngilizceyi dizi, film mi geliştirir oyun mu? ona göre Netflix aboneliği alacağım. Birde Bazıları Türkçe dublaj + İngilizce altyazı daha iyi diyor, sence hangisi daha çok geliştirir? Belirli bir seviyeye gelene kadar Gramer çalışmak istemiyorum, sonuçta ana dilimizi de hiç gramer çalışmadan öğrendik.

asteria

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
murat mert ünalan
Gereksiz duyar kasmışsın.
Türkçe bilmeden nasıl İngilizce öğrenecek?

TDK devletin sitesi olduğu için .gov diye geçer :)
yazım hatası yapması türkçe bilmediği anlamına gelmez ayrıca sitenin uzantısının ne ile bittiği umrumda bile değil çok bilmişlik yapacağına konu ile ilgili bir şey yaz

Top Bottom