Mining Yapımı Haram mıdır?

Yani normalde Haram değil fakat ekran kartının anasını sevdiğin için ekran kartına yazık edersin.

burada ki önemli ayrıntı elimizde ki eşyanın elde tutulabilmesi altın , döviz vs. bu yüzden caiz
Ekran kartı elle tutuluyor. Kazanç ekran kartından yapılıp hesaba geçiyor ve o parayı sadece sanal ortamda değil parayı eline alıyorsun. Şuan bile başka ülkelerde buna özel kartlar mevcut yakın zamanda kredi kartı banka kartından yapılınca işlemler haram idi ama artık haram değil mi olacak haramlık caizlik değişen bir döngü mü?

Soru başlıkta ayrıntılı bir şekilde ciddi cevap veriniz lütfen. Ayrıntılı cevap istiyorum.
çok haramdır bizim almak için can attığımız ekran kartlarının stoklarını bitiriyorlar (!)

Ekran kartını tahmin ettiğiniz kadar yormuyor dostum:)
Biliyorum GPU yu oyundan çok daha az yoruyor ama VRAM ler in durumunu düşünemiyorum :D

Ayrıca uzun süre ara vermeden Mining yapmakta pek sağlıklı değil :D

Mining yaptığın ekran kartini mining yapilmadi diye satarsan zebaniler sana yildizlari gosterebilir

Biliyorum GPU yu oyundan çok daha az yoruyor ama VRAM ler in durumunu düşünemiyorum :D

Ayrıca uzun süre ara vermeden Mining yapmakta pek sağlıklı değil :D
2-3 saatte bir 4-5 dakika dinlendirilir genellikle.
Zaten vram belleklerin sıcaklığı önemli minningte, yine de çok yormaz yani. 5 6 ayda çöp olacak kadar değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arada durup termal macun veriyoruz kalpsiz değiliz
GPU: hak ettiysem eyvallah

Haram değildir, ama her gelirde olduğu gibi onunda zekatını vermek lazım. Başkasının hakkını girmiyorsun, başkalarına zarar vermiyorsun; haram değil.

haramlık caizlik değişen bir döngü mü?
Haramlık değil de Caizlik Diyanet'e göre belli ki değişen bir durum. 10-20 yıl sonra Kripto paralar standart haline gelince fetva değişirse şaşırmamak lazım.

Geri