Zen3 için Hynix CJR veya DJR vs Micron E Die

bana beko derler

Cezalı
80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,714
Zen3 için hangisi daha iyi olur sizce? CJR vs DJR kazananı zaten DJR ama DJR pek rastlanan bir çip değil CJR daha olası. CJR vs Micron E Die kazananı kim olur? 1-2 yerde baktım CJR'ın AMD'de E Die'dan daha iyi ''ns'' değerleri verdiği yönünde bilgiler gördüm.

@Toxpox

Evet, çünkü Rev E Die da gecikmeler yüksek, AMD için B Die daha sonra CJR/DJR , CJR daha iyi olur.

Zen3 icin kesinlikle Samsung B'dıe dan sonra Micron REV E

Samsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR

Evet şimdi birileri ''ama Micron b-die 16gbit daha iyi'' diyecek :d ben bunu şurada millete anlatamadım, forumun sözde bildiğini sanan yöneticisi bile kalkıp yanlış bilgilendirmeden uyarı verdi, yabancı forumlarda görseler bir taraflarıyla gülerler...

8gbit ve 16gbit olayının sadece maliyet odaklı olduğunu, firmaların 16gbit ramleri daha iyi OC yada zamanlamaları, voltaj ölçeklenmeleri daha iyi olduğu için değil 16x8gbit yerine tek sıra 8x16gbit sıralayıp modül başına maliyet düşürdüğü ve tek modülde 2 katı yonga ile daha yüksek kapasitelere çıktığı için 16gbit ram ürettiklerini söyledim ki bir çok üreticinin 16gbit ramleri sadece kapasite artışı olarak tanıttığını da ekledim.

Buyrun alman bir forumda inceleyin.

''- Timings fast identisch zu Micron 8Gbit E-Die einstellbar.''

Zamanlamalar 8gbit e-die ile neredeyse aynı diyor. Hatta biraz konuya göz gezdirirseniz e-die ın zamanlamalar konusunda bir tık daha iyi olduğuna da değiniyorlar.

Velhasıl ben 8gbit ile 16gbit ram arasında bir fark yok hatta e-die daha iyi dediğim zaman yönetici arkadaş uyarı vermişti ve buranın sözde RAM OC uzmanı arkadaşları da aynı konuda tek kelime etmemişlerdi, çok bilgililer ya :)

Neyse gidiyim de yeni RAM almış birini bulup 2-3 ayar ile basit OC yaptırayım bakarsın belki forumda konu açıp OC by Arisaka diye adımı yazar hawalı olurum, kendimi yonga geliştiren arge mühendisi falan sanarım :cool:

Evet şimdi birileri ''ama Micron b-die 16gbit daha iyi'' diyecek :d ben bunu şurada millete anlatamadım, forumun sözde bildiğini sanan yöneticisi bile kalkıp yanlış bilgilendirmeden uyarı verdi, yabancı forumlarda görseler bir taraflarıyla gülerler...

8gbit ve 16gbit olayının sadece maliyet odaklı olduğunu, firmaların 16gbit ramleri daha iyi OC yada zamanlamaları, voltaj ölçeklenmeleri daha iyi olduğu için değil 16x8gbit yerine tek sıra 8x16gbit sıralayıp modül başına maliyet düşürdüğü ve tek modülde 2 katı yonga ile daha yüksek kapasitelere çıktığı için 16gbit ram ürettiklerini söyledim ki bir çok üreticinin 16gbit ramleri sadece kapasite artışı olarak tanıttığını da ekledim.

Zamanlamalar 8gbit e-die ile neredeyse aynı diyor. Hatta biraz konuya göz gezdirirseniz e-die ın zamanlamalar konusunda bir tık daha iyi olduğuna da değiniyorlar.

Velhasıl ben 8gbit ile 16gbit ram arasında bir fark yok hatta e-die daha iyi dediğim zaman yönetici arkadaş uyarı vermişti ve buranın sözde RAM OC uzmanı arkadaşları da aynı konuda tek kelime etmemişlerdi, çok bilgililer ya :)

Neyse gidiyim de yeni RAM almış birini bulup 2-3 ayar ile basit OC yaptırayım bakarsın belki forumda konu açıp OC by Arisaka diye adımı yazar hawalı olurum, kendimi yonga geliştiren arge mühendisi falan sanarım :cool:
Bu timingleri E die' da tutturunca cevap yazın
1628023515137.png

1628023538850.png

1628023592134.png

Bizzat sözde sizin kaynağınızdan aldım.

