araba motorundaki silindirleri biri anlatabilir mi

mokorella

80+
Reaksiyon skoru
33
merak ettiğim şey mekanik açıdan ne için var silindir ne işe yarıyor ve sayısı artınca ne için artıyor

Silindirlerin hacmi, sayısı gibi etkenler motorun hacmini oluşturur. Her silinidirin içinde devasa hızlarda ileri geri hareketleri yapıp enerji(arabalardaki beygir) oluşturan pistonlar var. Motorlardaki silindir sayısı arttıkça, aynı oranda yakıt tüketimi, beygir(güç), tork gibi ve daha fazla özellik artar. Özetlemek gerekirse, silindir=motor. Arabanın gitmesini sağlayan parçalara gücü veren kısımdır.

Silindir yanma odasıdır.
Gücünde üretildiği noktadır. Aşağı bıraktığım uygulamayı indir tüm motorun çalışma tekniğini anlatıyor

Ekler

• Screenshot_2021-06-21-14-10-06-408_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2021-06-21-14-10-06-408_com.android.vending.jpg
    281.1 KB · Hit: 50
Silindirlerin hacmi, sayısı gibi etkenler motorun hacmini oluşturur. Her silinidirin içinde devasa hızlarda ileri geri hareketleri yapıp enerji(arabalardaki beygir) oluşturan pistonlar var. Motorlardaki silindir sayısı arttıkça, aynı oranda yakıt tüketimi, beygir(güç), tork gibi ve daha fazla özellik artar. Özetlemek gerekirse, silindir=motor. Arabanın gitmesini sağlayan parçalara gücü veren kısımdır.
teşekkürler tam istediğim gibi bi cevaptı hızlıca yazdığın için saol
Silindir yanma odasıdır.
Gücünde üretildiği noktadır. Aşağı bıraktığım uygulamayı indir tüm motorun çalışma tekniğini anlatıyor
indiriyorum :)

Blok aslında kutu gibi
Piston krank ve dahası bir ton şey var içeride kanallar da dahil
Bir nevi bilgisayarın kasası gibi
Silindirin hareketi ile yakıt yanıyor ve enerji üretiliyor sonuçta.

teşekkürler tam istediğim gibi bi cevaptı hızlıca yazdığın için s
Beğendiyesen rapor et kısmına tıklayıp en iyi cevap olarak raporlayabilirsin. Yardım edebildiysem ne mutlu bana. Eğer lazımsa internetten kaynak bulup linkini atabilirim.

Blok aslında kutu gibi
Piston krank ve dahası bir ton şey var içeride kanallar da dahil
Bir nevi bilgisayarın kasası gibi
Silindirin hareketi ile yakıt yanıyor ve enerji üretiliyor sonuçta.
İçten yanmalı motorlarda yakıt motorun içinde yakılarak pistonlar tarafından güce dönüştürülüyor, lan çok garip bir teknoloji ya.

İçten yanmalı motorlarda yakıt motorun içinde yakılarak pistonlar tarafından güce dönüştürülüyor, lan çok garip bir teknoloji ya.
Toplanacak bir ton araba olmasa akşama kadar sohbet etmek isterdim ama işler beni bekliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,851
Üyeler
196,829
Son üye
saalikivi
Geri