Hocam bende bunu yazan varmı diye bakmaya geldimAnakartınızın bellek destek listesindeki şemaya baktınız mı? Orada ayrıntılı bilgi var.
Bazı bellekler 4 slotta 3200 mhz hızını desteklemez. Anakarta göre değişir. Gayet normal bir durum.
Hocam bende bunu yazan varmı diye bakmaya geldimAnakartınızın bellek destek listesindeki şemaya baktınız mı? Orada ayrıntılı bilgi var.
Bazı bellekler 4 slotta 3200 mhz hızını desteklemez. Anakarta göre değişir. Gayet normal bir durum.
Cevap verecektim listede görünmüyor ama ona benzer modüller var ve listenin alt kısımda adamlar yazmış biz sadece örnek olarak bir kaç ram paylaştık tüm ramlerin desteğini size burada belirtemeyiz demiş bu modellere bakarak kendinize referans alın yazmışListede olabilir, ancak hemen yanında bulunan slot dizilimine baktınız mı?
32 modül değil bunlarO RAM ile bizzat uğraştım kalite olarak ÇÖP diyebileceğim seviyede eğer 32 GB modülde değişmediyse tabii. 16-20-20-40 seviyesindeydi bi arkadaşta
Sizin attığınız başka. Benim dediğim anakartın destek listesi. Ben sizin yerinize baktım, anlaşılan siz bakmamışsınız. Aşağıya bırakıyorum. Listede gördüğünüz üzere, 3200 mhz corsair belleklerin, dört slotta 1.35v ile 2133 mhz hızında çalıştığı gösterilmiş. Yani, anormal bir durum yok dediğim gibi.Cevap verecektim listede görünmüyor ama ona benzer modüller var ve listenin alt kısımda adamlar yazmış biz sadece örnek olarak bir kaç RAM paylaştık tüm ramlerin desteğini size burada belirtemeyiz demiş bu modellere bakarak kendinize referans alın yazmış
Ve RAM dizilimi konuyu açtığımda attım en üst kısıma bakabilirsin
Bunu 3000mhz ye çıkarmanın yolu yokmudur en kötü.Sizin attığınız başka. Benim dediğim anakartın destek listesi. Ben sizin yerinize baktım, anlaşılan siz bakmamışsınız. Aşağıya bırakıyorum. Listede gördüğünüz üzere, 3200 mhz Corsair belleklerin, dört slotta 1.35v ile 2133 mhz hızında çalıştığı gösterilmiş. Yani, anormal bir durum yok dediğim gibi.
XMP profilde normalde, 1.35v ile 3200 mhz'de çalışması lazım o belleklerin. Ama gördüğünüz gibi desteği yok. Bu yüzden o voltajda 2133'te çalışıyor. Dolayısıyla elle hız aşırtma yapacaksınız.Bunu 3000mhz ye çıkarmanın yolu yokmudur en kötü.
Anakartın 3600 o.c ye kadar desteği var ama gel gör 2133 destekliyor anlamış değilim desteği yoksa bile stabil sağlanır mi o.c ile olur mu yaniXMP profilde normalde, 1.35v ile 3200 mhz'de çalışması lazım o belleklerin. Ama gördüğünüz gibi desteği yok. Bu yüzden o voltajda 2133'te çalışıyor. Dolayısıyla elle hız aşırtma yapacaksınız.
1.45 değerine kadar voltaj verebilirsiniz belleklere, sorun çıkmaz. Deneme yanılma ile bulacaksınız artık, sonrası size kalmış.
3600'e kadar desteği var demek her bellekte o hızlara ulaşacak demek değil maalesef. Test ettiğiniz program memtes86 gördüğüm kadarıyla. En kaliteli bellek test programı benim için. Hız aşırtmanızı yapın, programla test edin.Anakartın 3600 o.c ye kadar desteği var ama gel gör 2133 destekliyor anlamış değilim desteği yoksa bile stabil sağlanır mi o.c ile olur mu yani
3000 için 16-17-17-17-36 1.4V deneyebilirsin manuel bir zamanlama ayıracaksan. Veya kesin bir sonuç istersen 16-17-17-18-38 veya 16-18-18-18-38 deneyeyip 1.35V verebilirsin.
3133 veya 3000 yapınca düzelecektir lakin direkt biraz voltaj verip 1-2 değerle oynarsan düzelir. Hız düşmek istemezsen yardımcı olabilirim.