Off hocam. Engin bilgilerinizle o uyarı veren ve küçük OC yapan MSI > Asus'u yerin dibine gömdünüz. Ne desem az. Siz galiba hepsini kullandınız? 😂

REV E DİE da gecikme daha fazla CJR'a göre, fakat MHZ bakımından CJR'dan daha fazla

Ayrıca adam Overclocked by revdesidou yazmış bunda ne var

Uygunsuz dil

Ekler

• 66666666666.jpg
    66666666666.jpg
    300 KB · Hit: 167
@Ayrton @01adanalı @RevDeisDou

E-die C9BJZ. Yeterli mi abicim? yoksa seni kapak üstüne kapak yapmaya devam mı edeyim? doymadın benden ayar yemeye.
Zaten 3600 MHz' de tRCDRD 17-18 civarı sınır timing. Onun dışındaki timingler birbirine yakın. Ayrıca bu fotoğraf hala Rev.B' nin daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aralarında çok fark olan çipler değil keza aynı seride kullanılan çipler. Muhtemelen ikimizde bu çipleri OC yapsak birbirinden ayırmazdık. Ayrıca Samsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR yazmanız komik. Bunu neye göre belirlediniz? Aida64' e göre mi yoksa MHz ve CL' ye göre falan mı? Detay verin. Ona göre cevap yazacağım.

Zaten 3600 MHz' de tRCDRD 17-18 civarı sınır timing. Onun dışındaki timingler birbirine yakın. Ayrıca bu fotoğraf hala Rev.B' nin daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aralarında çok fark olan çipler değil keza aynı seride kullanılan çipler. Muhtemelen ikimizde bu çipleri OC yapsak birbirinden ayırmazdık. Ayrıca Samsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR yazmanız komik. Bunu neye göre belirlediniz? Aida64' e göre mi yoksa MHz ve CL' ye göre falan mı? Detay verin. Ona göre cevap yazacağım.
Başka bir konuda da yazmıştım sana cevap vermedin yada veremedin bilemiyorum artık. Yaşın kaç ve kaç farklı donanım kullandın? kaç farklı donanım tecrübe ettin? yani kalkıp da benimle tartışabilmen için gerçekten donanım geçmişin olması lazım ama gördüğüm kadarıyla aşırı genç bir arkadaşsın ve donanım bilgin sadece youtube ve forumlarda gördüğünün ötesinde değil, tecrübe yok sadece görüyorsun, okuyorsun sonra gelip forumda böyle böyle diye yazıyorsun işte bunun ötesine geçtiğin zaman tekrar gel tartışalım.

Foruma ilk geldiğim zaman da benzer şekilde benimle tartışıp komik bir şeyler iddia edip sonra cevap yazmadan kaçmıştın. Sanırım 4200mhz e kadar SOC voltajın oto da kalması gerektiğini iddia ediyordun 2 sayfa doğrusunu yazdım sana sonra kayboldun gittin. Benzer şekilde bazı bilgisizce yorumlarında var şuan bana attığın görseller gibi. İlk yazdığım mesaja bakabilirsin orada 8-16gbit farkını yazdım gidip araştırıp teknik bilgi ile gelirsen zaten her türlü tartışır, konuşuruz ama sağdan soldan sallama bilgilerle karşıma gelince pek ciddiye alamıyorum seni.

Dediğim gibi bak yukarıda yazdım 8-16gbit in tek farkı tek-çift sıra bellek diziliminden oluşan kapasite/maliyet farkı. Aksini iddia ediyorsan teknik bilgi ve kanıtla gel sabaha kadar tartışalım.

@Ayrton @01adanalı @RevDeisDou

E-die C9BJZ. Yeterli mi abicim? yoksa seni kapak üstüne kapak yapmaya devam mı edeyim? doymadın benden ayar yemeye.

1628024701891.png
OC yapılan çip D9WFL. Şu an istediğin değeri yazalım istiyorsan BIOS'a arkadaşın yaptığı RAM'de maksimum bu kadar oluyor. Hiçbiri daha fazla düşmüyor. Bu ne oluyor? RAM'i OC olabileceği son noktaya kadar götürmüş oluyor. :)

Biz sana "hoca" dedik. Bi' bildiği vardır dedik. RevDeisDuo'yu yer dedik ama sen bizi aleme kepaze ettin hocaa.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,269
Üyeler
190,718
Son üye
K3nnoks
Geri