IPhone 16 Pro vs Samsung S25 Ultra

S24U bile en baba oyunda buz gibi, 15-16'lardan serin çalışıyor, neyin ağır oyunundan bahsediyorsunuz hocam. iki cihazın CPU'sunun arasında %35-40 fark var, istediği kadar ısınıp yansa da %35-40'lık fark kapanacak kadar thermal throttling yapmaz. Ekran sadece dışarıda gözükmesiyle bitiyor mu Samsung kanadında 2,5K cam gibi çözünürlük var. Yansıma yaptıktan sonra neyi görebileceksiniz ışık altında? S25U, pilde de 16 Pro Max'ten iyi, YT'de elli çeşit test var %80-90'ında şarjı daha uzun gidiyor

Fanboylar bugüne kadar güncelleme 2 senede kesiliyor dediler, adamlar A16'ya bile 7 sene destek verdiler, yavaşlıyor dediler 4 senelik S20FE cihazım taş gibi çalışıyor, Sosyal medyaya foto atamıyor dediler Sosyal medya anlaşması yaptılar. Şimdi de arada 600-700K antutu farkı var 16 Pro Max'i yerden yere vurmuş, ağır oyunda İphone daha iyi demeye başladınız ben çözemiyorum valla xD Ağızlarında kuş tutsalar güvercin tutamadı karga tuttu diyeceksiniz
Tamamen kağıt üzeri veri ile tartışma yapıyorsunuz ortada uygulamalı kanıt yok.

aklın varsa 16 pro / pro max alırsın o kadar söylüyorum. xiaomi samsung ve appleın son model cihazlarının kullanarak bu yorumu yapıyorum.
gidip s25 ultra bile kullanmamış eline dahi almamış elamanların s25 ultra övmesine bakma kullanlardan al tavsiyeni.

Merhaba arkadaşlar 4 yıldır Redmi Note 10 Pro kullanıyorum.

Telefonu değiştirme vakti geldi.

Samsung S25 Ultra düşünüyordum. MediaMarkt'te gittim denedim.
Telefon cok hafif yani sanki maket telefon deniyordum.
Kalite hissiyati hiç yok. Sanki en ufak yere düşmede paramparca olacak gibi duruyor.

Özellik açılışında ne kadar iyi dursada arkasindan iPhone 16 Pro Max denedim.
Farkli bir premium hissiyati var ve aklim kaldı.

Ama tabii fiyatlar uçuk 105 bin TL fiyati var.

Özellik olarak S25 Ultra kalite hissiyat olarak IPhone'da aklim kaldi.

Her yerden alamıyorum. Vatan veya mediamarketden alacağım. Çünkü sifir faiz alışveriş kredisi veren sadece oralar var.

iPhone 16 Pro modelini denemedim. Ama 256 GB 90 bin TL olmasi secenekler arasina girdi.

Şimdi önümde iki secenek var.

Elimdeki telefonu 2 bin TL sayip üzerine Samsung 8 bin TL ek destek vererek. Toplamda 10 bin TL'lik bir indirim alıyorum.

Ve S25 Ultra 256 GB 83.500'den 73.500'e düşüyor.

S25 Ultra 512 GB 91.500'den 81.500'e düşüyor.

Eger iPhone 16 Pro alirsam direk 90 bin fiyati var. Ama 16 Pro'da batarya konusu beni düşündürüyor. 16 Pro Max'a gore ne kadar fark eder. S25 Ultra ile kıyaslamiyorum bile.

Telefonu günlük kullanıyorum oyun oynamiyorum ama iPhone oyunlar kaliteli duruyor belki oynayabilirim 😀

Sosyal medya vs. kullaniminda 16 Pro günlük kullanimi karşılar mi?

Telefonu değiştirmemin en büyük sebebi fotoğraf ve video konusu iki telefonda iyi ama yer yer birbirini geçse de iPhone portre fotoğraflar konusunda daha basarili gibi daha derinlik ve keskinlik veriyor gibi geldi.

Sizce hangisini tercih etmek daha mantikli olur. Bir telefonu 3 4 sene kullanirim.

Ayrica arada bir yurt dışı alayim diyorum. 5 Mayıs'tan sonra hat takarsam 16 ay kadar kullanabilirim. Eger devlet seneye 4+4 olayinda bir değişiklik yapmazsa. Yaparsada telefonu yedek parça olarak satsan yine bir şeyler eder diye düşünüyorum. Yurt dışı kacak alirsam. S25 Ultra veya15 Pro Max alabilirim.
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/xiaomi-15-ultra.html 🙃 aklın dahada karışsın:) şaka bir yana senin için donanım daha önemliyse bu yazılımsa 16 pro

Tamamen kağıt üzeri veri ile tartışma yapıyorsunuz ortada uygulamalı kanıt yok.
hocam senle biz aynı kafayız bu elemanlar kullanmadıkları cihazları kağıt üstünde ne güzel evire çevire övüyor aga

