Altyapım VDSL mi ADSL mi ?

war20anty

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
451
İyi forumlar.
Sorunum şu ki altyapımın VDSL mi ADSL mi olduğunu hala kavrayamadım. Geçenlerde belki altyapım gelişmiştir diye bir bakayım dedim cidden gelişmiş. İlk taşındığımızda santrale olan uzaklığım 1 KM idi ve indirme hızım 13 MBPS idi. Ama şuan bakıyorum santrale olan uzaklığım 157 metre ve indirme hızım 73 MBPS. Hatta diğer sitelere de bakayım belki sitede bir yanlışlık var diye, yok her site 73 MBPS desteklediğini yazıyordu. Sonra aradım müşteri hizmetlerini. Benim altyapım gelişmiş mi diye sordum evet gelişmiş hafta içi ararsanız yükseltme yapabiliriz dediler. Hatta dün bu konuyla ilgili konu açtım neyse. Sonra abim yükseltmeyelim, yükseltsek bile bize yine 13 MBPS verecekler diyor. Yani bununla ilgili bir sıkıntı çıkar diye yükseltmeyelim diyor. Çünkü bazen cidden sıkıntılar oluyor yok boş portunuz yok, yok efendim işte sinyal desteğiniz yok falan filan. Bu konuyla ilgili nasıl bir sıkıntı çıkabilir, nasıl bir sorun olabilir, bilgili arkadaşlar ve deneyimi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

ttneti ara öğren bende hattımı adsl biliyordum. adam 59 mbpsye kadar yükseltebilirsiniz dedi. 70 tl ye 2. el vdsl modem aldım 5 dakikada hızımı yükselttiler sözleşmedeki süreyi değiştirmeden.

Altyapı sorgulama ve hız testim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 MBPS'e kadar düşmüş.

Ekler

• 305.PNG
    305.PNG
    16.7 KB · Hit: 67
  • 312.PNG
    312.PNG
    18.3 KB · Hit: 70
Bunun için illa TT yi mi aramam lazım ?
http://192.168.1.1/ buradan hat değerlerinin fotoğrafını paylaş yorum yapılması gerek eğer yorum yapan birisi çıkmaz ise yeni konu açabilirsin
( ben yorumlamasını bilmiyorum adsl kullanıyorsun göremeyeceğim )

http://192.168.1.1/ buradan hat değerlerinin fotoğrafını paylaş yorum yapılması gerek eğer yorum yapan birisi çıkmaz ise yeni konu açabilirsin
( ben yorumlamasını bilmiyorum adsl kullanıyorsun göremeyeceğim )
Hat değerleri hangi kısımda ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bahsettiğin bu galiba.

Ekler

• 313.PNG
    313.PNG
    27.6 KB · Hit: 71
DSL Bilgi yazar o ekranı gönder

Hattınız 8mbps çakılıyor kapasite düşük 16mpbs bile çalışmaz (eğer gerçekten alt yapı gelipte modem hat değerlerini düşürmüyorsa)

Hattınız 8mbps çakılıyor kapasite düşük 16mpbs bile çalışmaz (eğer gerçekten alt yapı gelipte modem hat değerlerini düşürmüyorsa)
adsl hat değerleri bunlar öyle değil mi ?
çok net konuşmamak gerekmez mi ?

Evet ADSL hat değerleri bunlar.
başka operatöre geçme fırsatın yoksa vodaf 24mbps paketine geç derim
aldığın değerler ve vdsl hat değerlerin güzel çıkarsa 35 veya 50 geçersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,312
Üyeler
189,061
Son üye