İsrail,Kudüsten ne istiyor ?

ByHamza

80+
Reaksiyon skoru
49
Konu dışı ve gündemde bir konu ama sormak istedim gerçekten ne istiyorlar neden habire bir kudüse saldırma isteği var adamlarda. Kafaları esince gelip bomba atıyorlar neden ?

Konu dışı ve gündemde bir konu ama sormak istedim gerçekten ne istiyorlar neden habire bir kudüse saldırma isteği var adamlarda. Kafaları esince gelip bomba atıyorlar neden ?
bizim dinimiz için önemli ve onların dini için de önemli bir yer mescidi aksa

Çok eski tarihe dayanıyor bu meseleler. Sonuçta eskiden çok fazla para verdiler toprak satın almak için kendilerince haklı sebepleri var kudüsü istemek için. Ama oranın asıl sahipleri şuan ölen insanlar.

Kudüs 3 büyük din içinde kutsal,
Ve Büyük İsrail kurulmak isteniyor en öenmli sebepleri bunlar,
Büyük İsrailin içine Türkiyenin Doğu anadolu bölgesi de var.

En çok bu yüzden de karşı duruyoruz

İlla savaş yani

Kardeşim ne yapmalarını bekliyorsun burası Dünya kimse yarınının ne olacağını bilmiyor. Savaşta olur barışta ama daha çok savaş
Bir şey yapmalarını beklemiyorum. Ama savunmasız sivilleri öldürmek adamlık değildir. Dediğin gibi daha çok savaş olcak

Yine de bu onları haklı çıkarmaz.
Türkler de dahil olmak üzere birsürü millet Kudüs'ü almak için gitti. Ne yaptılar? Gidip de "Bak kardeşim; ben burayı istiyorum, bana burayı verebilir misin?" diyip öbürküler de "tabii ki, başım gözüm üstüne." demedi. Savaştılar. Savaş bu bağlamda normal bir durum. Fakat silah altındaki bireyler savaşmalı. Senin için önemli bir şeyi başkasındayken alabilecekken neden başkasında olmasına izin verirsin ki? Tam olarak bunu yapıyorlar. Yaralanan siviller konusunda sözüm yok.

Israil belasını istiyor tutturmuşlar bir şeyi gidiyorlar

İsrail tamamen yahudi bir ülke (yönetimi yahudi) ve bunlar merhamet insaf bilmez Kudüs'te İslam için önemli olduğundan.
Yanlış anlamayın beni İsraili tabii ki savunmuyorum.
@Taş Fırın Ekmeği Niye kızgın attın ?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,740
Üyeler
191,157
Son üye
MinistryOfAgriCulture
Geri