(Attığım andaki Peak Temps'e bak bakayım kim daha serin çalışıyor)
(FPS ve sıcaklık farkına bak)
(Sıcaklık farkına bak)
Siz kıçı kırık Pubg'yi oyun sanıyorsunuz galiba. 2.5K çözünürlüğün 6.8 İnç telefonda fark yaratacağını zannediyorsan hiç görmemişsindir.
1400 Nit parlaklığın yanında 1900 Nit parlaklığı koyuca yansıma önleyici bir fark yaratmıyor. O fark düşük parlaklıkta yansıma olunca ve kapalı alanda işe yarıyor en çok. Açık alanda 1400 Nit olduktan sonra yansıma önleyici kurtarmıyor.
Elimde S24U var, 2,5K ekranı her gün görüyorum :)
çözünürlük farkı gayet güzel anlaşılıyor. Apple, Samsung'tan ekran almadan önceki 720P LCD ekranlardan sonra neye baksanız iyi geliyordur siz farkı ondan göremiyorsunuzdur., cihaz en yüksek Nit'e de çıksa da güneş altında yansıma önleyici işini yapıyor. S20FE'den sonra gayet net anlaşılıyor yansıma önleyici
Binlerce oyunun içinden attığınız 3-5 oyun da S25U'nun, 16 Pro ve Pro Max'i işlemci olarak yerden yere vurduğu gerçeğini değiştirmez. Kıytırık deyip küçümsediğiniz Pubg'yi de 120FPS oynayabilmek için nereden baksanız takribi olarak minimum 1-1,2M antutulu cihaz lazım

Kamera ve OLED panel tipi dışında S25U daha kuvvetli bir cihaz. Ha yapay zekasını ve kalemini de unutmamak lazım. Başlı başına satın almak için sebepler. Ha bana kalsa Samsung cihaza değer kaybedeceğinden 100K para bayılmam, ya YD alırım ya Apple alırım yatırım aracına döndü Apple'lar ancak parasal boyutu geçip işin teknik kısmına gelince durum bariz şekilde değişiyor.

Elimde S24U var, 2,5K ekranı her gün görüyorum :)
çözünürlük farkı gayet güzel anlaşılıyor. Apple, Samsung'tan ekran almadan önceki 720P LCD ekranlardan sonra neye baksanız iyi geliyordur siz farkı ondan göremiyorsunuzdur., cihaz en yüksek Nit'e de çıksa da güneş altında yansıma önleyici işini yapıyor. S20FE'den sonra gayet net anlaşılıyor yansıma önleyici
Binlerce oyunun içinden attığınız 3-5 oyun da S25U'nun, 16 Pro ve Pro Max'i işlemci olarak yerden yere vurduğu gerçeğini değiştirmez. Kıytırık deyip küçümsediğiniz Pubg'yi de 120FPS oynayabilmek için nereden baksanız takribi olarak minimum 1-1,2M antutulu cihaz lazım

Kamera ve OLED panel tipi dışında S25U daha kuvvetli bir cihaz. Ha yapay zekasını ve kalemini de unutmamak lazım. Başlı başına satın almak için sebepler. Ha bana kalsa Samsung cihaza değer kaybedeceğinden 100K para bayılmam, ya YD alırım ya Apple alırım yatırım aracına döndü Apple'lar ancak parasal boyutu geçip işin teknik kısmına gelince durum bariz şekilde değişiyor.
Ortada hala bir kanıt yok. Binlerce oyundan daha iyi olduğu varsa at bakalım kanıt ile tartışalım diyorum. 3-4 yıllık 13 Pro bile 120 FPS oynatıyor Pubg'yi o kadar basit bir oyun. Apple sadece Samsung'dan değil LG ve başka ekran üreticilerinden de ekran alıyor. Oled veya Amoled olunca kalite farkı olmuyor, o tamamen panele bağlı.
Kanıtlarla tartışmaya devam etmeyeceksen uzatma lütfen. Binlerce oyun var yha 3-5 oyun değiştirmez yha (cLASH RoyALE, SUbwAY SurFERs, ScORe HeRO :d
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam senle biz aynı kafayız bu elemanlar kullanmadıkları cihazları kağıt üstünde ne güzel evire çevire övüyor aga
Hocam kullanıyorlar da olabilirler, orada sorun yok. Sanki Apple benim babamın şirketi de fanboyluk yapıcam 16 Pro Max için.

