ErdemmK
80+
- Reaksiyon skoru
- 175
Onun rajintek fan sorunluydu ve 11.920V başlangıçti yani boşta. daha da aşağı iniyordu... Yüke sokunca.Aradığım cevap.Kullanım senaryosunda düşme durumu var mı?
@LaZz61 sen Raijintek de kaç V görmüştün de değiştirmiştin?
Evet kabaca PSU nun kalitesini belirler diyebiliriz KABACA! tek etmen bu DEĞİL!Oyunlarda +12V kanalının 12.000 altına düşmesi psu nun kalitesinin düşük olduğu anlamına mı gelir ? Bu konuyu görünce bende merak edip kontrol etmek istedim. Oyuna girip değerlere baktım ve durum ektedir. Görüşün nedir merak ediyorum. @HacıSOFU
MSI A850GF
Alıntıyı görüntüle
Onun rajintek fan sorunluydu ve 11.920V başlangıçti yani boşta. daha da aşağı iniyordu... Yüke sokunca.
PSU yıprandıkça voltaj aşağı düşebilir bu 2 günde olacak bisi değil kullanım senaryosuna bağlı 5-10 yıl sürebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet kabaca PSU nun kalitesini belirler diyebiliriz KABACA! tek etmen bu DEĞİL!
Hayır garantinin umrunda olacağını sanmam. Çok ekstrem voltajlar görmedikçe. 13-14 veya 10-11 gibi.Garanti bu duruma bir şey yapabilir mi o zaman?
Hayır garantinin umrunda olacağını sanmam. Çok ekstrem voltajlar görmedikçe. 13-14 veya 10-11 gibi.
Emmi benim psu denemeleri ben test felan yapmam normalde. Fandan öyle ses cıkıyorduki zaten toplatılma kararı alınmış bir seriydi. BU arada raiji değil enermax dı benim denediğim psu. Raiji yi forumda 2 3 kişiye denettirdik önceki cratos serisi rezaletti. Benim psu yüke binmeden zaten direk kafadan 11.980 felan dı 12 hiç görmüyordu psu. Test sonuçları durmuyor ama direk iade etmiştim Fsp aldım 12144 felan takılıyor 12.060 70 felan gördüm 3 saat tam yük testte.Aradığım cevap.Kullanım senaryosunda düşme durumu var mı?
@LaZz61 sen Raijintek de kaç V görmüştün de değiştirmiştin?
İşte o NZXT dediğin mal 11.3 voltlara düşüyor ve reset atıyorduHmm. Bir sorun çıkarmaz umarım yıllar boyunca.
NZXT çok övülüyordu, kullanıyordum. Bir zamandan sonra ekran kartı yüke girince kapatmaya başladı. Sanırım güç kaynakları da ömürlerini dolduruyor ama kimisi de 15-20 yıl kullanıyor nasıl yapıyorsa.![]()
Daha FPS alıp da pişman olanı görmedimEmmi benim psu denemeleri ben test felan yapmam normalde. Fandan öyle ses cıkıyorduki zaten toplatılma kararı alınmış bir seriydi. BU arada raiji değil enermax dı benim denediğim psu. Raiji yi forumda 2 3 kişiye denettirdik önceki cratos serisi rezaletti. Benim psu yüke binmeden zaten direk kafadan 11.980 felan dı 12 hiç görmüyordu psu. Test sonuçları durmuyor ama direk iade etmiştim Fsp aldım 12144 felan takılıyor 12.060 70 felan gördüm 3 saat tam yük testte.
Bu testlerin Psu çıkışıyla alakası olurmu mesela amd kart kullanan birisi gen5 kablo kullanmıyor. 2 veya 3 tane pcle çıkışı ile gen5 tek çıkış farklı değerlere sebep olabilir mi ?İşte o NZXT dediğin mal 11.3 voltlara düşüyor ve reset atıyordu![]()
Emmi benim psu denemeleri ben test felan yapmam normalde. Fandan öyle ses cıkıyorduki zaten toplatılma kararı alınmış bir seriydi. BU arada raiji değil enermax dı benim denediğim psu. Raiji yi forumda 2 3 kişiye denettirdik önceki cratos serisi rezaletti. Benim psu yüke binmeden zaten direk kafadan 11.980 felan dı 12 hiç görmüyordu psu. Test sonuçları durmuyor ama direk iade etmiştim Fsp aldım 12144 felan takılıyor 12.060 70 felan gördüm 3 saat tam yük testte.
İşte o NZXT dediğin mal 11.3 voltlara düşüyor ve reset atıyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Daha FPS alıp da pişman olanı görmedim![]()
Öneri ile olsaydı...O zaman kendi üreten firmalar FSP, Seasonic, High Power bu 3 markadan şaşmamak lazım herhalde.
Çok da çılgınlar gibi önerilen model halbuki NZXT güç kaynakları.![]()
Gönlüm hala seasonicden yana ama fiyatı aşırı fazla. FSP den fan sesinden korkuyordum msi gibi olursa diye. Ama zero modunu bile açmıyorum okadar memnun etti. Gerçi kasada 10+3 140mm fan var pek duyamıyorda olabilirimO zaman kendi üreten firmalar FSP, Seasonic, High Power bu 3 markadan şaşmamak lazım herhalde.
Çok da çılgınlar gibi önerilen model halbuki NZXT güç kaynakları.![]()
Çıkıştan çıkışa fark eder voltaj.Bu testlerin Psu çıkışıyla alakası olurmu mesela amd kart kullanan birisi gen5 kablo kullanmıyor. 2 veya 3 tane pcle çıkışı ile gen5 tek çıkış farklı değerlere sebep olabilir mi ?
Yani ben nvdia kartı tek çıkışla test etmiştim ama amd kartları mesela 2 3 çıkışla test ediyorlar. Bu sonuçları değiştirebilr mi bu mantıklaÇıkıştan çıkışa fark eder voltaj.
Dandik PSU larda 1 tarafı 12v verebilirken diğer taraf yamulup 11.7V lara düşebilyor.