Neler Yeni

17 yaşındayım kilo nasıl verebilirim?

Swerv

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,231
İsim
Efe Kırmaz
hocam o zatn yapılırda spora gitmeye utanıyorum o spor salonuna tek girip herkes benle dalga geçecekmiş gibi
hayır spor salonuna gittiğinde kimsenin seninle dalga geçeceğini düşünmüyorum oraya giden herkes en başta ya cılız ya da kilosu fazla insanlardı, hepsi çalışarak güzel bir vücuda sahip oldular sonuçta.

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
kanka sen maymun ne iyi misin ? adam gibi anlatsana ne maymun diyon ?

Sen Adnansın günde 5 muz yiyon 500 kalori alıyon kilolu oluyon 3 muza düşürüyon 300 kalori alıyon sonra kalori az olduğu için vücundaki yağlar kullanılıyo kilo veriyosun

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Şimdi hoca, önce yediklerinin kalorisini hesaplıyorsun. Bir günde atıyorum yarım ekmek tost, 1 meyve, 1 çikolata, 2 yumurta, 2 tabak fasulye yedin diyelim. Bunların her birinin kalorisine internetten bakacaksın, veya hassas tartı alıp kendin tartacaksın oran yapacaksın, sonra kendin internetten kalori ihtiyacını hesaplayacaksın. 2600 çıktı diyelim. sen bu 2600 ün altında yiyeceksin. Bu kadar.
Evde idman yapabilirsin. Fakat vücuduna göre fazla şiddetli idmanlar yapma ve proteini eksik alma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi hoca, önce yediklerinin kalorisini hesaplıyorsun. Bir günde atıyorum yarım ekmek tost, 1 meyve, 1 çikolata, 2 yumurta, 2 tabak fasulye yedin diyelim. Bunların her birinin kalorisine internetten bakacaksın, veya hassas tartı alıp kendin tartacaksın oran yapacaksın, sonra kendin internetten kalori ihtiyacını hesaplayacaksın. 2600 çıktı diyelim. sen bu 2600 ün altında yiyeceksin. Bu kadar.
Evde idman yapabilirsin. Fakat vücuduna göre fazla şiddetli idmanlar yapma ve proteini eksik alma.
Yediğin her şeyin kalorisine iyi bak
hamur işlerini yerken dikkat et onlar pek hesaplanamıyor doğru düzgün

Besim Tibuk

80+ Gold
kanka sen maymun ne iyi misin ? adam gibi anlatsana ne maymun diyon ?
Adam diyor ki "maymun günde 5 muz yiyip 500 kalori alırken 3 muza düşürüp 300 kalori almaya başlarsa 200 kalori açık verip kilo vermeye başlar."

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Yemeklerde kuru besin tüketme. Sıvı besin de tüket.
Ekmeği bırak.
Gazlı, şekerli içecekleri içme.

cukumera21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Hasan Kaya
Arkadaşlar Merhaba boyum 1.76 yaşım 17 96 kilo falanım ve 80 e falan düşmek istiyorum. Bunu Nasıl yapabilirim sadece sporla mı olur yani sporsalonuna kilolu olarak gitmekten çekiniyorum ve utanıyorum yardımcı olabilir misiniz ?
Kanka ben de kiloluydum spora gittim 110 kilodan 85 e düştüm diyet de önemli. Çekinmenin manası yok oraya çoğu kişi kilo vermeye gidiyor. Sağlam bir diyetle hallolur.

