Bunlar hızlı VA'lar hocam. Bunu alan adam rekabetçi oynamaz zaten ama üst düzeyde rekabetçi oynamayan biri için yeterli hıza sahip.
Renk olarak falan da bildiğiniz üzere artık VA'lar da pek ala en geniş gamutlara sahip olabildiği için IPS daha canlı vb. durumlar neredeyse çoğu zaman geçersiz.
yalnız bu hızlı VA'ların sorunu da scanline çıkarması kronik olarak. Yanlış hatırlamıyorsam G9'da da vardı bu. Şu konudan ne olduğuna bakabilirsiniz:
Sonradan önemli ek: kronik scanline problemi için konudaki mesajları okuyunuz. ----- Selamlar arkadaşlar. Yakın zamanda yeni nesil çok hızlı VA'lardan olan bu modelden tanıdıklarıma 2-3 tane aldık. Elime geçmişken ghosting testi yapayım dedim. UFO GHOSTİNG TESTİ Overdrive (Tepki süresi)...
forum.donanimarsivi.com
Mesaj otomatik birleştirildi:
-
Güncelleme:
Aynen dediğim gibi. Bu model de fazlasıyla hızlı. Ancak scanline sorunu devam ediyor:
"Çoğu kullanımda fark edilmiyor fakat bazı içeriklerde fark edilebilir." demişler. Konuda da aynı şekilde bahsetmiştim. Verdikleri örnekler de şunlar:
The Samsung Odyssey G9 is a super ultrawide gaming monitor. It has a large 49-inch screen with a 32:9 aspect ratio and 5120x1440 resolution, which is the equival...
www.rtings.com
Benim konuda verdiğim örnek de şuydu:
Bu paraya alınır mı peki? Tercih meselesi. Ultra Wide deneyimi yaşamak isteyenler alabilir. Ama o önemli değilse bu fiyata OLED bulunabilir ya da Mini-LED. Görüntü kalitesi bakımından çok daha iyi olacaklardır.
Monitör o kadar özellikli değil, smart özellikleri yok. G4'deki gibi ve Hoparlör'de koymamışlar.
Bunlar dert değilse alınır, ultrawide çok uygun fiyatlara bulunmuyor zaten.
Monitör o kadar özellikli değil, smart özellikleri yok. G4'deki gibi ve Hoparlör'de koymamışlar.
Bunlar dert değilse alınır, ultrawide çok uygun fiyatlara bulunmuyor zaten.
Dün bir tane vardı 6500TL'ye QHD 34 ama hem 34 tam UW sayılmaz hem de özellik olarak çok kötüydü. Ghosting berabat derecede, doğru düzgün geniş gamut bile yok vs.
Diğerleri idare edilir de ağır ghosting günlük kullanımda bile sıkıntı. Ha yine riski almak isteyenler olabilir UW sevdası için.
Elimde Xiaomi Mi Curved 34" olanı var. Alışınca bu bile ufak gelmeye başladı. Bir tane daha aynısından mı alsam yoksa elimdekini satıp bunu mu alsam ya da daha rekatbetçi oyunlar için vb bir tane 27" mi alsam çok kararsızım.
OLED'in de Mini-LED'in de avantajı-dezavantajı var. Mini-LED'inki resimde gözüktüğü üzere parlaklik avantajı. Ama mesela bu sahne siyah ama küçük parlak alanlar içerseydi (Yıldızlı gökyüzü gibi ve ona benzer her şey) Mini-LED patlardı.
Bu kadar keskin ifadeleri nasıl kullanabiliyorsunuz aklım almıyor.
Ha bence de alınmaz ama UW sevdası başka bir şey. Bir kullanan çok beğeniyor çoğunlukla
Selamlar,
Bu ürünü ben de sipariş verdim. Eski G9 modelinin yenilenmiş (Refresh) diye geçen modeli. Hatta üzerinde çok inceleme bile yok. Yurtdışında 954EN şeklinde kodlamalarını gördüm. Mediamarkt ile görüşme sağladım fiyattan emin olamayınca (kendi sitesinde 40k civarına satılıyor çünkü). Kendilerine teşhir olup olmadığını sordum az önce ve teşhir değil ancak fiyattan dolayı iptal edilebileceğini söylediler. Bu fiyattan sipariş verenler bilgilendirebilirlerse sevinirim.
Selamlar,
Bu ürünü ben de sipariş verdim. Eski G9 modelinin yenilenmiş (Refresh) diye geçen modeli. Hatta üzerinde çok inceleme bile yok. Yurtdışında 954EN şeklinde kodlamalarını gördüm. Mediamarkt ile görüşme sağladım fiyattan emin olamayınca (kendi sitesinde 40k civarına satılıyor çünkü). Kendilerine teşhir olup olmadığını sordum az önce ve teşhir değil ancak fiyattan dolayı iptal edilebileceğini söylediler. Bu fiyattan sipariş verenler bilgilendirebilirlerse sevinirim.