20k'ya G50SF OLED alınır mı?

fiyat normal olede geçmeye değer mi bence değer ama burn in konusunda sıkıntı yaşayabilirsin dikkatli kullanmaya özen göstermeyeceksen veya burn in olduğunda soğuyacaksan hiç bulaşma paran zayi olmasın

Oled farkını görünce 1080p IPS'ten geçiş yapmaya karar verdim. Geçmişken oled olsun istiyorum sizce değer mi? Dikkatli kullanımda 6-7 yıl gidebilir mi?

Samsung mat oledler yapar.
Mat oledler hem canlı durmaz hem de keskinliğe negatif etki yapar.
Eğer bütçene 7/8k daha ekleyebilirsen glossy oled al.
Çünkü oledin o ihtişamlı görüntüsünü glossy'ler verir.
Ama benim bütçem maks 20k daha fazla çıkamam diyorsan al, sonuçta matta olsa oled oledtir. Her şartlarda bana göre IPS'den daha iyidir.
@TaHao anlatır mattan glossy'e geçti daha yeni.
Daha dün benzer bir konuda konuştuk.

'Samsung 27'' Odyssey G5 0.03Ms 180Hz 2K OLED LS27FG500SUXUF 19.949,05 TL' adlı paylaşımdaki yorum https://forum.donanimarsivi.com/kon...fg500suxuf-19-949-05-tl.1211009/post-10901832

fiyat normal olede geçmeye değer mi bence değer ama burn in konusunda sıkıntı yaşayabilirsin dikkatli kullanmaya özen göstermeyeceksen veya burn in olduğunda soğuyacaksan hiç bulaşma paran zayi olmasın
Yani o konuda baya takıntı olacağımdan eminim umarım sorun olmaz.
Samsung mat oledler yapar.
Mat oledler hem canlı durmaz hem de keskinliğe negatif etki yapar.
Eğer bütçene 7/8k daha ekleyebilirsen glossy oled al.
Çünkü oledin o ihtişamlı görüntüsünü glossy'ler verir.
Ama benim bütçem maks 20k daha fazla çıkamam diyorsan al, sonuçta matta olsa oled oledtir. Her şartlarda bana göre IPS'den daha iyidir.
@TaHao anlatır mattan glossy'e geçti daha yeni.
Daha dün benzer bir konuda konuştuk.

'Samsung 27'' Odyssey G5 0.03Ms 180Hz 2K OLED LS27FG500SUXUF 19.949,05 TL' adlı paylaşımdaki yorum https://forum.donanimarsivi.com/kon...fg500suxuf-19-949-05-tl.1211009/post-10901832
Bahsettiğim model mat değil diye biliyorum eski versiyonuyla karıştırıyor olmayasınız?

Yani o konuda baya takıntı olacağımdan eminim umarım sorun olmaz.

Bahsettiğim model mat değil diye biliyorum eski versiyonuyla karıştırıyor olmayasınız?
Attığın model mat kaplama, bana kalırsa 20k'yı böyle bir modele harcama gecikme harici her anlamda kötü deneyim sunuyor

Ips devam o zaman
IPS e gerek yok G5 çok daha iyi oled oleddir. IPS glow ve vasat kontrast oranı asla çekilmez. Ayrıca görüş açısı ve homojenlik de qd oled de mükemmel. Siyahlar hala karanlık da tam siyah. Hafif mat kullandıkları belli oluyor mat olmasına rağmen yansıma ya fazla karşı koyamamış. Kullananların yorumları da olumlu, beğenmeyen görmedim.
8352.webp

Büyük ihtimalle alacağım o zaman. Bu arada duvar kağıdı sevmiyorum bazıları tamamen siyah kullanın bazıları dengeli olması için gri diyor ne yapmam daha iyi?
Siyah kullan.

Büyük ihtimalle alacağım o zaman. Bu arada duvar kağıdı sevmiyorum bazıları tamamen siyah kullanın bazıları dengeli olması için gri diyor ne yapmam daha iyi?
hocam ben de mat oled kullanıyorum. kendi tercihimle seçtim memnunum.

Geri