Qilin

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Enes Gök
Bende böyleydim, tam 120 kiloydum. Ekmek, şeker, tuzu uzun yıllar tüketmememe rağmen. Spor salonunda kimin ne yaptığı veya vucüdu çokta ilgilenilen bir şey değil, en fazla cidden kaslı birisi gelir tavsiye verir veya o kişiyi överler o kadar. Onun dışında günlük aldığın kaloriyi düşürüp diğer arkadaşların da dediği gibi kalori açığı vermelisin. Nasıl diye sorarsan günde 2000 kalori alıyorsan bunu 1500-1700 kaloriye indirir daga fazla hareket ederek kalori yakarsın. Günlük proteini vs hesapla alabiliyorsan almaya çalış alamıyorsan da pek farketmiyor. Spora sinirlenerek yine mi spor diye gitmeyeceksin. En başta istemek gerekiyor. 17 yaşındaydım 120 kiloyken seninle aynı şuan 89-92 falan gidip geliyorum, umursuyor muyum diye sorarsan pekte önemli değil kilo değişip durur hayatın boyunca, o yüzden özgüvenini spora giderek yükselt daha fazla arkadaş edin, istersen özgüven için dil de öğrenebilirsin, o da özgüven verir. Ben dil öğrenirken motive olan birisiyim ve 3 dil öğreniyorum. Fatsecret ile kalorileri hesaplayabilirsin.

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Harcadığın kalori aldığından fazla olmalı.
Spor ve diyet yapabilirsin.
O kiloda spor salonuna gitmen kadar doğal bir şey yok kimse sana bakıp gülmeyecek veya dikkatlerini çekmeyeceksin. İnsanlar oraya sana bakıp gülmek için para vermiyorlar. Herkes ilk başladığında o şekildeydi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Hasan Can Doğru
Anlamıyorum da değişik tipler dolanmış gene buraya da :D Adamın sorusu net özgüvensizlikten dolayı salona gidemiyorum. Birde dostum spor salununda herkes kaslı vs değil çoğunluğunu zaten salonların kilolu ya da zargana kimseler dolduruyor ideal kiloya gelebilmek için. Ve o gördüğün kaslı abilerin daha çok sana yardım ederler dalga geçmezler. Çekinme sor mesela onlara hafif kendini sporcu olduğunu düşünne tipler evet tugaf bakabilir kendini sporcu zannedebilri ama özellikle kaslı abilerine yaklaş onlar hatta sana hareket göstermekten beslenme önerisi vermekten keyif alacaktır. Özellikle çoğu salonda teşvik edici olarak kilo kayıpları isminle beraber sergilenir herkes seni tebrik ve takdir eder. Spor salonları dışardan çok kasıntı gibi görünsede içerde gerçekten iyi dostluklar abiler edinebileceğin bir yer. Korkma çekinme herkes seni takdir edicek azminden dolayı ve herkes her konuda yardımcı olacak.

FOXN FOR WİN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,153
İsim
Adnan Eren
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yediğin her şeyin kalorisine iyi bak
hamur işlerini yerken dikkat et onlar pek hesaplanamıyor doğru düzgün
Harcadığın kalori aldığından fazla olmalı.
Spor ve diyet yapabilirsin.
O kiloda spor salonuna gitmen kadar doğal bir şey yok kimse sana bakıp gülmeyecek veya dikkatlerini çekmeyeceksin. İnsanlar oraya sana bakıp gülmek için para vermiyorlar. Herkes ilk başladığında o şekildeydi.
Yemeklerde kuru besin tüketme. Sıvı besin de tüket.
Ekmeği bırak.
Gazlı, şekerli içecekleri içme.
Sen Adnansın günde 5 muz yiyon 500 kalori alıyon kilolu oluyon 3 muza düşürüyon 300 kalori alıyon sonra kalori az olduğu için vücundaki yağlar kullanılıyo kilo veriyosun
Şöyle Yapıyorum zaten ekmek yemiyordum uzun süredir sadece içecek çok içiyordum. Şuanda Sadece 1000 kalori alıyorum günlük ve 10k adım atıyorum her gün.kışında spora başlayacağımda çok daha rahat başlayabileceğimi düşündüm. Bi yandan kalori açığı yapıyorum bi yandan da 10k adım atıyorum şuanda iyi midir ?

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Şöyle Yapıyorum zaten ekmek yemiyordum uzun süredir sadece içecek çok içiyordum. Şuanda Sadece 1000 kalori alıyorum günlük ve 10k adım atıyorum her gün.kışında spora başlayacağımda çok daha rahat başlayabileceğimi düşündüm. Bi yandan kalori açığı yapıyorum bi yandan da 10k adım atıyorum şuanda iyi midir ?
1000 kalori çok az o kadar yapma sen ağır yaşam hastası değilsin

Top Bottom