Ortada hala bir kanıt yok. Binlerce oyundan daha iyi olduğu varsa at bakalım kanıt ile tartışalım diyorum. 3-4 yıllık 13 Pro bile 120 FPS oynatıyor Pubg'yi o kadar basit bir oyun. Apple sadece Samsung'dan değil LG ve başka ekran üreticilerinden de ekran alıyor. Oled veya Amoled olunca kalite farkı olmuyor, o tamamen panele bağlı.
Kanıtlarla tartışmaya devam etmeyeceksen uzatma lütfen. Binlerce oyun var yha 3-5 oyun değiştirmez yha (cLASH RoyALE, SUbwAY SurFERs, ScORe HeRO :d
Hill Climb Racing'i unutmuşsun🤣
700K antutuyu hiçe sayan fanboyu adam yerine koyup cevap verende suç. Sen bu kafayla devam et

Hocam kullanıyorlar da olabilirler, orada sorun yok. Sanki Apple benim babamın şirketi de fanboyluk yapıcam 16 Pro Max için.
aynen bu arada zaten düz model iphone kullanıp fanboyluk yapan andavallar çok yazık

Hill Climb Racing'i unutmuşsun🤣
700K antutuyu hiçe sayan fanboyu adam yerine koyup cevap verende suç. Sen bu kafayla devam et
antutu değerini dür bir yerde kullan. ulan akılsızmısınız siz önce rami temizlemeden kullanın kullanabiliyorsanız android kadar gariban ve ucube bir sistem yokç

s25 ultra tabii ki.
eğer düz pro ise 25 ultra daha iyi fakat pro max ise eşit diyebiliriz işlemci gücü gerektirmeyen oyunlarda 16 pro max geçerken pubg , cod , delta force mobile gibi oyunlarda 25 ultra geçiyor , pro maxın gpu'su daha iyi idi sanırım telefon oyunlarının çoğu cpu kullanıyor ama olsun.

Bend
Merhaba arkadaşlar 4 yıldır Redmi Note 10 Pro kullanıyorum.

Telefonu değiştirme vakti geldi.

Samsung S25 Ultra düşünüyordum. MediaMarkt'te gittim denedim.
Telefon cok hafif yani sanki maket telefon deniyordum.
Kalite hissiyati hiç yok. Sanki en ufak yere düşmede paramparca olacak gibi duruyor.

Özellik açılışında ne kadar iyi dursada arkasindan iPhone 16 Pro Max denedim.
Farkli bir premium hissiyati var ve aklim kaldı.

Ama tabii fiyatlar uçuk 105 bin TL fiyati var.

Özellik olarak S25 Ultra kalite hissiyat olarak IPhone'da aklim kaldi.

Her yerden alamıyorum. Vatan veya mediamarketden alacağım. Çünkü sifir faiz alışveriş kredisi veren sadece oralar var.

iPhone 16 Pro modelini denemedim. Ama 256 GB 90 bin TL olmasi secenekler arasina girdi.

Şimdi önümde iki secenek var.

Elimdeki telefonu 2 bin TL sayip üzerine Samsung 8 bin TL ek destek vererek. Toplamda 10 bin TL'lik bir indirim alıyorum.

Ve S25 Ultra 256 GB 83.500'den 73.500'e düşüyor.

S25 Ultra 512 GB 91.500'den 81.500'e düşüyor.

Eger iPhone 16 Pro alirsam direk 90 bin fiyati var. Ama 16 Pro'da batarya konusu beni düşündürüyor. 16 Pro Max'a gore ne kadar fark eder. S25 Ultra ile kıyaslamiyorum bile.

Telefonu günlük kullanıyorum oyun oynamiyorum ama iPhone oyunlar kaliteli duruyor belki oynayabilirim 😀

Sosyal medya vs. kullaniminda 16 Pro günlük kullanimi karşılar mi?

Telefonu değiştirmemin en büyük sebebi fotoğraf ve video konusu iki telefonda iyi ama yer yer birbirini geçse de iPhone portre fotoğraflar konusunda daha basarili gibi daha derinlik ve keskinlik veriyor gibi geldi.

Sizce hangisini tercih etmek daha mantikli olur. Bir telefonu 3 4 sene kullanirim.

Ayrica arada bir yurt dışı alayim diyorum. 5 Mayıs'tan sonra hat takarsam 16 ay kadar kullanabilirim. Eger devlet seneye 4+4 olayinda bir değişiklik yapmazsa. Yaparsada telefonu yedek parça olarak satsan yine bir şeyler eder diye düşünüyorum. Yurt dışı kacak alirsam. S25 Ultra veya15 Pro Max alabilirim.
Bende senin gibiyim şuan redmi note 10 pro kullanıyorum. 2024 ağustos ayında iphone 15 pro aldım ama çok pişman oldum gerçekten hiç parasını haketmiyor, bug dolu, yapay zeka desteği yok şarj desen gitmiyor. Ekranı güneşte göremiyorum çıldırdım zararına 2 ay içinde attım note 10 proyu kullanmaya devam ediyorum. 1 aydır araştırıyorum s25 ultrayı hiç denememiştim elime aldığımda aşık oldum gerçek bi primium hissi verdi bana. Araştırdım en ince detayına kadar denesim de en az 5 6 kere gidip bakmışımdır. Yakın zamanda alıcağım kesin bir gerçek çünkü harika bi telefon. Sanada öneririm s25 almanı çünkü iphonelar artık hiçbir artısı olmayan ülkemizdeki vergi sisteminden kaynaklı yüksek fiyatlara satılıp alınmayacak bir telefon

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,687
Üyeler
183,877
Son üye
mchtdrk79
Geri