..

Kardeşim bu kadar paranoya seni yorar, ama temkinli olman da iyi. Telefonu kutuya kapalı koyuyorsan ve şüpheli bir uygulama, ısınma, batarya azalması yoksa virüs bulaşma ihtimali düşük.

Virüs bulaşsa bile HDMI'dan TV'ye, modemden diğer telefonlara kolay kolay geçmez.️⃣ Güvende kalmak için telefonu fabrika ayarlarına döndür, güncelle, Google hesabını değiştir. Önemli bir şey olduğunu düşünüyorsan ailene ya da güvendiğin bir yetişkine danış.

Kafana çok takma, ama temizlik yap geç.

Arkadaşlar merhaba başlıkta yazdığı gibi okulda sınıfta bir sürü kişiyle kavgalıyım, ciddi kavgalar yumruk yumruğa, teke tek, bunlar discord filan takılıyorlardi işte Rat filan nedir biliyorlar, telefonu kutuya koyuyoruz başkan götürüyor ama kendi dostlarının telefonunu filan alıyor bu başkan benim telefonumu alıp, birde bazıları sonradan telefonu almaya gidiyor bunlardan biride benim telefonumu alıp şarj yerinden her hangi bir virüs yükleyebilir mi, ekran şifremi bilmiyorlar ama görmüş olabilirler ama telefonda değişiklik görmedim ve telefonu kutuya her koyduğum da kapatıyorum birkaç kez açık geldi, işte bunlar virüs yükleyip kameradan beni izleyebilir mi, dinleyebilir mi, ekranı mı izleyebilir mi yani WhatsApp mesajlarını filan görebilir mi ve eğer virüs bulastirdilarsa bu virüs evdeki modeme ve ordan modeme bağlı olan diğer cihazlara bulaşır mı, televizyona ekran yansıtma yapıyorum HDMI ile, televizyona virüs bulaşır mı ailemin telefonuna hotspot ile internet, Bluetooth ile foto filan gönderiyorum onların telefonuna virüs bulaşır mı kameradan izleyebilir mi dinleyebilir mi, virüs bulastiysa ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz ?? Geçen sene yaşandı çoğu olay, bu sene yeni başladı zaten, telefonumu hep odamda tutuyorum ailemle konusmalarimi duymasinlar diye, gormesinler diye, ve telefonu kullanırken öyle büyük işler yapmamaya çalışıyorum, telefonla filan konuşurken önemli konular konuşmamaya çalışıyorum, cevaplarınızı bekliyorum??

1) virüs bulaşmış mıdır saydığım bütün cihazlara.
2) virüsü nasıl temizleyebilirim.
3) ele geçirdikleri bilgiler, görüntüler filan varsa ne yapabilirim.

Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.
Okumadım ama telefon modeli nedir

Hocam hiç bir şey yapmamışlardır.Saydığın cihazlara virüs bulaşma ihtimali yok onu bir kenara at.Sende virüs olsa bile seni izlemeleri için yazılım yazmaları lazım.Onu yapabilecek bir seviyede değiller zaten.Sen rahat ol.Değişebilirsen okulunu değiş.Ya da dikkat et.Telefonunu vermemeye çalış.Olmazsa da telefonuna uzun bir şifre koy.Rakamlar ve harflerden oluşan.

Dostum bir şey yapamazlar ama sen için rahat olsun diye telefonu formatla. Durumu sınıf öğretmenine bildir ve telefonu bir daha o kutuya koymamak üzere öğretmeninden izin al.

Her şeyden önce bir nefes al ve sakinleş.
Bu kadar paranoya zihnine zarar verir.

Rehber öğretmene başvurmaktan asla çekinme.

okulunda dayak yediyse bu sorun kendisinin boş yapmıyorum ben konuyu açan kardeşimin benzerlerini bizde yaşadık zamanında çocuğa kaçmayı aşılayamazsınız bir sorun varsa orada o sorunu çözeceksin gücün yetmiyosa okul yönetimine söyleyeceksin ama bir şekilde çözeceksin işin içinden çıkamadığın noktalarda ortadan kaybolmak çözüm değil
kardeş burda kimseyi küçük görmek gibi bir niyetim yok ancak çocuk telefonunun dinlendiğini izlendiğini düşünüp ailesiyle otururken telefonu yanına almayan bir arkadaşımız, sen gelmiş sorunu çözecek illaki diyorsun, teoride mükemmel cevaplar ama malesef pratikte herkes dediğin şeyleri yapamayabilir, durumu birde o yönden yorumla, ve tekrardan konu sahibi arkadaşımız için en makbul ve zararsız çözümü tekrar yaz.

