Neler Yeni

23K Sistem Önerisi

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,719
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam dün konuya bir arkadaş MSI attı LCD ekranlı ; https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1148668607.html bu mesela kötü mü? Bir de dediğim gibi o fiyata ne çıkıyorsa bakalım deneyelim ona göre kendi karar versin bir kere alacak tam alsın.
Bunun fiyatına 240MM soğutucu + ekran alınır. Bence zaten bu LCD işi boş ne için isteniyor ki?

İlla beyaz sistem alacaksanız, ikinci el normal bir ekran kartı alıp ısıya dayanıklı boyayla boyayın.

Anakart olarakta bu anakart daha güzel görüntü açısından. Compact bir kasa alırsanız daha güzel durur.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,719
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
emir yapar
Baştan sadece kendi yorumumu yapayım yakın arkadaşım olduğu için güzel bir sistem alsın içine sinsin istiyorum. Bana göre RAM'ler çokta iyi değil gibi duruyor soğutucu baştan elendi zaten LCD lazım illaki işlemci neden Ryzen 7 veya 9 değil de Ryzen 5 o kafama takıldı, Kasa konusunda hiç görmediğim bilmediğim marka SSD konusunda okuma yazma değerleri biraz düşük ortalama istiyordu kendisi ekran kartı 3080 white modeli olabilir bulunabilirse tabi anakart okey fiyatı da eh işte diyebiliriz son olarak PSU'da marka ve wat olarak okey ama full moduler tercih edilebilirdi.
23K’ya yaparsan bize de söyle kanka

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Bunun fiyatına 240MM soğutucu + ekran alınır. Bence zaten bu LCD işi boş ne için isteniyor ki?

İlla beyaz sistem alacaksanız, ikinci el normal bir ekran kartı alıp ısıya dayanıklı boyayla boyayın.

Anakart olarakta bu anakart daha güzel görüntü açısından. Compact bir kasa alırsanız daha güzel durur.
Anakartın görünüşü gerçekten güzelmiş o zaman 360mm soğutucu alıp ekran almak mantıklı mı hocam?
Tren ile gelir ya ne var ki burada seçenek daha çok yine oraya da bakarız ama her ihtimali göz önünde bulundurun biraz fedakarlık vermek lazım 😂
Kaslı canavar için küçük bir bedel. :d

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Anakartın görünüşü gerçekten güzelmiş o zaman 360mm soğutucu alıp ekran almak mantıklı mı hocam?

360MM soğutucu yerine bence beyaz kule tipi soğutucu üst tarafada beyaz fan almak daha güzel durur. Sıvı soğutucunun o borusunun görünümü falan sevmiyorum ben tercih meselesi tabi.

Kasa olarak bu olabilir.

İşlemci olarak en mantıklısı Ryzen 5 5600, üstündeki ürünler çokta mantıklı olmuyorlar. Ya da intel tarafına geçip i5 12600K + b660 falan yapılabilir o kadar.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,719
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Attığım anakart Rog Strix daha güzel ve özellikli buyur bak bu anakart üzerine kurduğum Beyaz sistem Asus Rog Strix b550 w gaming daha iyi olacaktır ATX formatında kasada sık duruyor

Ekler

• IMG_20221231_195758~2.jpg
    IMG_20221231_195758~2.jpg
    1.6 MB · Hit: 47

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
360MM soğutucu yerine bence beyaz kule tipi soğutucu üst tarafada beyaz fan almak daha güzel durur. Sıvı soğutucunun o borusunun görünümü falan sevmiyorum ben tercih meselesi tabi.

Kasa olarak bu olabilir.

İşlemci olarak en mantıklısı Ryzen 5 5600, üstündeki ürünler çokta mantıklı olmuyorlar. Ya da intel tarafına geçip i5 12600K + b660 falan yapılabilir o kadar.
Ryzen 7 neden önermiyorsunuz hocam? Bir de 360mm sıvı soğutma daha iyi olur diye düşünüyorum ek olarak kasa olark corsair lian li vs hoş olmaz mı?
Attığım anakart Rog Strix daha güzel ve özellikli buyur bak bu anakart üzerine kurduğum Beyaz sistem Asus Rog Strix b550 w gaming daha iyi olacaktır ATX formatında kasada sık duruyor
Doğrudur hocam evet görünüş olarak ATX kasa da çok şık durmuş.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Ryzen 7 neden önermiyorsunuz hocam? Bir de 360mm sıvı soğutma daha iyi olur diye düşünüyorum ek olarak kasa olark corsair lian li vs hoş olmaz mı?

Doğrudur hocam evet görünüş olarak ATX kasa da çok şık durmuş.
Hocam marka sevdanız varsa o markaların zaten kısıtlı ürünleri var, onlardan tercih edin. Ben fiyat performans, iyi kasaları atıyorum size.
Ryzen 7'lerin oyunlardaki performans artısı yoka yakın. Eğer Ryzen 7 7700X veya Ryzen 7 5800X3D almayacaksanız tabi.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Hocam marka sevdanız varsa o markaların zaten kısıtlı ürünleri var, onlardan tercih edin. Ben fiyat performans, iyi kasaları atıyorum size.
Ryzen 7'lerin oyunlardaki performans artısı yoka yakın. Eğer Ryzen 7 7700X veya Ryzen 7 5800X3D almayacaksanız tabi.
Hocam alacak kişi ben değilim arkadaşımla genelde valo csgo oynuyoruz kendisi extra olarak single oyunlar oynuyor 3 TB HDD'de bir sürü oyunu var 360 Hz monitörü de var buna göre sağlam bir kasa ortaya çıkarmaya çalışıyoruz sizin önerileriniz fikirleriniz dahilinde.

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Ayhan TOPCU
Mesajları şöyle bi okudum da, üzgünüm ama hem 23k olsun, hem 3080 olsun, hem lcd sıvı soğutma olsun, hem ryzen 7 ya da 9 olsun bir de üstüne hepsi beyaz olsun :D maalesef kral varsa ben de alayım böyle bir sistem

Top Bottom