- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 6,714
E Die tRFC hariç daha düşük gecikmelerle daha yüksek ns alıyordu.Evet, çünkü Rev E Die da gecikmeler yüksek, AMD için B Die daha sonra CJR/DJR , CJR daha iyi olur.
Bu timingleri E die' da tutturunca cevap yazınSamsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR
Evet şimdi birileri ''ama Micron b-die 16gbit daha iyi'' diyecek :d ben bunu şurada millete anlatamadım, forumun sözde bildiğini sanan yöneticisi bile kalkıp yanlış bilgilendirmeden uyarı verdi, yabancı forumlarda görseler bir taraflarıyla gülerler...
8gbit ve 16gbit olayının sadece maliyet odaklı olduğunu, firmaların 16gbit ramleri daha iyi OC yada zamanlamaları, voltaj ölçeklenmeleri daha iyi olduğu için değil 16x8gbit yerine tek sıra 8x16gbit sıralayıp modül başına maliyet düşürdüğü ve tek modülde 2 katı yonga ile daha yüksek kapasitelere çıktığı için 16gbit ram ürettiklerini söyledim ki bir çok üreticinin 16gbit ramleri sadece kapasite artışı olarak tanıttığını da ekledim.
Buyrun alman bir forumda inceleyin.
![]()
[Sammelthread] - Micron 16Gbit B-Die DDR4
Micron 16Gbit B-Die DDR4 Reviews | OC-Ergebnisse | Q&A | Hilfreiche Links Produktseite | Datenblatt Bisher bestätigte Kits mit 16Gbit B-Die Crucial Ballistix MAX DDR4-4000 2x16GB Crucial Ballistix DDR4-3600 2x16GB (ab Juli 2020, Bestückung kann weiterhin variieren) Crucial Ballistix...www.hardwareluxx.de
''- Timings fast identisch zu Micron 8Gbit E-Die einstellbar.''
Zamanlamalar 8gbit e-die ile neredeyse aynı diyor. Hatta biraz konuya göz gezdirirseniz e-die ın zamanlamalar konusunda bir tık daha iyi olduğuna da değiniyorlar.
Velhasıl ben 8gbit ile 16gbit ram arasında bir fark yok hatta e-die daha iyi dediğim zaman yönetici arkadaş uyarı vermişti ve buranın sözde RAM OC uzmanı arkadaşları da aynı konuda tek kelime etmemişlerdi, çok bilgililer ya
Neyse gidiyim de yeni RAM almış birini bulup 2-3 ayar ile basit OC yaptırayım bakarsın belki forumda konu açıp OC by Arisaka diye adımı yazar hawalı olurum, kendimi yonga geliştiren arge mühendisi falan sanarım![]()
Off hocam. Engin bilgilerinizle o uyarı veren ve küçük OC yapan MSI > Asus'u yerin dibine gömdünüz. Ne desem az. Siz galiba hepsini kullandınız?Samsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR
Evet şimdi birileri ''ama Micron b-die 16gbit daha iyi'' diyecek :d ben bunu şurada millete anlatamadım, forumun sözde bildiğini sanan yöneticisi bile kalkıp yanlış bilgilendirmeden uyarı verdi, yabancı forumlarda görseler bir taraflarıyla gülerler...
8gbit ve 16gbit olayının sadece maliyet odaklı olduğunu, firmaların 16gbit ramleri daha iyi OC yada zamanlamaları, voltaj ölçeklenmeleri daha iyi olduğu için değil 16x8gbit yerine tek sıra 8x16gbit sıralayıp modül başına maliyet düşürdüğü ve tek modülde 2 katı yonga ile daha yüksek kapasitelere çıktığı için 16gbit ram ürettiklerini söyledim ki bir çok üreticinin 16gbit ramleri sadece kapasite artışı olarak tanıttığını da ekledim.