adam bişi sormuş 2 sayfa hikayeni yazmışsın, tanımadığın insanlara mesafeni ayarlaman ve konuşma ihtiyacından ötürü arkadaşa ihtiyacın var, bu sana kendimce iyi niyet önerisiydi agresiflik yapacağın bir şey yok
bu eleman böyle belli çocuk daha lise öğrencisi falan muhtemelen tüm konuşmaları böyle engelle geç ben öyle yaptım

bu eleman böyle belli çocuk daha lise öğrencisi falan muhtemelen tüm konuşmaları böyle engelle geç ben öyle yaptım
öyle yapıyom saçma sapan şeylerden şikayet etmiş beni bide rapor yedim 2 tane ben herifi raporluyorum hiç bişi yapmıyolar çok ilginç çoluk cocukla ugrasıyoz

niye sıkıntı yapıyonki hasımlarını vurdururuz olay kapanır

öyle yapıyom saçma sapan şeylerden şikayet etmiş beni bide rapor yedim 2 tane ben herifi raporluyorum hiç bişi yapmıyolar çok ilginç çoluk cocukla ugrasıyoz
Körler sağırlar birbirini ağırlar.
İkinizde üzerinize vazife olmayan şeylere maydonoz olmayacaksınız, madem yaşınız başınız var yaşınıza göre hareket edeceksiniz.
2 satır yazdım diye hayat hikayeni anlatma zart zurt diye lafa girmeyeceksin, sana kalmadı benim ne yazıp ne kadar yazdığım.
İşine bakacaksın, maydonoz olmayacaksın kimseye, uğraşmayacaksın bu sayede kimseyle de.

Sende bilgin olmadığı şeylerde milleti yanıltmayacaksın. Direksiyon vs bilmediğin şeyler, bilmediğin şeylerde de milleti yanıltmayacaksın
Bilgisizce konuşarak yanıltmak yerine dinleyip öğreneceksin.

Verilen önerileri fazla ekstrem buluyorum discord dan ray arayan Bi tipin bulabileceği yazılımlar bellidir ve bunlar da mevcut anti virüslerin çoğu tarafından yakalanır yakalanan bir virüs için ise format atmak yapılabilecek en gereksiz eylemdir. Hdmı bulaşması hayatımda hiç duymadım belki akıllı televizyonlara bişeyler bulaşabilir ama böyle tiplerin elde edebileceği yazılımlar değildir onlar. Modem olasılığı televizyondan yüksek olsa bile gene çok zor bişey kafaya takmana değmez. Bluetooth paylaşımıyla belki sende varsa dağılabilir ama gene anti virüs taraması yapabilirsin içinin rahat etmesi için. Açık olmak gerekirse ergenlikten ötürü klasik herkes beni izliyor düşüncesinde olduğun fikrindeyim ve arkadaş edinme önerisini de ciddiye almanı tavsiye ederim. Virüs kendi yaptıkları dandirik bişey değilse anti virüs taramasından çıkar öyleyse de pek bişey yapamazlar dert etme Google playde mevcut değildi en son kaspersky indir tarat bunun haricinde sağlam bi şifre koy ki böyle boş dertlerin olmasın ve kapattığında emin olduğun zamanlar açık gelirse müdür yardımcısına gidip durumu anlat kameraları inceleyin suçtur bu yapılan sınıf başkanı da yetkisini kötüye kullanmasıdır ve virüs çıkarsa çok daha iyi silmek yerine karantina al hemen karakola git arkadaşlarından şüphelendiğini ve virüsün incelenmesini falan söyle hiç uğraşmam deme öyle bi sürünürlerki izlerken zevkten dört köşe olursun

Körler sağırlar birbirini ağırlar.
İkinizde üzerinize vazife olmayan şeylere maydonoz olmayacaksınız, madem yaşınız başınız var yaşınıza göre hareket edeceksiniz.
2 satır yazdım diye hayat hikayeni anlatma zart zurt diye lafa girmeyeceksin, sana kalmadı benim ne yazıp ne kadar yazdığım.
İşine bakacaksın, maydonoz olmayacaksın kimseye, uğraşmayacaksın bu sayede kimseyle de.

Sende bilgin olmadığı şeylerde milleti yanıltmayacaksın. Direksiyon vs bilmediğin şeyler, bilmediğin şeylerde de milleti yanıltmayacaksın
Bilgisizce konuşarak yanıltmak yerine dinleyip öğreneceksin.
suscanmı artık çocuk lisedeki halini tekrarla devam et yoluna

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,663
Üyeler
183,874
Son üye
AngaraBeyfendisi
Geri