Neler Yeni

Çözüldü✓ 1TB sata ssd önerisi

TheSphinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren
Bilgisayarımdaki 500 GB M2 ssd yetmediği için 1 TB ssd almak istiyorum. Bütçem var. Oyun için kullanacağım. Marka model şeklinde önerebilir misiniz?

Son düzenleme:

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Samsung 870 EVO alınabilecek en iyi SATA SSD'dir. Depolama ve işletim sistemi yüklemek için kullanılır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Samsung 870 QVO da iyidir. Genelde depolama için kullanılır QVO.

Crucial MX500 de yine işletim sistemi ve depolama için kullanılabilecek en iyi SATA SSDlerdendir.

TheSphinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Samsung 870 EVO alınabilecek en iyi SATA SSD'dir. Depolama ve işletim sistemi yüklemek için kullanılır.

Crucial MX500 de yine işletim sistemi ve depolama için kullanılabilecek en iyi SATA SSDlerdendir.
Samsung Evo da oyun oynatır mı?

1905

80+ Silver

hocam bu ssdlerin laptopa uyup uymadığını nereden anlıyoruz? boyut olarak ve okuma yazma hızını destekleyip desteklemediğini. yanlış bilmiyorsam laptop için farklı boyutlarda üretiliyorlar

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
hocam bu ssdlerin laptopa uyup uymadığını nereden anlıyoruz? boyut olarak ve okuma yazma hızını destekleyip desteklemediğini. yanlış bilmiyorsam laptop için farklı boyutlarda üretiliyorlar
SATA SSDler standart boyda üretiliyor ve 2.5 inç oluyor. O da hem masaüstü hem notebook için uyumlu olur.

Sizin dediğiniz fark HDD'de oluyor 3.5 inç ve 2.5 inç şeklinde.

1905

80+ Silver
SATA SSDler standart boyda üretiliyor ve 2.5 inç oluyor. O da hem masaüstü hem notebook için uyumlu olur.
her sata ssd her laptopa uyuyor o zaman değil mi? ben yanlış biliyormuşum. teşekkürler

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Samsung Evo da oyun oynatır mı?
EVO QVO'nun tüm özelliklerini kapsıyor zaten. QVO'da yapabileceklerinizi EVO'da da yapabilirsiniz.

her sata ssd her laptopa uyuyor o zaman değil mi? ben yanlış biliyormuşum. teşekkürler
Evet her SATA SSD her notebooka uyar SATA girişi olan. Hız olarak da SATA3 hızlarında yani teoride 600MB/s hızlara ulaşıyor maksimum. Ama genelde 500 civarları olur. Tabi bu hızlara ulaşmak için notebookun da SATA3'e sahip olması gerekir. SATA2 olursa teordi 300MB/s hız alır. SATA1 olursa teoride 150MB/s hız alır. SATA1 SATA2 SATA3 girişleri aynı pinli ve girişlidir.

Yani SATA SSD SATA3 hızını verir ama bilgisayar SATA2 destekliyorsa en fazla 300MB/s hız alabilir. Burada hızı kısıtlayan SSD değil SATA2'dir.

Son düzenleme:
  • Muhteşem
Reaksiyonlar: 1905

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
knk elimde 4tb corsair forve mp400 var düşünürsen görüşebiliriz.

Top Bottom