mrselcuk81
80+
- Reaksiyon skoru
- 99
hocam benim 6 senelik laptop da bile 8 var bence siz onu 16 yapın
Günlük kullanımda sıkıntı çekmemek için 16 gb yapabilirsiniz. Oyun konusunda zaten 16 gb ram gerektirecek oyunlara gücü yetmiyor genel olarak.Yok hocam onu demek istemedim yani rami 16 yapsam işlemci ekran kartı m2 ssd uyumlu olur mu windows 11 için onu sormuştum
Windows 10 için yeterlimi peki 8 gb hocam ikisi içinde yetmezse 16 gb yapacağım gibi mecbur.İnternette gezmek, film izlemek gibi şeyler için yeter. Oyun oynamada sorun çıkarır.
bence pek yaratmaz ben win 10 da rahat kullanıyordumEvet hocam bir an önce 16 gb yapmam gerek ama yapana kadar sıkıntı yaratırmı ondan emin değilim
yetersizMerhaba arkadaşlar. Laptop kullanıyorum özellikleri şunlar i5 1135G7 11 th gen MX330 8 GB RAM 512 GB M.2 SSD bu özelliklerdeki laptopumda 2 ay önce windows 11 deneyimim oldu 22H2 sürümündeydim o zaman. 2 hafta sonra Windows 10 geçtim fazla deneyimim olmadı yani. Şimdi uzun süreli windows 11 e geçmeyi düşünüyorum 8 GB RAM sıkıntı yaratır mı windows 11 için ve bu laptop ile akıcı bir deneyim yaşatırmı windows 11 ?.
Not: Harici Monitör ile kullanıyorum laptobu 1080p 120 Hz modunda HDMI ile belirtmek istedim.
Evet günümüzün 3A oyunlarını açacak güçde donanımı yok dediğiniz gibi. Peki 16 gb yapınca rami orta sistem gereksinimli oyunlarda daha iyi deneyim verebilir mi 3A oyunları saymasak yani.Günlük kullanımda sıkıntı çekmemek için 16 gb yapabilirsiniz. Oyun konusunda zaten 16 gb ram gerektirecek oyunlara gücü yetmiyor genel olarak.
Az da olsa fark eder ama büyük beklentiye girmemek gerekir tabii.Evet günümüzün 3A oyunlarını açacak güçde donanımı yok dediğiniz gibi. Peki 16 gb yapınca rami orta sistem gereksinimli oyunlarda daha iyi deneyim verebilir mi 3A oyunları saymasak yani.
Evet hocam bu laptop 720p Low da iş görüyor galiba büyük çoğunlukla. yeni aldım daha cihazı 1 ay civarı oluyor ama keşke 16 gb ramli bir modelini seçseymişim bu cihazın.Az da olsa fark eder ama büyük beklentiye girmemek gerekir tabii.
Bellek ucuz bir şey. En fazla 700-800 Tl sanırsam. 2666 mhz mi? cpu-z indirip spd sekmesinden kontrol edebilirsiniz. Görev yöneticisinden de bakabilirsiniz bellek kısmından sağa doğru genişletip pencereyi.Evet hocam bu laptop 720p Low da iş görüyor galiba büyük çoğunlukla. yeni aldım daha cihazı 1 ay civarı oluyor ama keşke 16 gb ramli bir modelini seçseymişim bu cihazın.
Bellek ucuz bir şey. En fazla 700-800 TL sanırsam. 2666 mhz mi? cpu-z indirip spd sekmesinden kontrol edebilirsiniz. Görev yöneticisinden de bakabilirsiniz bellek kısmından sağa doğru genişletip pencereyi.
Kesinlikle.Yetersiz Windows 10'da kal.