Astsubay mesai saatleri

K709

80+
Reaksiyon skoru
66
Msü Astsubay meslek yüksekokullarında bilgisayar programcılığı ve bilgisayar teknolojileri bölümleri var, Msü bana çok cazip geliyor kazanıp gidebilirsem günde kaç saat çalışırım, hafta tatilim olur mu?

Son düzenleme:
Normal mesai şeklinde akşam 6'ya kadar çalışırsın.Haftasonu tatil olur bazen de sadece tek gün tatil olur.Amacın bir mesleğim olsun rahatıma bakiyim kafasındaysan girme.Ne olursan ol asker oluyorsun onu bilerek gir.Yani öyle rahat bir ortam değil birimin ne olursa olsun,40 yaşına gelirsin 23 yaşındaki teğmene komutanım dersin.

Normal mesai şeklinde akşam 6'ya kadar çalışırsın.Haftasonu tatil olur bazen de sadece tek gün tatil olur.Amacın bir mesleğim olsun rahatıma bakiyim kafasındaysan girme.Ne olursan ol asker oluyorsun onu bilerek gir.Yani öyle rahat bir ortam değil birimin ne olursa olsun,40 yaşına gelirsin 23 yaşındaki teğmene komutanım dersin.
Hocam konudan alakasız bilmediğimden soruyorum neden 40 yaşına gelince 23 yaşındaki birine komutanım diyecek ki ? 40 Yaşında eğer o yaşa kadar sürekli askerlik yaparsa yüksek rütbeli biri olur neden komutanım diyor? Meraktan soruyorum.

Hocam konudan alakasız bilmediğimden soruyorum neden 40 yaşına gelince 23 yaşındaki birine komutanım diyecek ki ? 40 Yaşında eğer o yaşa kadar sürekli askerlik yaparsa yüksek rütbeli biri olur neden komutanım diyor? Meraktan soruyorum.
mantıklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani her an savaşa gidebilir mi ?

Askerde mantık aranmaz lafımı duymadınmı sen.

rütbe olarak yükselemezse, kendisinden yaşça küçük birine komutanım diyebilir.

yüksek rütbeli biri olur
Astsubay olunca max bir yere kadar rütbe alıyorsun oda zaten subay dan aşşağı bir rütbe (astsubaydan subaya geçişler de var fakat narin alımlar olur)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Msü kara Astsubay yüksekokulu ve hava Astsubay yüksekokullarında bilgisayar programcılığı ve bilgisayar teknolojileri bölümleri var, bölümü seçip okursam günde kaç saat çalışırım, hafta tatilim olur mu?
Ayrıca askerde rahatlık arıyorsan (ki aranmaz) hava myo tercih etmeni öneririm karayı son aşamaya bırak

Msü kara Astsubay yüksekokulu ve hava Astsubay yüksekokullarında bilgisayar programcılığı ve bilgisayar teknolojileri bölümleri var, bölümü seçip okursam günde kaç saat çalışırım, hafta tatilim olur mu?

Kime komutanım çekecegine ya da çekmeyeceğine kendin karar ver.
Astsubay belirli biryere kadar gider fakat subay kıdem alır ve sınavları da kazanırsa generalliğe kadar yolu var.
Yani olabiliyorsan ve bazı şeylerin kg'ından fazla ağır basmasını istiyorsan subay ol ;)

Uzman Çavus,Astsubay ve Subay üçü de kendi içinde rütbe atlıyor.Astsubay dan Subay'a geçiş yapmak için mülakata girmen gerekiyor,ve mesleğe başladıktan 7.yılına kadar geçiş yapamassan aynı rütbede kalıyorsun.Uzmanlar 7.kıdeme kadar atlıyor ve her kıdem kendi altına emir veriyor.Astsubaylıkta ise Başçavuş'a kadar yükseliyorsun.Yeni mezun bir teğmen 40'lı yaşlardaki Başçavuş dan daha rütbeli ve emir verebiliyor.

Astsubay olup, sonrasında subaylığa geçmezsen, en fazla olabileceğin rütbe Astsubay Kıdemli Başçavuş.
22 yaşında mezun olup subay olarak başlayan birinin rütbesi, 10 ay AsTeğmen, sonra teğmen oluyor.
Ve Teğmen>Kıdemli başçavuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,445
Üyeler
189,267
Son üye
ahmetburakyilmaz610@gmail
Geri