Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Arkadaşlar renk ayarı yapanlar paylaşabilir mi. İstediğim renk kıvamını yapamadım bir türlü. Walpaper veya Windows sistemi siyah olmasına rağmen ışık var gibi hissediyorum.

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Mert
Arkadaşlar renk ayarı yapanlar paylaşabilir mi. İstediğim renk kıvamını yapamadım bir türlü. Walpaper veya Windows sistemi siyah olmasına rağmen ışık var gibi hissedi
microsoft storeden hdr uygulamasını indir monitörünü renk ayarları yap sonra manuel olarak ayarlamanı kendine göre ayarla dostum

bu arada sen monitörü güncelledin mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rar içerisindeki img dosyasını çıkarıp fat32 biçimlendirilmiş bir usb'ye atın. Daha sonra usb portlarından altında service yazan porta usb'yi takıp yazılım güncellemeyi başlatın. Olmazsa usb 3.0 yerine usb 2.0 bir flash disk ile deneyin.

Doğru sayılabilir. Statik görüntü içeren stres testlerinde ilk yanma belirtisi 1000 saat civarında meydana geliyor ama bu cihaz kullanılamaz anlamına gelmiyor. Rtings'in G85SD modeli için yaptığı stres testi var. Şuan 20. ayında ve 12.000 saat civarında açık kalan bir ekran panelinde gri renkte yanma belli oluyor ama diğer renklerde belli olmuyor. Eğer 12.000 saat bu şekilde idare edecekse zaten ürün ekonomik ömrünü çoktan tamamlamış olur. Her gün 6 saat kullansanız yılda ortalama 2160 saat kullanmış olursunuz, burdan hesap edin.

Bu arada oled ekranlarda burn-in kaçınılmazdır. Yani şansa bağlı değil, öyle ya da böyle yanacak. Bu statik bir görüntünün görüntülenme süresiyle alakalıdır. Firmalar önlem almak için örneğin ısıyı kontrol altına almak için grafit veya vapor chamber soğutma kullanıyorlar, tipik parlaklığı 250 nits ile sınırlı tutuyorlar, piksel kaydırma, logo karartma gibi yazılımsal özellikler ile destekliyorlar. Kullanıcılar da biraz özenirse bence rahat üç sene götürecektir ki çoğu firma üç sene garantiyi standart olarak vermekte. Bu süreçte zamanla pikseller aşınacak, parlaklıkta düşüş meydana gelecektir. Ama şu da bir gerçek ki bu monitördeki 250 nits'i LCD monitörlerdeki 250 nits ile karıştırmamak gerek. Benim için rtings testinde önemli olan 250 nits'i 12.000 saat boyunca koruyabilmesi oldu.

Bu modeli öne çıkaran durum da uygun fiyatı zaten. Ana akım marka bir oled monitöre 30.000, 40.000, 50.000 TL verip yanma yaşarsanız çok büyük paralar ödeyip büyük bir risk almış olursunuz ama 17.000 lira bu riski yaşamak için çok ideal bir meblağ. Çünkü 17.000 liraya 32 inç 4K IPS monitör bile alınamıyor ama 2K 240 Hz oled alınabiliyor ve aldığınız oled monitör görüntü kalitesi olarak 40.000 liralık 2K oledlerden farklı değil.
hocam selamlar 1003 adlı güncelleme çıkmıyo samsung da 1002 gösteriyo
Upgrade File(USB type),MAIN
  • Versiyon 1002.0
  • 2.18 MB
  • 2025-03-06
  • Hepsi İşletim Sistemi
Farklı Dillerde

şu şekilde nasıl güncelledin sen

arkadaşlar güncellemeyi nasıl yaptınız bende bizim modelin 1002 versiyonu gösteriyo
Upgrade File(USB type),MAIN
  • Versiyon 1002.0
  • 2.18 MB
  • 2025-03-06
  • Hepsi İşletim Sistemi
Farklı Dillerde

