Neler Yeni

+20 Yaşında Sağlam PC Toplamak İsteyen Arkadaşlara Tavsiyeler

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Gerçekten 4-5 sene delilercesine oyun oynuyordum fakat şimdi elimde güzel sistem var vaktim az olsa da var ama ruh halim ve gücüm buna yetmiyor :D Playstation 4 alsam zevk alır mıyım acaba? Konsolda çok kötüyüm çünkü.

Dandelion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Yusuf
Instagram
cik_cik_cikk
Steam
YusufBeyN
( 20 Yaşından küçük dostlarımın konuyla alakası yoktur onların durumu çok farklı çünkü. ) Şimdi gelelim meseleye.. Dostlar , 3 ay önce her oyunu ultra ayarlarda oynarım falan diye PC toplama kararı verdim. Konsollar ile PC arasında kaldım fakat pc her yönden kullanışlı olduğu için 3060 Ti sistem dizip 1080p de doruklara çıkmak istedim. Şimdi gelelim tecrübeme

Dostlar eğer full warzone gibi oyunları ultra ayarlarda oynamak istiyorsanız ve ciddi anlamda böyle oyunlarda uzun vakit harcıyorsanız veya böyle sağlam bir arkadaş grubunuz varsa iş yerinden , ortamınızdan falan yüksek seviyeli ( 3060 ti tarzı ) sistemleri alabilirsiniz , tavsiye de ederim. Hiçbir şekilde üzülmezsiniz.

Fakat geri kalan bütün durumlar için , kesinlikle önermem. Özellikle eline işini almış , çalışan , üninin son zamanlarına gelen insanlardansanız bütün günün yorgunluğuyla eve geldiğinizde açıkçası sandalyeye oturup klavye mouse ile oyun oynamaktansa , yatağa uzanıp gamepad ile oynamak çok daha ilgi çekici olacaktır. PC kısmında gamepadle oynanmıyor mu sulomete? Oynanıyor. Fakat 3060 Ti sistem fiyatları Xbox series X in 2 katı. Aradaki o fiyatla yıllarca gamepass kullanır üstüne bir de 4k monitör alabilirsiniz. Pc evet iyidir hoştur fakat bir yerden sonra her insanda olmasa da eve geldiğinde uzanıp oyuna girip keyif almak her şeyden daha cezbedici hale geliyor. 3060 Ti sistemi satıp 3090 almayı düşünüyordum fakat bugün iyice düşündüm ve vazgeçtim. Series X ve PS5 alacağım. Size tavsiyem eğer 1 oyuna 500 vermek istemiyorsanız alın Series X. Gamepass i de çekin. Bir sürü oyun oynarsınız. Arada tırt oyunlar var mı var fakat gayet iyi oyunlar da var. Eğer ben almışken Exc isterim derseniz Ps5 alın. Ps5 kullandım daha önce o kolun tepkileri beni benden aldı.

Özetle eğer çalışıyorsanız , eve geldiğinizde enerjiniz olmuyorsa , kafanız rahatlasın istiyorsanız gidip de 3060 3070 li sistemlere uçuk meblalar vermek yerine , O fiyatların yarısına Series X veya PS5 alın. İnanın çok daha mutlu olacaksınız. Anakartı işlemcisi sürücüleri windowsu rami kasası falan eğer uğraşmayı sevmiyorsanız , Konsollar bu konuda çok memnun edecek. Yazacaklarım bu kadar. Maalesef 15 16 yaşlarındaki o enerji ve istek , çalışma hayatına girince kafa rahatlatmak için 2 3 saat konsolda oyun oynamaya dönüşüyor. Tabii ki aramızda 30 yaşında olup Pc sevdalısı insanlar da vardır , ben genel bir konuşma yaptım. İyi forumlar dilerim
Cidden koltuğundan oturup rahat bir şekilde televizyondan oyun oynamak bir ayrı oluyor. Normalde konsol alanları anlamazdım neden alıyorlar rekabetçi oyun falan yok diye ama geçen dayım eve SERIES S getirdi bir tane küçücük bir şey rahat rahat getirmiş. Koltuğa yaslanıp beraber oyun oynadık. bilgisayar da bunu yapamıyorsun illa yaslanıp oynamak istiyorsan laptop alman lazım ama laptop fiyatına konsol daha mantıklı oluyor. Bana göre tamam koltuğa yaslanmak fln da en önemli olay çok stabil çalışıyor yok işte mavi ekran yedim yok şu oldu yok bu oldu uğraşmıyorsun. Televizyona takıyorsun oyununu oynuyorsun. Ben de nasip olursa bir tane aalacağım gamepass le beraber SERIES S uzun yıllar kullanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
sefa toksoy
Çocukluğumdan beri pc ortamında büyüdüğümden midir nedir bi türlü konsola ısınamadım ben. İlk pc mi 2013 yılında toplattım sonra satıp laptopa geçtim ve o laptopu yine sürekli masada oturarak kullandım. 2021 e geldik ve ben yine pc toplamayı düşünüyorum bu sevda bir başka bence :)

Top Bottom