Altyapım VDSL mi ADSL mi ?

war20anty

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
451
İyi forumlar.
Sorunum şu ki altyapımın VDSL mi ADSL mi olduğunu hala kavrayamadım. Geçenlerde belki altyapım gelişmiştir diye bir bakayım dedim cidden gelişmiş. İlk taşındığımızda santrale olan uzaklığım 1 KM idi ve indirme hızım 13 MBPS idi. Ama şuan bakıyorum santrale olan uzaklığım 157 metre ve indirme hızım 73 MBPS. Hatta diğer sitelere de bakayım belki sitede bir yanlışlık var diye, yok her site 73 MBPS desteklediğini yazıyordu. Sonra aradım müşteri hizmetlerini. Benim altyapım gelişmiş mi diye sordum evet gelişmiş hafta içi ararsanız yükseltme yapabiliriz dediler. Hatta dün bu konuyla ilgili konu açtım neyse. Sonra abim yükseltmeyelim, yükseltsek bile bize yine 13 MBPS verecekler diyor. Yani bununla ilgili bir sıkıntı çıkar diye yükseltmeyelim diyor. Çünkü bazen cidden sıkıntılar oluyor yok boş portunuz yok, yok efendim işte sinyal desteğiniz yok falan filan. Bu konuyla ilgili nasıl bir sıkıntı çıkabilir, nasıl bir sorun olabilir, bilgili arkadaşlar ve deneyimi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

VDSL Hattıın çalışabilmesi için çalışan hız 16 mbps , kapasitesi en az 22 olması gerekmekte
vdsl geçtiğinde alabilceği değer 22 aşağısındamı olucak anlamadım

En iyisi TTNET'i aramak olacak galiba :).
sundukları hizmet fiyatı aşırı yüksek bende tt kullanıyorum değerlerim iyi olmasa asla kullanmazdım

80mbps altyapım var hat değerlerim 45 mbps falan destekler yazıyor
24mbps paketini kullanıyorum
aklında bulunsun
değerler bu şekilde
1622314423058.png

Şu durumda vdsl geçse 8mbps kullanır hat değerleri yükselmez çünkü az geliyor

Şu durumda vdsl geçse 8mbps kullanır hat değerleri yükselmez çünkü az geliyor
Ama dediği dolap (Tip 7) yapıldıysa illa VDSL geçmem gerekmez mi ? Çünkü aktif olmayabilir daha yeni yapılmış olabilir TT bu işlerde biraz yavaş. Aktif hale gelirse tekrar hat değerlerimi atarım bilgileniriz. Olmadı dolabı dışarıda arayacağım. 157 metre çok uzakta değil :p.

Modemin ADSL olduğu sürece Max 24 Mbps hız alırsın.

Reis modem alırız sen onca şeyin arasında bunu mu sıkıntı yaptın :)
Abin neye dayanarak öyle söyledi TT çalışanı mı kendisi müşteri hizmetlerinden iyi mi bilecek.

Abin neye dayanarak öyle söyledi TT çalışanı mı kendisi müşteri hizmetlerinden iyi mi bilecek.
Yani anlar böyle şeylerden tecrübesi var çalışmış çoğu yerde. Dediği de doğru çıktı zaten arkadaşın dediği gibi en fazla yine 8 mbps alacağım Saha dolabı aktif edilene kadar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Müşteri hizmetlerine güvensek hafta içi 50 MBPS pakete geçerdik. Ama bu konuda geçsem de en fazla 8 MBPS alacağım söyleniyor.

Yani anlar böyle şeylerden tecrübesi var çalışmış çoğu yerde. Dediği de doğru çıktı zaten arkadaşın dediği gibi en fazla yine 8 mbps alacağım Saha dolabı aktif edilene kadar.

Müşteri hizmetlerine güvensek hafta içi 50 MBPS pakete geçerdik. Ama bu konuda geçsem de en fazla 8 MBPS alacağım söyleniyor.
Valla neye inanman gerektiğini ben de bilmiyorum.

Bende bilmiyorum ama şuan da ödediğim paketle fiyatı aynıysa 50 MBPS olan paket. Ona geçerim en azından denemiş olurum. Vodafone'dan baktığım kadarıyla en fazla ücret 50 MBPS için 105 TL olarak gözüküyor. Tabii içine farklı ücretler konmuyorsa.

Şuan ise 100 TL ödüyorum şaka gibi.

Şuanki DSL değerlerine bakarak kim yorum yaptıysa uydurmuş, şuanki hat değerleri vdsl geçtiğiniz zaman tamamen değişir. Sıkıntı çıkacağını sanmam, geçip deneyin bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,234
Üyeler
189,049
Son üye
batuhanmamitpoyint
Geri