![]()
Micron 16Gbit B-Die DDR4 Reviews | OC-Ergebnisse | Q&A | Hilfreiche Links Produktseite | Datenblatt Bisher bestätigte Kits mit 16Gbit B-Die Crucial Ballistix MAX DDR4-4000 2x16GB Crucial Ballistix DDR4-3600 2x16GB (ab Juli 2020, Bestückung kann weiterhin variieren) Crucial Ballistix...www.hardwareluxx.de
Zamanlamalar 8gbit e-die ile neredeyse aynı diyor. Hatta biraz konuya göz gezdirirseniz e-die ın zamanlamalar konusunda bir tık daha iyi olduğuna da değiniyorlar.
Velhasıl ben 8gbit ile 16gbit ram arasında bir fark yok hatta e-die daha iyi dediğim zaman yönetici arkadaş uyarı vermişti ve buranın sözde RAM OC uzmanı arkadaşları da aynı konuda tek kelime etmemişlerdi, çok bilgililer ya
Neyse gidiyim de yeni RAM almış birini bulup 2-3 ayar ile basit OC yaptırayım bakarsın belki forumda konu açıp OC by Arisaka diye adımı yazar hawalı olurum, kendimi yonga geliştiren arge mühendisi falan sanarım![]()
REV E DİE da gecikme daha fazla CJR'a göre, fakat MHZ bakımından CJR'dan daha fazlaSamsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR
![]()
E-die C9BJZ. Yeterli mi abicim? yoksa seni kapak üstüne kapak yapmaya devam mı edeyim? doymadın benden ayar yemeye.Bu timingleri E die' da tutturunca cevap yazın
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bizzat sözde sizin kaynağınızdan aldım.
Zaten 3600 MHz' de tRCDRD 17-18 civarı sınır timing. Onun dışındaki timingler birbirine yakın. Ayrıca bu fotoğraf hala Rev.B' nin daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aralarında çok fark olan çipler değil keza aynı seride kullanılan çipler. Muhtemelen ikimizde bu çipleri OC yapsak birbirinden ayırmazdık. Ayrıca Samsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR yazmanız komik. Bunu neye göre belirlediniz? Aida64' e göre mi yoksa MHz ve CL' ye göre falan mı? Detay verin. Ona göre cevap yazacağım.@Ayrton @01adanalı @RevDeisDou
E-die C9BJZ. Yeterli mi abicim? yoksa seni kapak üstüne kapak yapmaya devam mı edeyim? doymadın benden ayar yemeye.
Başka bir konuda da yazmıştım sana cevap vermedin yada veremedin bilemiyorum artık. Yaşın kaç ve kaç farklı donanım kullandın? kaç farklı donanım tecrübe ettin? yani kalkıp da benimle tartışabilmen için gerçekten donanım geçmişin olması lazım ama gördüğüm kadarıyla aşırı genç bir arkadaşsın ve donanım bilgin sadece youtube ve forumlarda gördüğünün ötesinde değil, tecrübe yok sadece görüyorsun, okuyorsun sonra gelip forumda böyle böyle diye yazıyorsun işte bunun ötesine geçtiğin zaman tekrar gel tartışalım.Zaten 3600 MHz' de tRCDRD 17-18 civarı sınır timing. Onun dışındaki timingler birbirine yakın. Ayrıca bu fotoğraf hala Rev.B' nin daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Aralarında çok fark olan çipler değil keza aynı seride kullanılan çipler. Muhtemelen ikimizde bu çipleri OC yapsak birbirinden ayırmazdık. Ayrıca Samsung b-die > Micron e-die > Micron b-die > Hynix DJR > Hynix CJR yazmanız komik. Bunu neye göre belirlediniz? Aida64' e göre mi yoksa MHz ve CL' ye göre falan mı? Detay verin. Ona göre cevap yazacağım.
@Ayrton @01adanalı @RevDeisDou
E-die C9BJZ. Yeterli mi abicim? yoksa seni kapak üstüne kapak yapmaya devam mı edeyim? doymadın benden ayar yemeye.
Bu ne alaka şimdi konuyla?ASUS>MSI