FELSEFE'ye nasıl çalışmalıyım ?

Ey ahali! Aranan kan bulundu!

Tümel, var olan her şeyi kapsayan, bütün varlıkları ve düşünülen şeyleri içine alan önerme demektir.

Tikel; bir türün, bir ırkın tümüne değil sadece ilgili olan bir bireyi ile ilgilenen, ilişki kuran önermedir.

Argümantasyon, bilimsel bir tartışmadır. Bir fikri kanıtlamaya dayalı ya da çürütmeye yönelik tartışmalar bütünüdür.

Akıl yürütme, üçe ayrılır; Tüme Varım, Tümden Gelim, Analoji.

Tüme Varım, özelden başlayıp yola çıkılarak genele bağlanmasıyla elde edilen bilgidir.

Tümden Gelim, felsefik olarak veya bilimsel olarak genelden başlayarak yola çıkılıp özele gidilerek bilgi elde edilmesidir.

Analoji, iki felsefik düşünce arasındaki benzeşme.
gerçek dost.çok teşekkürler

gerçek dost.çok teşekkürler
Rica ederim. Yarın yazmayı unutma. Sınav nasıl geçti falan..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yatmadan hemen önce izle ve yat. Sabah okula giderken bir kez daha izle. Yazdıklarımı da yaymadan önce ve sabah birer kez okursan seni kimse tutamaz! Yıldızlar tutamaz!

Coğrafya var yarın düzenli çalıştım ama bugün proje hazırlama dersinde arkadaşıma proje yerine coğrafya sınavı geldi aşırı fazla şekil ve tablo vardı (hemen verdi uzaktan baktım 2-3 sn) tırstım birazcuk

Fulledim sanırım @OUHasan @Che_

:kekw::blobdance::kedi::peped::hackerman::trpeepo:
İnşallah yüksek alırsın. Güveniyorum sana!

Coğrafya var yarın düzenli çalıştım ama bugün proje hazırlama dersinde arkadaşıma proje yerine coğrafya sınavı geldi aşırı fazla şekil ve tablo vardı (hemen verdi uzaktan baktım 2-3 sn) tırstım birazcuk
Coğrafya'da berbatım. O yüzden bir şey diyemiyorum.

İnşallah yüksek alırsın. Güveniyorum sana!

Coğrafya'da berbatım. O yüzden bir şey diyemiyorum.
D-y belki 1 tane yanlış yapmışımdır oda 3 puandı sanırım yanılmıyorsam eğer

Sevindim. Önemli değil o da artık. Ufacık bir faydam olduysa ne mutlu bana.
Oldu çok sağol usta hepsi çıktı argüman özellikler nerede neden çıktığı topluma kişiye faydası vs

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,126
Üyeler
187,453
Son üye
meeptt
Geri