Zaten Mesleki Eğitim Merkezi diğer adıyla çıraklık eğitim lise diplomamı veriyor. Eğer sanayi yolunu seçersem pekte lise okumanın mantığı yok iyi bir üniversite için ayrı tabi.
Sanayi işini ilerde teknoloji bitirirse ne yapacaksın
Bunuda araştırdım aslında yani bence illaki kaporta veya elektrik işine ihtiyacımız olur ki zaten ülkemiz elektrikli arabalara o kadar hızlı adapte olamayacağı için nede olsa ülkemizin gerçeği fakir bir ülkeyiz daha içten yanmalı motorlar için bir asır daha geçer belki sonra sanayi biter. Buda araştırma fikrim tam emin değilim.
okumaktan kastın nedir bunu belirlemelisin bence ilk önce ve 14 yaşında sanayi fikrini cıkarmalısın.
İyi bir üniversitede iyi bir bölümü kazanıp sadece derse git-gel yerine her imkanı kullanıp kendini geliştirip çevreni genişletirsen okumanın kötü bir yanı yok.
Ha kötü bir yer kazanıp 4 sene 101 oynarsan orası ayrı.
Elektrik elektronik mühendisliği veya gelecekte daha çok iş imkanı olacak yapay zeka mühendisliği gibi bilgisayar, elektrik veya otomotiv dalında bölümler düşünmüştüm. 14 yaşında neden sanayi düşünüyorum çünkü devlet zaten bana okumayacak çocuklar çıraklığa gitsin diye bir tercih belirtmiş ve 18 yaşında ustalık, kalfalık, lise diploması, dükkan açma belgelerni veriyor buda bana mantıklı gelmişti o yüzden bu yaşımda öyle düşündüm.
liseyi bıtır unıye gıtmessın ha ıyı bır unı kazanırsan gıt ama abıdık gubıdık unı zarttı zorttu bolumuyse zaten gıtme onun dısında cıraklıga gıtmek ıstıyosan adam akıllı bır dukkanda ol yanı senı cıraksın dıye cay koydurp tuvalet temızleten degıl ısı ogreten usta olursa iyi olur ama daha cok erken bence kararın degıl lısede derslerınede onem verırsen ıyı bır unı gelır yanı anadoluyada gıdebılırsın obp nı yuksek tut
Obp puanım yüksek yani en azından yaşadığım konumda ortalama 98 ile alan anadolu lisesini tutuyor. Zaten en çok pişmanlığım 7. Sınfın yazında anne babama söylesemişimde beni sanayide bir ustaya verselermiş şuan öyle olsaydım daha çok fikir sahibi olurdum mesela zordu yada iyimiş sevdim gibi fikrim olurdu ama çok geç.
Ama dediğin gibi yaparsam ve liseye gidip yks de kötü puan yapıp kötü üniversite tutturursam olan benim 4 seneme olur.
Kardeşim konuyla ilgili bilgi sahibiyim aklına takılan bir soru olursa yardımcı olabilirim özelden yaz
Sanayide çalışmak göründüğü gibi kolay değil bin türlü insanla muhattap oluyorsun çıraklık döneminde tuvalet temizleyip çay dağıtıcaksın her türlü kaçış yok iyi bir ustaya gidersen zamanla işi öğretir sana ama kötü bir ustaya gidersen ki muhtemelen kötü bir usta denk gelicek işten soğutur yılların boşa gider tavsiye olarak bizim beyinci dediğimiz elektronik beyinli arabalarin arıza lambalarını silen partikül iptal eden vs biyere git onun dışında aklıma şuanlik bişey gelmiyor aklına takilan bişey olursa sorabilirsin
Öncelikle sağolasın abi yardımın için yani sen anladğım kadarıyla sanyinin içindesin pişman mısın yani aklında keşke okusaydım düşüncesi oldumu?
Tahmin ediyorum ortamı biraz ama zor olacak ama zaten gayretsiz bir şekilde iş bulmanın yolu yok ki yani o olmassa ders çalışıcam aradaki tek fark birinde sıcacık yerde ders çalışırak akılsal olarak yorulacaksın diğerinde fiziksel olarak çok yorulacaksın. Üniversite o kadar güzel yerde okumassan iş bulamama ihtimalin var ama sanayide eleman yok zaten ki eğer çalışır birikim yaparsam ilerde dükkan açarım öylede giderim tabi evdeki hesap çarşıya uyarsa...
bence meslek lisesi oku, okumaya hevesin yoksa bölüm olarak elektrik elektronik seçersen daha iyi olur sana göre bence
Bilmiyorum elektrikli arabalar da çoğalacak zamanla mantıklı olabilir.