şu şekilde, sadece argb li ve 360 hz li modelde 1003 gösteriyo güncellemeyi yapanlar ve konu hakkında fikri olanlar yardımcı olabilir mi lütfen

Güncelleme : beyler redditden araştırdım bir arkadaş daha benim gibi araştırmış bunun 360 hz li modelindeki 1003 versiyonunu atmış bu bizdeki 240 lığa ve anakartda bozulma olmuş ama iyidir ki garanti kapsamında olduğu için anakart değişimi yapmışlar sakın sakın 1003 versiyonunu buna atmayın

bizimkisinde zaten 1003 lü güncelleme gözükmüyor daha yeni bir güncelleme olan en son 4 gün önce gelen 6 martdaki güncellemeyi atın eğer 1003 adlı güncellemeyi atarsanız monitörünüzde hata ve çok zararlı şeyler görebilir lütfen dikkat edin
  • Versiyon 1002.0
  • 2.18 MB
  • 2025-03-06

Son düzenleme:

Jester

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Çevik
Arkadaşlar monitörü geçen hafta almıştım ufak test etmiştim bir sorun görmedim bugün ekran kartım geldi YouTube’da gezerken gri renklerde böyle bir sütunlanma mı denir pikselleşme mi denir böyle bir şey fark ettim diğer hiçbir renkte yok sadede gri de var reddite girdim normal diyorlar herkeste böyle mi toplasanız 3 saat anca kullandım
IMG_8099.jpeg

vecaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
veysel
Arkadaşlar monitörü geçen hafta almıştım ufak test etmiştim bir sorun görmedim bugün ekran kartım geldi YouTube’da gezerken gri renklerde böyle bir sütunlanma mı denir pikselleşme mi denir böyle bir şey fark ettim diğer hiçbir renkte yok sadede gri de var reddite girdim normal diyorlar herkeste böyle mi toplasanız 3 saat anca kullandım
Alıntıyı görüntüle
bende böyle bir sorun yok düz gri ekran. Değiştirin bence

Jester

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Çevik
bende böyle bir sorun yok düz gri ekran. Değiştirin bence
Bende hiç fark etmemiştim bugün ekran kartını kurdum Amd ayarlardan vrr filan açtım o yüzden mi oldu şimdi pixel refresh e bastım osd den bekliyorum düzelmezse iade edicem hiçbir şey demeden geleli 2 gün filan oldu

vecaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
veysel
Bende hiç fark etmemiştim bugün ekran kartını kurdum Amd ayarlardan vrr filan açtım o yüzden mi oldu şimdi pixel refresh e bastım osd den bekliyorum düzelmezse iade edicem hiçbir şey demeden geleli 2 gün filan oldu
başka bir kaynaktan bağlayın laptop falan varsa bi deneyin

Jester

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Kerem Çevik
başka bir kaynaktan bağlayın laptop falan varsa bi deneyin
Malesef yok en fazla işlemciden görüntü alabilirim ancak çok saçma 2 saat filan kullandım bu kadar çabuk sorun çıkarmasını beklemiyordum

arkadaşlar rica etsem bu videodan %90 95 civarlarında bakıp söyler misiniz ona göre iade edeceğim yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleme:

vecaca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
veysel
Malesef yok en fazla işlemciden görüntü alabilirim ancak çok saçma 2 saat filan kullandım bu kadar çabuk sorun çıkarmasını beklemiyordum

arkadaşlar rica etsem bu videodan %90 95 civarlarında bakıp söyler misiniz ona göre iade edeceğim yardımcı olursanız çok sevinirim
şans işi hocam size hatalı ürün de gelmiş olabilir.

Bende böyle gözüküyor hocam

Ekler

• IMG_20250310_225928.jpg
    IMG_20250310_225928.jpg
    2.3 MB · Hit: 78
  • IMG_20250310_225933.jpg
    IMG_20250310_225933.jpg
    2.3 MB · Hit: 76
Top Bottom