2. RAM'i Almak

salihuysal

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
201
merhaba arkadaşlar kullandığım bilgisayarda 1 adet ddr4 ram bulunmakta yanına 1 adet daha alarak performans artışı sağlamak istiyorum fakat bendeki modelin satışını bulamadım farklı bir markanın 2133 ghz ramını alıp taksam sorun yaşar mıyım ? şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    14.5 KB · Hit: 51
2133 mhz biraz düşük deilmi 3000 mhz yada 3200 mhz öneririm

merhaba arkadaşlar kullandığım bilgisayarda 1 adet ddr4 RAM bulunmakta yanına 1 adet daha alarak performans artışı sağlamak istiyorum fakat bendeki modelin satışını bulamadım farklı bir markanın 2133 ghz ramını alıp taksam sorun yaşar mıyım ? şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
2133mhz cl15 değerinde olan bir ram seç markası illa aynı olmak zorunda değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2133 mhz biraz düşük deilmi 3000 mhz yada 3200 mhz öneririm
Diğer ram ile senkronize olması için 2133 mecbur

RAM'in GSKILL Aegis modelli RAM değil mi? Hiçbir yerde stoğu yok maalesef. Aynı markanın başka 2133 MHz CL15 RAM'ini bulabilirsen alabilirsin, uyumlu olur mu bilemem çünkü çip farkı olabilir.

RAM'in GSKILL Aegis modelli RAM değil mi? Hiçbir yerde stoğu yok maalesef. Aynı markanın başka 2133 MHz CL15 RAM'ini bulabilirsen alabilirsin, uyumlu olur mu bilemem çünkü çip farkı olabilir.
evet baktım tüm sitelere fakat satışı yok bir tane 2133mhz cl15 değerinde ram alıp deneyeceğim

%100 uyumlu olacak diye bir şey yok. Kendi içerisinde gecikme farklılıkları falan olabiliyor, %100 uyumlu değil yani.

İnşallah olur.
Performans anlamında sorun yaşatacak kadar olacağını sanmam aynı marka almaktansa aynı seviyedeki ramlere baksın daha iyi çünkü her marka herzaman aynı teknolojiyi kullanmaz

Performans anlamında sorun yaşatacak kadar olacağını sanmam aynı marka almaktansa aynı seviyedeki ramlere baksın daha iyi çünkü her marka herzaman aynı teknolojiyi kullanmaz
Performans olarak bir fark olmaz zaten, frekans belli gecikme belli. Aynı marka almasının sebebi şu çünkü aynı çip olursa daha uyumlu oluyor. DRAM Manufacturer'da SpecTek yazıyor, çip markası bu mu emin değilim ama ilk defa gördüğüm için diyorum.

Performans olarak bir fark olmaz zaten, frekans belli gecikme belli. Aynı marka almasının sebebi şu çünkü aynı çip olursa daha uyumlu oluyor. DRAM Manufacturer'da SpecTek yazıyor, çip markası bu mu emin değilim ama ilk defa gördüğüm için diyorum.
Yok ben şunu anlatmaya çalışıyorum eğer bir marka ram in modelini değiştirip farklı bir ram üretiyorsa zaten orsda bir teknoloji gelişmesi vardır yani çipler denk gelmesi zor o yüzden kullandığı ram e en yakın performansı verem ram i alsın büyük ihitimalle aynı çiptir

Yok ben şunu anlatmaya çalışıyorum eğer bir marka RAM in modelini değiştirip farklı bir RAM üretiyorsa zaten orsda bir teknoloji gelişmesi vardır yani çipler denk gelmesi zor o yüzden kullandığı RAM e en yakın performansı verem RAM i alsın büyük ihitimalle aynı çiptir
Valla hiçbir şey anlamadım.

Geri